לתועלת הציבור: תוכנה לזכירת הלימוד (חינמית) - אנקי

fantian

משתמש ותיק
יהודה בן יעקב אמר:
התחלתי להשתמש בתוכנה, אך לא הצלחתי לערוך תשובות שכבר סגרתי
אשמח לקבל עזרה

כנס ל"עיון" (הכפתור האמצעי למעלה במסך הבית, בגירסא החדשה זה נקרא "חיפוש").
שם מופיעות כל הכרטיסיות, וניתנות לעריכה.
אם אתה צריך הסבר יותר מפורט, אשמח לעזור

גדליה7

משתמש רגיל
מקשי קיצור שמאד עוזרים לי:
כשפותחים עריכת שאלה חדשה
א. ניתן לעבור משדה לשדה (כגון מהשאלה לתשובה), על ידי הקשה על מקש החיצים (בצד שמאל של המקלדת למעלה)

ב. במקום ללחוץ על 'הוסף' עם העכבר, ניתן ללחוץ ctrl + אנטר.

(לא זוכר, אולי כבר הזכירו את זה למעלה, אבל לי זה חוסך המון, ואולי עוד מישהו ימצא בזה תועלת)

גדליה7

משתמש רגיל
fantian אמר:
יוסי 2 אמר:
אגב לוקח לי דקה להכין סוג כרטיסיה,אז אפשר לבקש ממני איזה סוג שרוצים (אפילו בפרטים מדויקים) ואשתדל להכין בלנ"ד
הרב fantian היקר
​​​​​​​אשמח לכרטיסייה Cloze מימין לשמאל (ועם שדה למראה מקום, באיזה מסכת)

fantian

משתמש ותיק
גדליה7 אמר:
fantian אמר:
יוסי 2 אמר:
אגב לוקח לי דקה להכין סוג כרטיסיה,אז אפשר לבקש ממני איזה סוג שרוצים (אפילו בפרטים מדויקים) ואשתדל להכין בלנ"ד
הרב fantian היקר
אשמח לכרטיסייה Cloze מימין לשמאל (ועם שדה למראה מקום, באיזה מסכת)
קיבלת (תלחץ על המילים האלה) אם אתה רוצה בסגנון אחר, תכתוב פה ואכין לך בשמחה.

גדליה7

משתמש רגיל
מופיעה לי באמצע הסקירה שאלה מורכבת, שאני רוצה כרגע לדלג עליה ולהשאיר אותה לסוף הסקירה היומית.
האם יש דרך לדחות אותה לסוף הסקירה?

fantian

משתמש ותיק
גדליה7 אמר:
מופיעה לי באמצע הסקירה שאלה מורכבת, שאני רוצה כרגע לדלג עליה ולהשאיר אותה לסוף הסקירה היומית.
התוסף 880824023
יוסיף לך כפתור לדחיה של התשובה (זה ישים את זה בחפיסה חדשה שתוכל אח"כ לחזור אליה, ואחרי שחתזור אליה זה יחזור אוטומטית לחפיסה המקורית)

גבאי

משתמש רגיל
fantian אמר:
גדליה7 אמר:
התוסף 880824023
יוסיף לך כפתור לדחיה של התשובה (זה ישים את זה בחפיסה חדשה שתוכל אח"כ לחזור אליה, ואחרי שחתזור אליה זה יחזור אוטומטית לחפיסה המקורית)

הבאת קישור? או קובץ? מה הכוונה תוסף 880824023?
דבר נוסף בתמונה של המסך שהבאת בתחילת הנושא מופיע לחצנים של "שוב" "קל" ו"טוב" בצורה של לחצנים גדולים וצבעונים אצלי בתוכנה זה כלל לא מופיע כך אלא מופיע לחצן פצפון (ובאנגלית חוץ מהמילה קל)
איך משנים את זה?
תודה רבה
עריכה
הבנתי מה הכוונה תוסף 880824023.
צריך להיכנס לתוספים ולכתוב את המספר הנ"ל.

