כשהתנור מאד חם צריך להוציא את המצות לפני שנאפו בצדם הפנימי, כיון שאם יחכו שכל המצה תאפה, הקרום העליון ישרף. הדבר ניתן למבחן ע"י פריסת המצה בה ניכר הבדל בצבע בין החלקים החיצוניים של המצה שנאפו, לבין החלק הפנימי שנשאר בצק. אע"פ שקרימת פנים היא עדות על אפי' בדרך כלל, השאלה היא ברמת החום ההזוי' השוררת בתנורי המצות, האם גם בחום עצום כזה, הקרימה היא עדות לאפיית כל המצה. או כיון שיש למצה רק שניות ספורות, פנים המצה אינו נאפה כלל.
יעויין בחזו"א או"ח סוף סי' ק"כ בדיני קרימת פנים.
יעויין בחזו"א או"ח סוף סי' ק"כ בדיני קרימת פנים.