גם בפרטי אתה לא מגיב כלל, כנראה שאין מה.
סיפורי מופת על מרן ראש הישיבה הגר"ש אויערבאך זצוק"ל
-
- נתן תודה: 576 פעמים
- קיבל תודה: 977 פעמים
- יצירת קשר:
- סטטוס: לא מחובר
Re: סיפורי מופת על מרן ראש הישיבה הגר"ש אויערבאך זצוק"ל
בסוגי דברים כאלה לא תמיד כל אחד "שהיה נוכח" ראה מה שהשני שהיה נוכח ראה.
ולא ראינו אינו ראיה.
-
- נתן תודה: 199 פעמים
- קיבל תודה: 245 פעמים
- יצירת קשר:
כמאמר צדיקים עיניים 'להם' ולא יראו...יושב אוהלים כתב: ↑30 נובמבר 2020, 17:02בסוגי דברים כאלה לא תמיד כל אחד "שהיה נוכח" ראה מה שהשני שהיה נוכח ראה.
ולא ראינו אינו ראיה.
איני מתכוון למישהו ספציפי חלילה.
-
- נתן תודה: 39 פעמים
- קיבל תודה: 75 פעמים
גדלותו הנדירה של מרן הגר"ש זי"ע בכל חלקי התורה באופן מבהיל אינה צריכה סיפרי מופת פלאיים, אף שכאלו ודומים להם היו למאות, יש אלפי תלמידים שמעידים על כך, אך אין שום צורך להוכיחם, כי העיקר הוא דרכו ושיטתו ועמל התורה הנורא שהיה לו ביגיעה להבין כל פרט, ובתשוקה נוראה שאין דומה לה לבלוע כל בדל של מידע בנגלה ובנסתר.
וכל זאת מלמד שלימותו הנוראה בב' עמודי העולם עבודה וגמילות חסדים, שבד"כ אלו שגדולים בזה באופן מיוחד לא תמיד שייכת אצלם אותה גדלות גם בתורה בכל רבדיה ואופני התגלותה (בעיון ובבקיאות, בלומדות ובהלכה, בנגלה ובנסתר, בדברי ימי חכמי ישראל והבנת שיטותיהם ובהיצמדות לדרך המסורה וכו' וכו').
ונדמה שזה הרצוי להנחיל לדורות הבאים גודל שקידתו וכו' באופן שיש ללמוד ממנו גם לבעלי כשרונות וגם לכאלו שקצת פחות, כי על אף שהיה מהיר תפיסה היה חוזר על הגמ' פעם אחר פעם ללא לאות כאי' זו הפעם הראשונה [יש מאמר של מישהו שכתב על כך, כמדומני התפרסם בגליון 'רוממות', ויש בנותן טעם לפרסמו שוב ושוב גם לצעירי הצאן וגם לכל מי שעדיין לא זכה לכזו אהבת תורה. דמעתי כשקראתי זאת].
וכל זאת מלמד שלימותו הנוראה בב' עמודי העולם עבודה וגמילות חסדים, שבד"כ אלו שגדולים בזה באופן מיוחד לא תמיד שייכת אצלם אותה גדלות גם בתורה בכל רבדיה ואופני התגלותה (בעיון ובבקיאות, בלומדות ובהלכה, בנגלה ובנסתר, בדברי ימי חכמי ישראל והבנת שיטותיהם ובהיצמדות לדרך המסורה וכו' וכו').
ונדמה שזה הרצוי להנחיל לדורות הבאים גודל שקידתו וכו' באופן שיש ללמוד ממנו גם לבעלי כשרונות וגם לכאלו שקצת פחות, כי על אף שהיה מהיר תפיסה היה חוזר על הגמ' פעם אחר פעם ללא לאות כאי' זו הפעם הראשונה [יש מאמר של מישהו שכתב על כך, כמדומני התפרסם בגליון 'רוממות', ויש בנותן טעם לפרסמו שוב ושוב גם לצעירי הצאן וגם לכל מי שעדיין לא זכה לכזו אהבת תורה. דמעתי כשקראתי זאת].
-
- נתן תודה: 420 פעמים
- קיבל תודה: 356 פעמים
- יצירת קשר:
אכן. דורנו מעדיף את המופתים המתים על המופתים החיים.בשובה ונחת כתב: ↑03 ינואר 2021, 17:31גדלותו הנדירה של מרן הגר"ש זי"ע בכל חלקי התורה באופן מבהיל אינה צריכה סיפרי מופת פלאיים,
-
- נתן תודה: 420 פעמים
- קיבל תודה: 356 פעמים
- יצירת קשר:
-
- נתן תודה: 2 פעמים
- קיבל תודה: 19 פעמים
התמונה הרי התפרסמה על הגליון. כמדומה שהיה כתוב שם שהזכויות שמורות לויזל.
