• לתשומת לב: המידע המוצג בפורום "כשרות", מסופק על ידי המשתמשים ואין לנו יכולת לוודא את מהימנותו. משכך על כל אחד לבדוק את הנתונים השונים בעצמו, ולעשות את שיקוליו הוא.

זריקות החיסונים בעופות | עדכונים שוטפים על שחיטות ללא זריקות

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
לענין אמר:
בירור השיטות אמר:
אמנם יש אפשרות לודאות באופן ודאי ע"פ הבחנה בשוק, אם לא קיים חתך בראש השוק סימן שהוא מהעופות ללא זריקות

מה הכוונה ?
בעופות ללא זריקות לא בודקים צומת הגידין?
למה?

בכל העופות בודקים היטב צומת הגדין כנדרש.
אלא שבשנים האחרונות נוצר ע"י הזריקה בראש השוק שכבה לבנה,
ולכן עושים חיתוך של 3 ס"מ בעור שבראש השוק במקום שיש את השכבה כדי לודאות
שהשכבה לא חרגה ממקומה לעבר צומת הגידים שבמקרה כזה פוסלים את העוף
בעופות ללא זריקות אין צורך בחיתוך זה כיון ששכבה לבנה זו נוצרת מחומר הזריקה
ובעופות אלו כמובן אין חומר- אין שכבה לבנה- אין חיתוך.
יותר כשר, יותר אסתטי, יותר שלם.
 

MacroShadow

משתמש חדש
בירור השיטות אמר:
לענין אמר:
בירור השיטות אמר:
אמנם יש אפשרות לודאות באופן ודאי ע"פ הבחנה בשוק, אם לא קיים חתך בראש השוק סימן שהוא מהעופות ללא זריקות

מה הכוונה ?
בעופות ללא זריקות לא בודקים צומת הגידין?
למה?

בכל העופות בודקים היטב צומת הגדין כנדרש.
אלא שבשנים האחרונות נוצר ע"י הזריקה בראש השוק שכבה לבנה,
ולכן עושים חיתוך של 3 ס"מ בעור שבראש השוק במקום שיש את השכבה כדי לודאות
שהשכבה לא חרגה ממקומה לעבר צומת הגידים שבמקרה כזה פוסלים את העוף
בעופות ללא זריקות אין צורך בחיתוך זה כיון ששכבה לבנה זו נוצרת מחומר הזריקה
ובעופות אלו כמובן אין חומר- אין שכבה לבנה- אין חיתוך.
יותר כשר, יותר אסתטי, יותר שלם.
איזו זריקה גורמת לשכבה הלבנה הזאת?
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
זריקה בשוק יוצרת שכבה לבנה באיזור הזריקה מקום זה אין לו דין של צומת הגידין
 

לענין

משתמש ותיק
לתועלת הציבור [ולתועלת עצמי... שאדע האם העופות שקניתי הם לא מוזרקים או כן].
בכדי שנבין כולנו על מה מדבר כת''ר שליט''א.
אני מצרף ג' תמונות מהעופות שקניתי - אשר בעל האטליז טען כי הם ללא זריקות.
תמונה א' החיתוך של צומת הגידין [נראה לי]. תמונה ב' חיתוך בראש השוק [על זה דברת?] תמונה ג' ראש השוק [לא רואים שכבה לבנה].
נשמח מאד אם תוכל להחכים את כל הרבנים דהכא, ולבאר העניין על אופנו.
בברכת התורה ובתודה עצומה מראש!!!

תמונה ראשונה - חיתוך א' [זה צומת הגידין?]
IMG_2325.JPG


תמונה שניה [מה זה החיתוך הזה?]
IMG_2322.JPG


תמונה שלישית - ראשי השוק [האם יש כאן זכר לשכבה לבנה? זה אומר שזה לא מוזרק?]
IMG_2326.JPG


אודה לכת''ר מאד אם יתן עיונו בדברים, ויוכל להחכימנו מאור תורתו הבהיר.
 

