כידוע, התוכנה הזאת נפלאה, ומי שמתמיד בה רואה פלאות ונפלאות בידיעת התורה. הבעיה היא - איך זוכים להתמיד בה...
נבקש ממי שיש לו עצות בעניין זה, יועיל מאד לכולם.
ואני הקטן אמסור כאן עצה קטנה משלי.
ממה שאני רואה בהשתמשות שלי בתוכנה, שככל שהתשובות מורכבות יותר, הופכת מלאכת החזרה לקשה פי כמה וכמה. מהר מאד אחרי כמה שאלות, אתה רוצה לפרוש... (ומי מדבר כשאתה כבר משתמש 'כבד' ויש לך לסקור כל יום מאות שאלות)
העצה היעוצה היא לעניות דעתי - לפרק את השאלות לגורמים. שכל שאלה תהיה ממוקדת בנקודה אחת בלבד, עם תשובה קצרה ככל האפשר.
כך מלאכת החזרה היא קלה ונעימה. כשבפרק זמן קצר מאד אתה יכול לעבור על עשרות שאלות.
באתר שהעלו כאן לעיל, עם שאלות על כל הש"ס, ראיתי שגם הוא משתמש בשיטה זו של תשובות קצרות מאד מאד. כל נושא מורכב, מחולק לכמה שאלות (לדוגמה - הדין לבד, הטעם לבד, ההו"א לבד, והמסקנא לבד).
מצד אחד קשה מאד להתרגל לזה (כי אתה מרגיש שאתה מפספס כאן הרבה, אבל לאורך זמן יצא הפסדו בשכרו).
ומי שמרגיש שזה ממש בלתי אפשרי, אפשר לעשות דבר נוסף יעיל (שגם את זה למדתי מהשאלות של האתר הנ"ל) - את התשובה העיקרית כותבים במילה אחת או שתיים, ואת כל המסתעף לתשובה (טעמים הוו"א מסקנות) כותבים בצבע מוחלש (יש בעורך השאלות אפשרות לבחור צבע שונה), ושם אתה יכול להאריך ככל אוות נפשך. גם זה יעיל מאד!
אם יש לכם עצות נוספות, הבו הלום.