מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור


פותח הנושא
אאא
משתמש ותיק
הודעות: 807
הצטרף: 11 ינואר 2016, 20:07
נתן תודה: 251 פעמים
קיבל תודה: 94 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור

שליחה על ידי אאא » 05 אפריל 2019, 01:19

כמה זמן מותר למצה לשהות אחרי שגמרו לנקבה, לפני ההכנסה לתנור?


פותח הנושא
אאא
משתמש ותיק
הודעות: 807
הצטרף: 11 ינואר 2016, 20:07
נתן תודה: 251 פעמים
קיבל תודה: 94 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור

שליחה על ידי אאא » 10 אפריל 2019, 23:51

האם יש גדר בזה?


יהודי
משתמש ותיק
הודעות: 2741
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 398 פעמים
קיבל תודה: 518 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור

שליחה על ידי יהודי » 10 אפריל 2019, 23:57

מקום שמתחמם מחמיץ מהר יותר, לכאו' מקום זה מוגדר כן, אך איני מספיק בענין וצריך לבדוק.


כלפי ליא
משתמש ותיק
הודעות: 1225
הצטרף: 22 ינואר 2017, 19:40
נתן תודה: 80 פעמים
קיבל תודה: 352 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור

שליחה על ידי כלפי ליא » 11 אפריל 2019, 00:26

במשנ"ב כתוב, שאחרי שעסקו עם הבצק, אפילו שהיה קצרה ביותר עלולה להחמיץ "מיד שמסלקים הידים ממנה"


שאר לעמו
משתמש ותיק
הודעות: 2073
הצטרף: 05 נובמבר 2017, 08:55
נתן תודה: 316 פעמים
קיבל תודה: 589 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: מצה ששהתה אחרי הניקוב לפני ההכנסה לתנור

שליחה על ידי שאר לעמו » 11 אפריל 2019, 10:04

אך מקובל שעד 30 שניות החזו"א לא הקפיד. אבל אחרים מקפידים ככל יכולתם.
והבד"צ לא מקפיד במאפיות שלו עד 2 דקות!

שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמש הגולש בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 1 אורח