יוסי 2

משתמש ותיק
גבאי אמר:
fantian אמר:
גדליה7 אמר:
התוסף 880824023

הבאת קישור? או קובץ? מה הכוונה תוסף 880824023?
דבר נוסף בתמונה של המסך שהבאת בתחילת הנושא מופיע לחצנים של "שוב" "קל" ו"טוב" בצורה של לחצנים גדולים וצבעונים אצלי בתוכנה זה כלל לא מופיע כך אלא מופיע לחצן פצפון (ובאנגלית חוץ מהמילה קל)
איך משנים את זה?
תודה רבה
עריכה
הבנתי מה הכוונה תוסף 880824023.
צריך להיכנס לתוספים ולכתוב את המספר הנ"ל.

תתקין את התוסף הזה 1829090218

גדליה7

משתמש רגיל
כידוע, התוכנה הזאת נפלאה, ומי שמתמיד בה רואה פלאות ונפלאות בידיעת התורה. הבעיה היא - איך זוכים להתמיד בה...
נבקש ממי שיש לו עצות בעניין זה, יועיל מאד לכולם.

ואני הקטן אמסור כאן עצה קטנה משלי.
ממה שאני רואה בהשתמשות שלי בתוכנה, שככל שהתשובות מורכבות יותר, הופכת מלאכת החזרה לקשה פי כמה וכמה. מהר מאד אחרי כמה שאלות, אתה רוצה לפרוש... (ומי מדבר כשאתה כבר משתמש 'כבד' ויש לך לסקור כל יום מאות שאלות)

העצה היעוצה היא לעניות דעתי - לפרק את השאלות לגורמים. שכל שאלה תהיה ממוקדת בנקודה אחת בלבד, עם תשובה קצרה ככל האפשר.
כך מלאכת החזרה היא קלה ונעימה. כשבפרק זמן קצר מאד אתה יכול לעבור על עשרות שאלות.

באתר שהעלו כאן לעיל, עם שאלות על כל הש"ס, ראיתי שגם הוא משתמש בשיטה זו של תשובות קצרות מאד מאד. כל נושא מורכב, מחולק לכמה שאלות (לדוגמה - הדין לבד, הטעם לבד, ההו"א לבד, והמסקנא לבד).

מצד אחד קשה מאד להתרגל לזה (כי אתה מרגיש שאתה מפספס כאן הרבה, אבל לאורך זמן יצא הפסדו בשכרו).

ומי שמרגיש שזה ממש בלתי אפשרי, אפשר לעשות דבר נוסף יעיל (שגם את זה למדתי מהשאלות של האתר הנ"ל) - את התשובה העיקרית כותבים במילה אחת או שתיים, ואת כל המסתעף לתשובה (טעמים הוו"א מסקנות) כותבים בצבע מוחלש (יש בעורך השאלות אפשרות לבחור צבע שונה), ושם אתה יכול להאריך ככל אוות נפשך. גם זה יעיל מאד!

אם יש לכם עצות נוספות, הבו הלום.

יוסי 2

משתמש ותיק
@גדליה7 לגבי העצה הראשונה שלך, אני לא בטוח שזה יעיל משני סיבות א. כשאתה כותב שאלות ומנסה למצוא שאלה כמה שיותר כללית ומסכמת גם הלימוד נשמר יותר וזה כבר רווח אבל אם אתה עושה שאלה על כל פרט בנפרד אתה מאבד את זה. ב. לדעתי כשאתה חוזר בשבוע - שבועיים שאחרי הלימוד אז זה יכול להיות יעיל אבל אם בחזרה יותר רחוקה של כמה חודשים יכול להיות שתזכור פרטים נפרדים אבל לא בטוח שאם תרצה לזכור ולו במשהו את צורת הדף זה יעבוד.
לדעתי מה שצריך לעשות זה לחלק את החזרה מכתיבת השאלות (למשל צהריים חזרה ערב הוספת שאלות) ואם יש יום עם הרבה שאלות אפשר גם לחלק את זה לכמה פעמים. (לדעתי אם היה לי את זה במכשיר נפרד מהמחשב כמו טאבלט או פלאפון זה היה עוזר מאוד)

