לענין אמר:בירור השיטות אמר:אמנם יש אפשרות לודאות באופן ודאי ע"פ הבחנה בשוק, אם לא קיים חתך בראש השוק סימן שהוא מהעופות ללא זריקות
מה הכוונה ?
בעופות ללא זריקות לא בודקים צומת הגידין?
למה?
בכל העופות בודקים היטב צומת הגדין כנדרש.
אלא שבשנים האחרונות נוצר ע"י הזריקה בראש השוק שכבה לבנה,
ולכן עושים חיתוך של 3 ס"מ בעור שבראש השוק במקום שיש את השכבה כדי לודאות
שהשכבה לא חרגה ממקומה לעבר צומת הגידים שבמקרה כזה פוסלים את העוף
בעופות ללא זריקות אין צורך בחיתוך זה כיון ששכבה לבנה זו נוצרת מחומר הזריקה
ובעופות אלו כמובן אין חומר- אין שכבה לבנה- אין חיתוך.
יותר כשר, יותר אסתטי, יותר שלם.