יושב ציון

משתמש רגיל
תמונה א' היא מחמת צרירות דם, שמשגיחי נקיון העופות חותכים בהם בכדי שיצא כל הדם במליחה.
תמונה שני'ה היא המשך החיתוך שנועד שיוכלו לבדוק את הגידין(כל עוף תלוי כמה הפועל חתך מלמטה למעלה)
תמונה ג' היא לא כלום, כי החתך שעליה דיבר הוא בגובה השוק בחלק הרחב ביותר ששם יכול להצטבר חומר ההזרקה אם הוא לא מתפשט מיד, ולפעמים יכולים להתהוות מהם דלקות. (אגב כפי הנראה בתמונה א' העופות אכן לא מוזרקות כי השוק נקי ונראה בצבעו הטבעי).
 

MacroShadow

משתמש חדש
בירור השיטות אמר:
זריקה בשוק יוצרת שכבה לבנה באיזור הזריקה מקום זה אין לו דין של צומת הגידין
כל זריקה, או דווקא חומר מסויים? וא"כ איזה חומר?
לפ"ז ההכשרים שמזריקים בחזה אין בהם בעיה גם בעופות המוזרקים?
 

לענין

משתמש ותיק
כשמזריקים בחזה הבעיה היא שעל ידי סטיה קטנטנה של המחט אפשר לפגוע באברים פנימיים, בנקב שעושה טריפה. ופלא למה חושבים שאם המשגיח נכנס ויוצא ליד קבוצה של מזריקים תאילנדים שהם ידקדקו בזה כחוט השערה, ומאי מירתת איכא הכא בדבר שצריך הבחנה עצומה. היו צריכים משגיח צמוד על כל אחד, בלי להזיז את העינים!
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
ליבנתי את הנושא אצל המומחים לענין ועפ"ז אוכל לעשות סדר בקצרה לתועלת החברים.

בין אלו המזריקים בחזה [רובין, שארית ישראל,קהילות וכו'] בין אלו המזריקים בשוק [העדה החרדית, הרב אוירבך] ובין אלו המזריקים בין הכנפיים [הרב לנדא, אגודים]
בסטיה קטנה של מ"מ אחדים המחט חודרת בקלות למעיים ולריאות [בחזה ובשוק -למעיים, ובין הכנפיים-לריאות] ולכן יש חשש חמור לכשרתם של העופות
כמה רבנים חשובים בדקו בשעת הזרקה לחזה וראו שאכן הרבה פעמים הגוי מחדיר את המחט לתוך המעים ומטריף את העוף.

בעקבות כך השקיעו מאמצים אדירים לפעול במשרד החקלאות לקבל אישורים מיוחדים לחיסון העופות בכמות מצומצמת ללא זריקות כדי לשמור על כשרותם של העופות
האישור ניתן למשקים שמספקים את העופות למפעל גלאט עוף, והידורים, שבכשרות העדה החרדית,

מצב זה כבר נמשך שנה וחצי כשבכל התקופה היו קשיים גדולים וסכנה להמשך קבלת האישורים שאין כעת הזמן להאריך בהם
כיום המצב הוא שיש שחיטה בממוצע של אחת לשבוע (קרוב לשלושים אלף עופות כל פעם) כשרובו מופנה לבשר קפוא מלבד כמה אלפים שנמכרים כעוף טרי.

שחיטות אלו מפורסמים ביום השחיטה בקו המידע שמספרו 0723372785. האחראי על הקו, הוא רב חשוב [שאינו קשור להעדה"ח] העומד מאחורי כל הפעילויות של ביטול הזריקות, ומכיר את הנושא לפנים ולפנים מבחינה הלכתית, פרקטית, והמצב בשטח.