גדליה7

משתמש רגיל
יוסי2 אין ספק שמפספסים כאן הרבה. ודבריך צודקים
ואגיד לך את האמת, שגם אני בעצמי מתקשה לעמוד בזה, ואני כן עושה שאלות מורכבות יותר.
רק כתבתי מהרהורי לבי, מה שליבי אומר לי כל הזמן, שאני חייב להיגמל מזה.
כי אם אמנם מצד אחד אני מרוויח שאני זוכר את צורתא דשמעתתא,
אבל מצד שני - מה שנורא הרבה יותר זה אם בגלל זה אפסיק לגמרי את החזרות הללו.

בוא נגיד כך, בוודאי שאם היית שואל אותי לגבי חזרות סתם, אין ספק שצריך לחזור כדבעי
אבל התוכנה הזאת לענ"ד מתאימה לכאורה יותר לשאלות ותשובות קצרות, באופן שאתה יכול 'להריץ' מאתיים שאלות בתוך זמן קצר.
(זאת מציאות פשוטה, שאם יש לך מאתיים שאלות מורכבות שאתה צריך לחשב כל תשובה במשך דקה, אתה תתייאש מהר מאד. אלא אם כן יש לך עצבי ברזל. הלא כן?!)

יוסי 2

משתמש ותיק
יש גם משמעות לכמות השאלות שאתה מכניס כל יום, אם אתה מכניס 15-20 אז בד"כ הוא לא אמור שאול אותך יותר מ 30 שאלות אבל כשאתה מכניס חמישים ביום אז אתה יכול ליפול גם עם 100 ביום (מה שקרה לי אתמול..)

גדליה7

משתמש רגיל
במחשבה שנייה, ייתכן שלכן הפתרון השני שכתבתי (לכתוב את עיקרי התשובה במילים קצרות, ואת כל היתר לכתוב בגופן בצבע שונה ומוחלש) - הוא הפתרון הנכון.
כך שמצד אחד - התשובה המבוקשת ממך היא חדה וממוקדת, ומצד שני אתה מתרגל תוך כדי לעבור גם על כל המסתעף, כדי לזכור את מהלך העניינים.

דבר נוסף - הלימוד הראשוני חייב להיות חזק מאד. והחזרות בלי פספוסים - יום יום. כך יש סיכוי שגם מילים קצרות, יזכירו לך את כל המבנה.

גדליה7

משתמש רגיל
דבר נפלא נוסף כדי לזכור את המבנה
בכל שאלה אני מכניס למטה קישור לצילום של צורת הדף, כך שמדי פעם (כשאני רואה שאני לא זוכר את ההקשר), אני נכנס לקישור ומרענן לשנייה את צורת הדף.
(אין צורך להעתיק את הקישור בכל שאלה מחדש. אני משתמש בכרטיסייה שfantian העלה כאן, ומכניס את הקישור בשדה 'מקור' לדוגמה, ויש לי את התוסף שאולי גם אותו fantian העלה כאן, שנותן לך אפשרות להשאיר מה שמלאת בשדה מסויים לכל השאלות הבאות).

יוסי 2

משתמש ותיק
גדליה7 אמר:
את דבר נפלא נוסף כדי לזכור את המבנה
בכל שאלה אני מכניס למטה קישור לצילום של צורת הדף, כך שמדי פעם (כשאני רואה שאני לא זוכר את ההקשר), אני נכנס לקישור ומרענן לשנייה את צורת הדף.
(אין צורך להעתיק את הקישור בכל שאלה מחדש. אני משתמש בכרטיסייה שfantian העלה כאן, ומכניס את הקישור בשדה 'מקור' לדוגמה, ויש לי את התוסף שאולי גם אותו fantian העלה כאן, שנותן לך אפשרות להשאיר מה שמלאת בשדה מסויים לכל השאלות הבאות).
אתה יכול פשוט להשתמש בכרטיסיה עם רמז ולהדביק שם תמונה של הדף המדובר.

גבאי

משתמש רגיל
מישהו יודע האם יש אפשרות לשנות את מרווחי הזמן של לחצנים שוב וטוב? ואם כן איך?
(לא את המרווח הרגיל) אני רוצה שבמידה ולא ידעתי את התשובה אני יקבל אותה מחר ולא בעוד 1 או 10 דקות!

יוסי 2

משתמש ותיק
@גבאי אני חושב שמלכתחילה תעשה את הכפתור של קל ליום יומיים ולא לארבעה ימים כמו שהתוכנה מתוכנתת בהתחלה, החזרה הרבה יותר אפקטיבית כשהיא סמוך ללמידה ולא רחוקה.

גבאי

משתמש רגיל
יוסי 2 אמר:
@גבאי אני חושב שמלכתחילה תעשה את הכפתור של קל ליום יומיים ולא לארבעה ימים כמו שהתוכנה מתוכנתת בהתחלה, החזרה הרבה יותר אפקטיבית כשהיא סמוך ללמידה ולא רחוקה.
הבעיה היא שגם החזרה הבאה תהיה בהתאם דהיינו אחרי 2.5 ימים וכן הלאה. שנראה לי שזה קצת מידי הרבה!
אני אישית עובר על הכרטיסיות החדשות אחרי יום. וכך אני מתחיל את הפעם הראשונה.

יוסי 2

משתמש ותיק
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:
הבעיה היא שגם החזרה הבאה תהיה בהתאם דהיינו אחרי 2.5 ימים וכן הלאה. שנראה לי שזה קצת מידי הרבה!
אני עשיתי שהחזרה תהיה אחרי יום (אני חושב שצריך לעבור על הכרטיסיות החדשות באותו יום זה מכניס אותם יותר טוב לראש) ובחזרה למחרת יש לי ארבע כפתורים של 1-2-3-4 ימים ואת יכול לבחור מה שאתה רוצה.

גבאי

משתמש רגיל
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:
אני עשיתי שהחזרה תהיה אחרי יום (אני חושב שצריך לעבור על הכרטיסיות החדשות באותו יום זה מכניס אותם יותר טוב לראש) ובחזרה למחרת יש לי ארבע כפתורים של 1-2-3-4 ימים ואת יכול לבחור מה שאתה רוצה.

איך מגדירים את הכפתורים? זה בדיוק מה שאני מחפש!
ניסיתי להיכנס לאפשרויות אבל התבלבלתי מהשורות באנגלית שם!
תוכל להעלות לי כרטיסיה שיש בה את ההגדרות האלו?
תודה

יוסי 2

משתמש ותיק
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:

תודה
זה לא כרטיסיה, אתה צריך להכנס להגדרות של החפיסה (מימין יש ציור של גלגל שינים)>אפשרויות>מרווח זמן של קל, ושם תשנה לכמה ימים שאתה רוצה.

גדליה7

משתמש רגיל
יוסי 2 אמר:
גדליה7 אמר:
זה לא מכביד על המערכת אם אשים המון קבצים?
דבר נוסף, כשאני מכניס תמונה של הדף, יוצא לי בקטן. מה עושים?

יוסי 2

משתמש ותיק
גדליה7 אמר:
יוסי 2 אמר:
גדליה7 אמר:
זה לא מכביד על המערכת אם אשים המון קבצים?
דבר נוסף, כשאני מכניס תמונה של הדף, יוצא לי בקטן. מה עושים?
אין לי מושג לא ניסיתי רק ראיתי שיש כזו אופציה תשאל את @fantian  הוא מכיר את התוכנה לפני ולפנים.

