מאפיית מצות

חיימסון

משתמש רשום
כידוע שמאפיית המצות יד בנימין כשנסגרה התפצלה לשני מאפיות האחת בבית שמש והאחת בקריית ספר
האם ידוע למישהו ההבדלים ביניהם בחומרות ובצורות העבודה
אשמח להתעדכן
בברכה חימזון
 

אחד התלמידים

משתמש ותיק
לא ידעתי שאחד מהתפלציות של יד בנימין היה בקרית ספר. באש שפתח יד בנימין פתח מאפיה חדשה במעלה אדומים וכמעט מיד אח"כ העביר אותו לאזור תעשייה במושב מתתיהו במרחק הליכה מקרית ספר והיה נקרא בקרית ספר.
כפי הידוע לי שותף א' של יד בנימין קיבל המכונות והוא העביר אותם לירושלים. פעם היו בעטרות אבל היה בעיות שהיה קשה לחבורות להגיע שם ולא ידוע לי אם הוא נשאר שם.
שותף השני פתח מאפיה בבית שמש. אין לו המכוניות הישנים, אבל זה העתיק פחות ויותר של יד בנימין.
 

איש מפי איש

משתמש ותיק
אכן המאפיה של בש בקרית ספר נכון יותר במתתיהו, נקראת נראה לי פאר בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים. יש מאפיה בבית שמש נקראת 'חבורה בית שמש' בהשגחת שארית, ובירושלים נקראת 'יד בנימין' גם היא בהשגחת שארית.
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
המאפי' למצות יד בבית שמש משתמשים רק בכלי עץ ומשייפים אותם בכל ח"י, העובדות הם נשים, וחום התנור מגיע ל750 מעלות. הייתי שם שנה אחת והי' בסדר גמור.
 

איש מפי איש

משתמש ותיק
המאפיות של בית שמש וירושלים וכן המאפיה בקרית ספר של בש שלשתם ברמת הידור שלא קיימת בשוק מצות המכונה בכלל, מדובר במכונות שנבנו במיוחד לחומרות מיוחדות יאכלו ענווים וישבעו.
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
המיקסר מאוזן למנוע התחממות, הלישה בחדר אחר למנוע מעבר קמח, פועל דופק על העיסה היורדת שיהי' עסק, המסוע מורכב מגלגלים שיהי' עסק, פועל עומד עם לחץ אויר להעיף פירורים, כל המכונה מתפרקת לנקיון. פי התנור צונן לחלוטין. בכניסה לתנור יש מבער עוצמתי.
 

עתניאל בן קנז

משתמש רגיל
כבוד שמים אמר:
המיקסר מאוזן למנוע התחממות, הלישה בחדר אחר למנוע מעבר קמח, פועל דופק על העיסה היורדת שיהי' עסק, המסוע מורכב מגלגלים שיהי' עסק, פועל עומד עם לחץ אויר להעיף פירורים, כל המכונה מתפרקת לנקיון. פי התנור צונן לחלוטין. בכניסה לתנור יש מבער עוצמתי.

לפי מה ששמעתי מרבנים (וקצת ראיתי בעיני), הנקיון בלחץ אויר, אינו 'מציאה גדולה' מבחינה פרקטית והידורית. שכן הפירור הנדבק מתעופף לאויר מחמת לחץ האויר, ולך תדע איפה הוא נחת, ועל איזה כלי, וכמה זמן יהיה מונח שם עד שישימו לב...
הרבה יותר עדיף לנקות פירור בשיטה הישנה!
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
אמת כדבריך, ההידור שציינתי הוא במהלך הנסיעה של הבצק, אם יש עליו פירורים ששהו יותר מהבצק עצמו, 'מעיפים' אותם על לחץ אויר. אבל אולי גם ביחס לזה אתה צודק.
 
חלק עליון תַחתִית