קרימת פני המצות

כבוד שמים

משתמש ותיק
כשהתנור מאד חם צריך להוציא את המצות לפני שנאפו בצדם הפנימי, כיון שאם יחכו שכל המצה תאפה, הקרום העליון ישרף. הדבר ניתן למבחן ע"י פריסת המצה בה ניכר הבדל בצבע בין החלקים החיצוניים של המצה שנאפו, לבין החלק הפנימי שנשאר בצק. אע"פ שקרימת פנים היא עדות על אפי' בדרך כלל, השאלה היא ברמת החום ההזוי' השוררת בתנורי המצות, האם גם בחום עצום כזה, הקרימה היא עדות לאפיית כל המצה. או כיון שיש למצה רק שניות ספורות, פנים המצה אינו נאפה כלל.
יעויין בחזו"א או"ח סוף סי' ק"כ בדיני קרימת פנים.
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
פותח הנושא
אני מציין עוד מ"מ לתועלת המתעניינים.
קובץ הלכתא מבי דינא הרב יודה טשזנר.
אור ישראל מאנסי ט"ו עמ' ע"ד הרב יעקב יחזקאל סופר
נוב"י סי' פ'.
שו"ת נאות דשא סי' מ"ה
כלי חמדה על מועדי השנה סי' קכ"ג.
שו"ת זכר יהוסף סי' ס"ח
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
פותח הנושא
יעויין עוד בשו"ת שבט הלוי ח"ו סי' נ"ה, הוא מחמיר יותר מהחזו"א, ומצדד שקרימת פנים בצד אחד לא מועילה אא"כ היתה קרימת פנים גמורה.
 

כבוד שמים

משתמש ותיק
פותח הנושא
מה דעתכם על המצה שיצאה מהתנור?
 

קבצים מצורפים

  • מצה מתקפלת.png
    מצה מתקפלת.png
    807.6 KB · צפיות: 22

כבוד שמים

משתמש ותיק
פותח הנושא
דברתי הערב עם מורה הוראה, הוא אמר לי שההנחי' בבד"ץ היא שאם המצה רכה דקה אחרי שיצאה מהתנור, אין להכשירה, והרב לנדא ג"כ מאוד מקפיד ע"ז, ובמעשה שהי' שאלה והגריש"א לא רצה להקל, חשש ספק כרת.
 
חלק עליון תַחתִית