גבאי

משתמש רגיל
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:

תודה
זה לא כרטיסיה, אתה צריך להכנס להגדרות של החפיסה (מימין יש ציור של גלגל שינים)>אפשרויות>מרווח זמן של קל, ושם תשנה לכמה ימים שאתה רוצה.

את "קל" אני יודע איך משנים
השאלה שלי איך אני משנה את "שוב" ו"טוב"

יוסי 2

משתמש ותיק
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:
תודה

מה העניין לשנות אותם אם אתה עושה את קל ליום ממילא החזרה השניה היא למחרת ואז יש לך אופציה לבחור בין יום לארבעה ימים?

יוסי 2

משתמש ותיק
גדליה7 אמר:
במחשבה שנייה, ייתכן שלכן הפתרון השני שכתבתי (לכתוב את עיקרי התשובה במילים קצרות, ואת כל היתר לכתוב בגופן בצבע שונה ומוחלש) - הוא הפתרון הנכון.
כך שמצד אחד - התשובה המבוקשת ממך היא חדה וממוקדת, ומצד שני אתה מתרגל תוך כדי לעבור גם על כל המסתעף, כדי לזכור את מהלך העניינים.

דבר נוסף - הלימוד הראשוני חייב להיות חזק מאד. והחזרות בלי פספוסים - יום יום. כך יש סיכוי שגם מילים קצרות, יזכירו לך את כל המבנה.

לדעתי חוץ מזה שהתוכנה מצוינת לחזרה על דפי גמ' לדעתי היא גם כלי מדהים לחזרה על סוגיות שבד"כ החזרה עליהם יותר קשה והרבה פעמים עמלים על סוגיא שעות ע"ג שעות וחודש אח"כ כבר הפרטים לא חדים כ"כ, צריך פשוט לפרק את הסוגיא לשאלות ולסכם שיטות ראשונים/אחרונים/הלכה, ולמרות שמטבע הדברים השאלות יותר מורכבות וארוכות זה לא אמור להכביד על החזרה א. בגלל שבד"כ לא לומדים הרבה סוגיות ומדובר על כמות שאלות שנכנסת פעם בתקופה ועד שנכניס את הסוגיא הבאה השאלות על הקודמת יופיעו בתדירות יותר נמוכה ב. אפשר לעשות חפיס נפרדת ולקרוא לה למשל סוגיות/עיון וכדו' ושם להכניס את כ השאלות ואז בחזרה רגילה על דפי גמ' לא יקפצו לך שאלות מורכבות מהעיון.

גבאי

משתמש רגיל
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:

מה העניין לשנות אותם אם אתה עושה את קל ליום ממילא החזרה השניה היא למחרת ואז יש לך אופציה לבחור בין יום לארבעה ימים?

אתה מדבר על החזרה השניה! ואני מדבר הפוך! שכשאני גומר שאלה אני יכול להחליט שבמידה ולא הצלחתי היא תהיה מחר שוב. ואם הצלחתי היא תהיה בעוד 4 ימים!
מה שאתה מציע זה שאם הצלחתי היא תהיה מחר!
אבל אתה לא נותן פיתרון למקרה שלא הצלחתי.

יוסי 2

משתמש ותיק
גבאי אמר:
יוסי 2 אמר:
גבאי אמר:

אתה מדבר על החזרה השניה! ואני מדבר הפוך! שכשאני גומר שאלה אני יכול להחליט שבמידה ולא הצלחתי היא תהיה מחר שוב. ואם הצלחתי היא תהיה בעוד 4 ימים!
מה שאתה מציע זה שאם הצלחתי היא תהיה מחר!
אבל אתה לא נותן פיתרון למקרה שלא הצלחתי.
תנסה את התוסף הזה 1550991760 הוא אמור להוסיף לך עוד לחצנים עם אפשרות לערוך כל לחצן לכמה זמן הוא יהיה (נראה לי שזה לא עובד עם התוסף שמשנה את המראה של הלחצנים)

חלק עליון תַחתִית