מלבד התאריכים במפעלים המפורסמים בקו העופות כולם עברו זריקה גם אם העופות מאותו המפעל וכן כל העופות במפעלים אחרים כגון איכות למהדרין-בלדי שבכשרות העדה החרדית וכן כל המפעלים שבכשרויות אחרות בלי יוצא מהכלל כולם עופות שעברו זריקות על כל המשתמע מכך מבחינת כשרותם
ולכן אלפים רבים של משפחות יראי חטא רוכשים רק מהעופות ללא זריקות

אמנם גם בעופות שעברו זריקה יש אפשרות לברר שלא נטרפו ע"י "חותם כשרות" שמיידע היכן הוזרק

בעופות שהזריקו בהם בשוק- כשרואים את השכבה הלבנה על ראש השוק [לא החיתוךבראש השוק - שהוא נעשה ע"י הערבים במפעל לצורך בדיקה] הוא סימן מובהק שהוזרק בשוק ולא במעיים כך שאין חשש לכשרותו [וכן הוא רוב רובם של העופות שהזריקו לשוק אמנם יש חלק קטן שאין בו סימן זה]

בעופות שהזריקו בהם בחזה- כשנמצא פצע בחזה בחלק העליון של החזה הקרוב לראש הנוצר מהזריקה הוא סימן ששם הזריקה ומהווה חותם כשרות שהעוף לא הוטרף
אמנם רובם של העופות שעברו זריקה בחזה, אין בהם חותם כשרות זו והם בחשש שהוטרפו

בעופות שהזריקו בהם בין הכנפיים- לעת עתה לא נודע על חותם כשרות הנ"ל והם בחשש שהוטרפו.
 

יהודי

משתמש ותיק
אני שמעתי מת"ח ידוע ומבין גדול בענייני שחיטה שעבר לשחוט בשעתו אצל הרב לנדא בגלל ששם שמזריקים בכנפיים, ורק לאחר שבעד"ח הצליחו לשחוט בלי זריקות כלל חזר לשם. ואילו לדבריכם בכנפיים הוא פחות מהודר.
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
יהודי אמר:
אני שמעתי מת"ח ידוע ומבין גדול בענייני שחיטה שעבר לשחוט בשעתו אצל הרב לנדא בגלל ששם שמזריקים בכנפיים, ורק לאחר שבעד"ח הצליחו לשחוט בלי זריקות כלל חזר לשם. ואילו לדבריכם בכנפיים הוא פחות מהודר.

אכן בתחילה היה שמועה שאצל הרב לנדא מזריקים בכנפיים שאם הדבר היה נכון לא היה חשש כלל
אך אחר שנודע שמקום הזריקה אצל הרב לנדא הוא, על השדרה באיזור של בין הכנפים
שזה נמצא ממש על הריאה, ובסטיה קטנה ממש חודר לתוך הריאה ומטריפה
התברר שבעד"ח הוא יותר מהודר כיון שרואים שכמעט בכל העופות יש את השכבה הלבנה
מה שמוכיח שבזריקה בשוק, אין כמעט סטיה כיון שהוא איבר בולט בפני עצמו
אך כמובן לצאת מכל חשש טריפה הוא רק כשאין זריקה כלל
 

MacroShadow

משתמש חדש
א. עצם העובדה שהרבנים נותני הכשרויות המכירים את המציאות בשטח טוב מכולם, סבורים שאין בעיה בזריקות, גורמת לתמיה רבתי, או עליהם או על הסבורים שיש בעיה, והבוחר יבחר.
ב. אם הזריקות גורמות לחשש טריפות של ממש, מדוע צורכים ביצים ללא כל חשש, הרי אם המטילות הוטרפו הביצים שיטילו לאחר שנגמר האשכול הראשון יאסרו אף הן. וא"ת שעצם זה שמטילות זו הוכחה שאינן טריפות שהרי טריפה לא ילדה, א"כ מוכח שאין כלל חשש טרפות.
 

