קל לזכור - מנהל רשמי אמר:
שלום וברכה ציבור קדוש לומדי התורה
האמת היא שהייתי צריך לצטט מהנ"ל לגבי מה אני מעלה תשובות אבל אכתוב בקצרה
1. קלזכור אכן מזכירה את אותה רעיון של אנקי, אך להבדיל קלזכור נבנה מאפס ע"י המתכנת רחמים יעקובוב בסגנון ובצורה המתאימה ללומדי תורה ושימת דגש ללימודי תורה
2. קלזכור נותנת מעטפת שלימה כדי להבטיח את הצלחת המשתמש, בין אם זה שירות אישי טכני שידרוגים שו"ת יומי במייל וכו'
3. בקלזכור גם ניתן לגבות את החומר באופן תמידי וכן תמיד אפשר לסנכרן את הגיבוי ברשת עדיין אין אפשרות לנהל את התוכנה באינטרנט רק ע"ג מחשב וינדוס
תודה ובהצלחה
אגב כבר הרבה זמן אני מתחבט אם לכתוב מייל ל"קל לזכור" ועכשיו אתה מדרבן אותי לדבר על זה ע"ג הפורום (אם אתה לא מעונין אני ימחוק את מה שכתוב פה)
את האמת שאני חייב המון המון הכרת הטוב לקל לזכור שבזכותם התוודעתי לרעיון הנפלא הזה של שיטת החזרה בסגנון זה.
אצלי זה עשה לי ממש מהפך מכל הכיוונים הן בצורת לימוד הדברים שמיד תוך כדי הלימוד אני מגדיר ומסכם לעצמי את החומר כך שזה נקלט יותר טוב. והן בחשק והמוטיבציה לדעת דברים גם שאינם קשורים באופן מיידי. מכיון שאני יודע שאני יכניס אותם לתוכנה ואני יזכור אותם ממילא מראש אני יותר מרוכז בלקלוט את הדברים ולהכניס אותם למודעות שלי. ועוד ועוד תועליות מלבד התועלת המרכזית של הזיכרון עצמו (אני סה"כ שבועיים עם זה כך שזה לא מספיק מאפין אבל ביחס לתועלות הקודמות זה כבר השפיע)
ויש לי הערה קטנה שהיא גדולה לגבי השיווק של התוכנה
ראיתי את המודעות בבתי כנסת על התוכנה אבל אפי' לא ניסיתי לברר מה היא מציעה כי מבחינתי תוכנה של זיכרון זה משהו שיהיה כתוב בו את החומר ואם אני ירצה אני יוכל לפתוח את המחשב ולהסתכל, זה לא משהו שנראה לי פיתרון אבל חשבתי שזה פלוס מינוס הכיוון ולכן אפי' לא ניסיתי לבדוק את זה. והבעיה היותר מרכזית שגם אם הייתי רוצה לבדוק לא הייתי מוצא איך, לא מופיע באף מקום בצורה מורחבת את העקרונות של הרעיון האדיר הזה. ואם אתם רוצים להצליח אתם צריכים לפרסם את הרעיון שעומד מאחורי התוכנה את העיקרון של הדברים. אני כותב לא רק כי אני רוצה שתצליחו (ואני ישמח בזה) אלא גם כי חבל לי על כל האברכים שהדבר הזה יכול להביא להם תועלת עצומה!!! אם הם רק היו יודעים מהרעיון הזה (אפי' בלי התוכנה. וכ"ש עם התוכנה) וגם אני בעצמי אילו הייתי יודע על כך לפני שנה / שנתיים.
חבל
תפיצו את הבשורה הזו בצורה ברורה את התועלת את העיקרון את האופן שבו זה מתבצע זה יריץ את זה בעשרת מונים!!!!
אבל!
הייתי רוצה להביע את דעתי (ודעת רבים שאני מכיר) בנקודה נוספת.
המחיר של התוכנה קל לזכור הוא ממש "בשמים" 2000 שקל! אברך ממוצע גם אחד שמאוד רוצה דבר כזה הוא חושב על הוצאה כזו המון ועוד פעם המון ובדרך כלל הוא מראש מוציא כזה רעיון מהראש שלו כי זו הוצאה אדירה במסגרת ההוצאות הרגילות. לדעתי אם היה נמכר דבר כזה במחיר של 700/800 שקל זה היה נחטף!
כי זה סכום איכשהו הגיוני. ומבחינת רווחים הייתם מרוויחים כפל כפליים! כמו שתוכנת בר אילן נחטפת במחיר כזה (אתם יכולים לשווק דבר כזה ב"מבצע מיוחד")
כל בנ"א ששומע כזה סכום של 2000 שקל מרים גבה. אוצר החכמה עולה בשבוע הספר פחות מכפלים מזה. ואנשים מבינים שהוא מכיל המון. אבל תוכנה ללא משאבים מלבד ההקמה (שבמידה ואתם צודקים שיש 1700 אברכים שקנו אותה אז באמת אין הבנה מי מקבל כ"כ הרבה כסף, ואף אם נניח שרק חצי באמת קנו, זה גם מכסה את העלויות של רחמים יעקבוב) אף אחד לא מבין על מה ולמה וזה עצמו מרחיק את האנשים.
בכנות
אין לי ענין שתורידו את המחיר כמו שיש לי ענין שהדבר הזה יופץ לציבור ויהיה זיכוי הרבים עצום!!!!! וגם אתם רק תרוויחו מכך!
אשמח למענה