כידוע שמאפיית המצות יד בנימין כשנסגרה התפצלה לשני מאפיות האחת בבית שמש והאחת בקריית ספר
האם ידוע למישהו ההבדלים ביניהם בחומרות ובצורות העבודה
אשמח להתעדכן
בברכה חימזון
לא ידעתי שאחד מהתפלציות של יד בנימין היה בקרית ספר. באש שפתח יד בנימין פתח מאפיה חדשה במעלה אדומים וכמעט מיד אח"כ העביר אותו לאזור תעשייה במושב מתתיהו במרחק הליכה מקרית ספר והיה נקרא בקרית ספר.
כפי הידוע לי שותף א' של יד בנימין קיבל המכונות והוא העביר אותם לירושלים. פעם היו בעטרות אבל היה בעיות שהיה קשה לחבורות להגיע שם ולא ידוע לי אם הוא נשאר שם.
שותף השני פתח מאפיה בבית שמש. אין לו המכוניות הישנים, אבל זה העתיק פחות ויותר של יד בנימין.
אכן המאפיה של בש בקרית ספר נכון יותר במתתיהו, נקראת נראה לי פאר בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים. יש מאפיה בבית שמש נקראת 'חבורה בית שמש' בהשגחת שארית, ובירושלים נקראת 'יד בנימין' גם היא בהשגחת שארית.
המאפיות של בית שמש וירושלים וכן המאפיה בקרית ספר של בש שלשתם ברמת הידור שלא קיימת בשוק מצות המכונה בכלל, מדובר במכונות שנבנו במיוחד לחומרות מיוחדות יאכלו ענווים וישבעו.
המיקסר מאוזן למנוע התחממות, הלישה בחדר אחר למנוע מעבר קמח, פועל דופק על העיסה היורדת שיהי' עסק, המסוע מורכב מגלגלים שיהי' עסק, פועל עומד עם לחץ אויר להעיף פירורים, כל המכונה מתפרקת לנקיון. פי התנור צונן לחלוטין. בכניסה לתנור יש מבער עוצמתי.
המיקסר מאוזן למנוע התחממות, הלישה בחדר אחר למנוע מעבר קמח, פועל דופק על העיסה היורדת שיהי' עסק, המסוע מורכב מגלגלים שיהי' עסק, פועל עומד עם לחץ אויר להעיף פירורים, כל המכונה מתפרקת לנקיון. פי התנור צונן לחלוטין. בכניסה לתנור יש מבער עוצמתי.
לפי מה ששמעתי מרבנים (וקצת ראיתי בעיני), הנקיון בלחץ אויר, אינו 'מציאה גדולה' מבחינה פרקטית והידורית. שכן הפירור הנדבק מתעופף לאויר מחמת לחץ האויר, ולך תדע איפה הוא נחת, ועל איזה כלי, וכמה זמן יהיה מונח שם עד שישימו לב...
הרבה יותר עדיף לנקות פירור בשיטה הישנה!
אמת כדבריך, ההידור שציינתי הוא במהלך הנסיעה של הבצק, אם יש עליו פירורים ששהו יותר מהבצק עצמו, 'מעיפים' אותם על לחץ אויר. אבל אולי גם ביחס לזה אתה צודק.