אור זרוע

משתמש ותיק
MacroShadow אמר:
א. עצם העובדה שהרבנים נותני הכשרויות המכירים את המציאות בשטח טוב מכולם, סבורים שאין בעיה בזריקות, גורמת לתמיה רבתי, או עליהם או על הסבורים שיש בעיה, והבוחר יבחר.
אני לא חושב שיש רב אחד שחושב שלא עדיף להימנע מלכתחילה מנתינת הזריקות.

ואם אתה כבר מצטט את הרבנים נותני הכשרויות, הרי רבני העד"ח סבורים שהזריקות בחזה בעייתיות, ולעומת זאת רבני הכשרויות האחרות סוברים שדוקא הזריקות באזור השוק - בעייתיות. וחלק מהציבור חושש ששני הצדדים צודקים...
 

לענין

משתמש ותיק
בירור השיטות אמר:
מבירור שעשיתי, תאריך היצור הוא יום השחיטה באופן מוחלט! מלבד כבד, שעובר צליה שאז לא בהכרח שהוא יום השחיטה

אז מה למעשה עושים עם הכבד?
איך באמת יודעים שהוא בלי זריקות?
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
לענין אמר:
בירור השיטות אמר:
מבירור שעשיתי, תאריך היצור הוא יום השחיטה באופן מוחלט! מלבד כבד, שעובר צליה שאז לא בהכרח שהוא יום השחיטה

אז מה למעשה עושים עם הכבד?
איך באמת יודעים שהוא בלי זריקות?

אם רוצים כבד ללא זריקות יש לרכוש במפעל ביום ששוחטים ללא זריקות
וכן יש חנויות שמביאים באותו יום את כבדים מהעופות ללא זריקות כמו שטרן חנות עופות במאה שערים
ובדליכא יש מקום לסמוך בעופות שמוזרקות בשוק על שפירש מהרוב שיש להם "חותם כשרות" שהמחט ננעצה בשוק ולא במעיים
 

כותר

משתמש ותיק
וכן יש לסמוך על הרבנים המכשירים.
וגם מי שמחמיר לעצמו ידע שזה חומרה ולא הלכה
 

יאיר אור

משתמש ותיק
דוד ריזל (העיתונאי) אמר:
וכן יש לסמוך על הרבנים המכשירים.
וגם מי שמחמיר לעצמו ידע שזה חומרה ולא הלכה

חומרה ולא הלכה...?
מהיכן לך?
הלכות פוסקים לפי השו"ע ולא לפי המתפרסם בעיתונות!!!
ישנם רבנים חשובים שסוברים שהעופות אסורים באכילה
ואף שתחשיב את רבני ההכשרים כשוים לנגדם [בלי שום נגיעה]
יש כאן תרי ותרי ובאיסור דאורייתא גם לאדם מן הצד שאינו מבין בכך
אסור לאוכלם כמו שמבואר בפוסקים
ומה גם שאחרי שפרסמו כאן את הקו, בקל אפשר להשיג עופות מהודרים
ולברוח מאיסור טריפות החמורות
 

כותר

משתמש ותיק
הפסיקה בתורה לא הסתיימה עם כתיבת השו"ע, עליו יש נו"כ ובכל דור ב"ה עמדו לישראל פוסקים ומורי הוראה עד ימינו.
מי הרבנים שפרסמו שאסור לאכול ?
כאן באשכול ראיתי מכתב של הרב יברוב שכותב בשם רבנים. מדובר ברב אחד שגם הוא כתב זאת במכתב אישי ולא פרסם אותו לרבים, וכותב זאת בשם עוד רבנים. למה הרבנים לא מפרסמים זאת - אם הם סבורים שזה איסור ברור ?
קטע ממכתה הרב יברוב.PNG
 

יאיר אור

משתמש ותיק
בעבר פורסם מכתב מהרב הניג מו"צ פינסק קארלין אודות החשש של פגיעת המחט באלו המזריקים בחזה
ובמכתב הביא מהרב רובין שקיים חשש גדול למקרים אלו
 

אליעזר בלוי

משתמש חדש
יאיר אור אמר:
בעבר פורסם מכתב מהרב הניג מו"צ פינסק קארלין אודות החשש של פגיעת המחט באלו המזריקים בחזה
ובמכתב הביא מהרב רובין שקיים חשש גדול למקרים אלו
רב רובין ובד קיימים
ואפשר לשאלם
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
בשורה טובה לכל הדורשים עופות ללא חשש טריפות
המיחלים לרכישה לחגים
אחרי שלשה שבועות הפסקה מפורסם שוב בקו התאריך
כי היום יום שני פר' נצבים 3/9 נשחטו בגלאט עוף
עופות ללא זריקות
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
שמעתי מרבנים חשובים שאף אלו שלא הקפידו לקנות דוקא עופות ללא זריקות
בכ"ז כעת בעשרת ימי תשובה מראש השנה עד אחרי יום הכיפורים
על כל אחד ואחד להקפיד לקנות רק מעופות אלו שהם ללא זריקות
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
שמעתי את הידיעה באיחור
במשחטה במאה שערים היה ניתן לעשות כפרות על עופות ללא זריקות
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
בירור השיטות אמר:
בעקבות כך השקיעו מאמצים אדירים לפעול במשרד החקלאות לקבל אישורים מיוחדים לחיסון העופות בכמות מצומצמת ללא זריקות כדי לשמור על כשרותם של העופות
האישור ניתן למשקים שמספקים את העופות למפעל גלאט עוף, והידורים, שבכשרות העדה החרדית,

מצב זה כבר נמשך שנה וחצי כשבכל התקופה היו קשיים גדולים וסכנה להמשך קבלת האישורים שאין כעת הזמן להאריך בהם
כיום המצב הוא שיש שחיטה בממוצע של אחת לשבוע (קרוב לשלושים אלף עופות כל פעם) כשרובו מופנה לבשר קפוא מלבד כמה אלפים שנמכרים כעוף טרי.

שחיטות אלו מפורסמים ביום השחיטה בקו המידע שמספרו 0723372785. האחראי על הקו, הוא רב חשוב [שאינו קשור להעדה"ח] העומד מאחורי כל הפעילויות של ביטול הזריקות, ומכיר את הנושא לפנים ולפנים מבחינה הלכתית, פרקטית, והמצב בשטח.
מפעיל הקו יהיה מבורך עבור זיכוי הרבים. היה מוסף תועלת אילו היה מפרסם לפני השחיטה שעתידה להיות שחיטה של עופות בלי זריקות?.זה יקל על אנשים לתכנן. בפרט המדקדים ההוכלים לעמוד על השחיטה, שהם היותר נוטים להקפיד גם על עופות בלי זריקות. בד"כ בלוי יודע מראש, ומסתמא יש עוד אחרים.
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
כפי שמפורסם בקו
היום יום ראשון 7/10 היה שחיטה ללא זריקות
לגבי שאלת "אחד התלמידים" גם אני שאלתי ושלחת הצעה ובקשה זו מאחראי הקו
אך הוא השיב שהוא חושש שהודעה כזו תיצור עומס במפעל שלא תתקבל בעין יפה אצל מנהלי המפעל
אך עכ"פ הוא מודיע מראש למספר מצומצם של אנשים המבקשים זאת ממנו באופן אישי
 

בירור השיטות

משתמש ותיק
פותח הנושא
בשורה טובה
לפי שמפורסם בקו המידע ניתן להשיג כבדים מעופות ללא זריקות
שתאריך היצור שלהם הוא 9/10/18
 

יושב ציון

משתמש רגיל
כפי הנראה אזי קו הייצור של הכבד היום 16/10 צריך להיות כבד מעופות ללא זריקות, היות ששחטו גם אתמול וגם היום עופות ללא זריקות בגלאט עוף, (לא שחטו עופות עם זריקות ביומיים אלו.)
 
חלק עליון תַחתִית