חייל של הרבי כתב: ↑13 ינואר 2021, 13:40
אני חושב שלא מבינים נכון את הרב @יושב אוהלים ,
הוא לא חושב שיש שני ציוויים שונים לגבר ולאישה, באופן שאצל האישה האמת היא א', ואצל הגבר האמת היא ב' (ובנדו"ד, שאין שום אמת אובייקטיבית. אצל האישה, האמת שאסור להתערב. ואצל הגבר האמת שמותר לה להתערב, וכו').
אלא רק התכוון (ואני מסכים איתו, ומאמין שכולם יסכימו),
שאע"פ שיש אמת אחת, מ"מ בשביל שלום בית...
לכבוד ידידי הרב
@חייל של הרבי נ"י.
יישר כחכם שאתה מנסה להסביר את דברי שלא הובנו כראוי.
אבל הפרשנות שלך בדברי, למרות שזה בודאי נכון, אבל לא לזה התכוונתי.
מה שאני התכוונתי הוא שאכן כן יש כאן שני הוראות אחד לאשה ואחד לבעל, והיתכן? היש שני תורות? לא אין שני תורות, אבל יש תשובות שונות לשאלות שונות! וזה לא נקרא שני תורות כמובן - ואסביר:
בנידון דידן האשה מוכיחה את הבעל שהוא לא מתנהג כראוי. זה לא השאלה זה המקרה.
מהי השאלה? - יש כאן 2 שאלות נפרדות, ולכל אחד יש תשובה שונה.
שאלה א. האם ראוי לאשה להתערב במה שהבעל עושה (ברוחניות). ועל זה אמרתי שזה שאלה אך ורק לאשה, שהרי אין מקום כלל לבעל לשאול "מה אישתי אמורה לעשות?" שהרי היא אמורה לדעת מה האשה אמורה לעשות ולא הוא, זה הלכות האשה, זה לא הלכות האיש. [ועל שאלה זו בא הרב ש"ך זצ"ל לענות, ולכן הוא קרה לאשה, כי זה שאלה שלה ותשובה שלה, זה לא שאלה של בעלה ולא של אביה ולא של אף אחד אחר, אלא רק שלה, והרב שך ענה לה מה היא צריכה לדעת ומה היא צריכה לעשות.
אבל לבעל יש כאן שאלה שונה לגמרי. ולשאלתו יש תשובה שונה. שאלת הבעל אינו "האם אשתי אמורה להתערב בעלייה הרוחנית שלי"?, כי כמו שאמרנו הוא צריך לשאול על מה שהוא צריך לעשות ולא על מה שהיא צריכה לעשות, [וכמו שאמר הרב שך שכל אחד מתעסק בעניינים שלו, וזה ענין של האשה לא של הבעל].
שאלת הבעל הוא: "אשתי מתערבת בגידול הרוחני שלי, איך
אני אמור להתייחס לזה". שוב - הוא לא שואל אם
היא אמורה לעשות את זה או לא, הוא שואל שאלה לגבי הנהגת עצמו, [ואת השאלה הזאת לא שאל החתן החבד"י להרב ש"ך ולכן הוא לא נענה על זה, ורק אשתו נענתה על שאלתה].
לגבי שאלה זו צריך הבעל לדעת איך לענות לה, ואיך להתייחס לה, ואיך להמשיך להתנהג ברוחניות שלו, אם הוא יתעלם ממנה וימשיך לישון עד 1030, או יקח ללב את מה שהיא אומרת, למרות שמצד השאלה שלה, אולי היא לא אמורה לומר לו את זה, אבל העובדה היא שהיא כן אומרת, ועכשיו הוא שואל, מה אני אמור לעשות במצב הזה. ואולי הוא צריך לברר אם היא אומללה בגלל מה שהוא עושה או לא עושה ואז יש דברים אחרים שהוא צריך לעשות או להפסיק לעשות כדי שהיא לא תהיה אומללה וכו' וכו' -כל זה הוא נידון השאלה והתשובה
של הבעל לגבי אותה מקרה שאשתו שואלת עליו.
אז אכן שניהם שואלים שאלה על אותה מקרה, אבל שאלותיהם שונות, ולכן תשובותיהם שונות - ובודאי יובן שזה לא נקרא שתי תורות: