לילה כיום יאיר כתב: ↑31 אוקטובר 2021, 00:19לגבי הטענה שראשי הכוללים רוצים לראות תוצאות בשטח, נראה לענ"ד שאינה טענה כלל, כי אברך לא גודל רק מלשבת שעות ע"ג שעות וללמוד, אלא בעיקר מזה שכיף לו ללמוד תורה, וכאשר ראש הכולל עומד על האברכים כמשגיח, האוירה בכולל היא מה הרא"כ אמר לך ומה ענית לו, וזוהי אוירה קטנונית במיוחד, (וגם אם הרא"כ אינו מעיר ממש אלא כל חודש אברך צריך להתחשבן כמה מורידים לו על איחורים וחיסורים), אין שום סיכוי שהאברכים יאהבו את התורה. והגם שלראש הכולל נראה שכולם נמצאים מתחילת הסדר עד סופו, מכל מקום זה שהאברכים כופים את עצמם להגיע בזמן זה בבוא הזמן משניא את התורה על האברכים, שהם משתגעים כדי לקבל עוד כסף בכולל, וחשק בודאי לא יהיה להם בלימוד זה.טעם זקנים כתב: ↑29 אוקטובר 2021, 15:23עכשיו ממבט של ראש כולל!
הרבה מן הראשי כוללים הם כאלה
שמתרתם היא להטיב עם האברכים לשם שמים, להרבות תורה בעם ישראל, ולתמוך בתלמידי חכמים, וכו' וכו', והם רואים שהקב"ה גלגל אותם לתפקיד זה, (הרבה פעמים הם התחילו בקטן כי מישהו אמר להם לפתוח והוא יחזיק, ואז זה התפתח לגדול, והם כבר רואים בזה את שליחותם בעולם וכו' וכו', ויש עוד הרבה דרכים שעל ידם הם מרגישים שהובילה אותם ההשגחה לתפקיד זה),
אלא מאי, כדי שהם ירגישו שהם עושים משהו מועיל הם צריכים לראות שהטירחה שלהם היא לא לחינם, אלא שזה באמת מרבה תורה [ולא מרבה בטלה], וזה עזרה לת"ח [ולא לסתם עצלנים],
וכן יש עוד נקודה מאוד חשובה שכדי שראה"כ יוכל לעזור לאברכים הוא צריך להראות לגבירים ולנדיבים שיש לו כולל טוב [שהרי הגברים אינם "פראייערים"], והרבה פעמים הם שולחים את אנשיהם לבדוק מה באמת קורה בכולל, [ודבר זה מאוד מלחיץ את ראה"כ].
ולצעירינו הרבה פעמים אברכים מנצלים את טוב ליבו של ראה"כ, ומזלזלים בכללי הכולל, ואף שידעו את הכללים מראש כאשר נכנסו לכולל, וראה"כ מתוסכל מזה, ומכח זה לפעמים הוא מעיר בחוסר שיקול הדעת, וכמובן אותם אלה שאין להם הכרת הטוב מינימלית מיד יאמרו שהוא רוצה לרדות באברכים, וכל כונתו לשם כסף לעצמו ולשם כבוד וכו' וכו'.
ויש עוד להרחיב בכמה נקודות ממבט של ראש כולל ואולי עוד חזון למועד.
ולצערי באשכול זה ניכר הרבה חוסר הכרת הטוב שיש לאברכים כלפי ראש הכולל שטורח ומוסר את נפשו ומתבזה בשביל שלאברכים יהיה כסף והם אינם מסכימים להודות בזה ולהכיר בטובה שעושה להם
כאשר ראש כולל נותן לאברכים לגדול לפי ראיית עיניהם של האברכים, אמנם לטווח הקצר הוא לא רואה את הגדילה שלהם, אולם לבסוף הוא יראה איך שהאברכים שלו בכולל רוכשים סוגיא אחר סוגיא ומסכת אחר מסכת, עד שבבוא הזמן ישלטו בש"ס ופוסקים בע"ה.
לגבי הטענה השניה שהראש כולל צריך את הגבירים שמבחינתם הם רוצים לראות כולל מתפקד, זוהי אכן טענה נכונה, אולם זה לא אומר שהרא"כ יאמר לאברכים אתם לא בסדר וכדו', וכ"ש לא להוריד ע"ז מהמילגה, אלא שיאמר להם אע"פ שאתם צודקים, אבל עזרו לי למען התרומות לכולל, ולא נראה לי שיהיה אברך אחד שלא יכבד את מבוקשו.
אני מודה שאני לא ראש כולל, ולכן אני מאוד מעוניין לדעת את המבט מנקודת מבטו של רא"כ, אולם על הטענות האמורות נראה לי שעניתי.
בעיקרון אני מסכים עם דבריך אך אני רוצה לחדד, כל כוונתי היתה להעיר את תשומת הלב של האברכים שרואים את הנכתב כאן, שיקחו אחריות ולא יגרמו למצב שהראש כולל יהיה צריך להעיר להם.
ולגופם של דברים
נכון שאברך לא גודל אם כל הזמן מנדנדים לו, אבל לצערינו כשלא מעירים בכלל, המצב הוא שאברכים מזלזלים, ולדעתי הדרך הישרה היא להעיר לכלל ולא להעיר לפרט כלו' שכאשר ראש הכולל רואה שיש התרופפות ימסור שיחה וידבר על זה כחיזוק לכל הכלל, וכמובן בצורה מכובדת, שהציבור ירצה להתחזק, [ופשוט שאין הכונה ח"ו שיהיה נראה שמתכון למישהו מסויים] אך לא להעיר לאברך מסויים.
לגבי מה שכתבת 'שהראש כולל יאמר לאברכים אע"פ שאתם צודקים, אבל עזרו לי למען התרומות לכולל, ולא נראה לי שיהיה אברך אחד שלא יכבד את מבוקשו', ודאי שכך צריך לומר, אך הלואי והיית צודק שבצורה כזאת אברכים כן שומעים.
ואדרבה אני מקווה מאוד שאברך שרואה כאן את הדברים ידע יותר להתחשב בראש הכולל שלו בנושא זה, כי באמת אין לכם מושג כמה ראש הכולל לחוץ מענין זה וכמה פעמים הוא הפסיד תרומות ונגרם לו בושות בגלל זילזול של אברכים.
חיזקו ואימצו