-
- נתן תודה: 8 פעמים
- קיבל תודה: 20 פעמים
- יצירת קשר:
ברור שזה תלוי הקב"ה ותמיד יכולים להיות כאלו שלא ייוושעו כי נגזרה גזירה אך ישנם מכל הדורות מעשים בצדיקים גדולים שאנשים שלא יכולים היו להיוושע בדרך הטבע נושעו על ידם ועל כך אמרו חז"ל: "צדיק גוזר והקב"ה מקיים".ההוא טייעא כתב: ↑19 נובמבר 2020, 05:53כמעט כל הסיפורים הם חסרי משמעות לחלוטין, גם רובוט להבדיל שיתן ברכות למעוכבי שידוך/ילדים באופן קבוע, הרי ברור שחלק יושעו, ועל אלו שלא הרי לא מספרים, הסיפור עם הח"ק כבר ידוע שמדובר בטיפוסים עם חוש הומור, והסיפור עם החולה סרטן נשמע קצת יותר מדי טוב וכדרך הסיפורים מלא בגוזמאות אם בכלל יש גרעין של אמת ועד שלא אשמע מהבן אדם בעצמו עם כל הפרטים פשוט מנסיון אין סיבה להאמין שזה קרה.
(היות שכתבו פה הרבה שמויפסים ממילא לא חשובים כתבתי מש"כ ואין פה ענין להוריד מגדלותו וזה כמובן נכון לסיפורים שמספרים על אחרים גם כן )
כך שדבריך הם כפירה גמורה וסתירה לדברי חז"ל.
-
- נתן תודה: 18 פעמים
- קיבל תודה: 96 פעמים
- יצירת קשר:
מי אמר שיש היום צדיקים שעליהם דברו חז"ל? יתכן שיש אבל עוד לא שוכנעתי מהסיפורים של העלונים למיניהם, הרי לגבי תלמיד חכם כתוב שאין בזמן הזה, יש לציין שזה חמוד לקבל תואר כופר מקוקניק ( למרות שעיברי אנוכי ומודה במדינת ישראל...) על זה שאני מפקפק בסיפורי קופת העיר...מרן קודש קודשים כתב: ↑10 ינואר 2021, 11:18ברור שזה תלוי הקב"ה ותמיד יכולים להיות כאלו שלא ייוושעו כי נגזרה גזירה אך ישנם מכל הדורות מעשים בצדיקים גדולים שאנשים שלא יכולים היו להיוושע בדרך הטבע נושעו על ידם ועל כך אמרו חז"ל: "צדיק גוזר והקב"ה מקיים".ההוא טייעא כתב: ↑19 נובמבר 2020, 05:53כמעט כל הסיפורים הם חסרי משמעות לחלוטין, גם רובוט להבדיל שיתן ברכות למעוכבי שידוך/ילדים באופן קבוע, הרי ברור שחלק יושעו, ועל אלו שלא הרי לא מספרים, הסיפור עם הח"ק כבר ידוע שמדובר בטיפוסים עם חוש הומור, והסיפור עם החולה סרטן נשמע קצת יותר מדי טוב וכדרך הסיפורים מלא בגוזמאות אם בכלל יש גרעין של אמת ועד שלא אשמע מהבן אדם בעצמו עם כל הפרטים פשוט מנסיון אין סיבה להאמין שזה קרה.
(היות שכתבו פה הרבה שמויפסים ממילא לא חשובים כתבתי מש"כ ואין פה ענין להוריד מגדלותו וזה כמובן נכון לסיפורים שמספרים על אחרים גם כן )
-
- יצירת קשר:
זה טעות רווחת, יש מקומות מסויימים שכתוב שגדר ת"ח שנאמר במקומות מסויימים אין היום, אבל לומר שכל דבר שאמרו בקשר לתלמיד חכם נמחק לגמרי היום כי היום אין תלמידי חכמים זה ממש לא נכון.
-
- יצירת קשר:
נכון, לא דייקתי אבל זה ממילא לא משנה כי גם אם יש צדיקים בזמן הזה ידועים לגבי צדיק גוזר וכו' מאן יימר דאיתא?יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:29זה טעות רווחת, יש מקומות מסויימים שכתוב שגדר ת"ח שנאמר במקומות מסויימים אין היום, אבל לומר שכל דבר שאמרו בקשר לתלמיד חכם נמחק לגמרי היום כי היום אין תלמידי חכמים זה ממש לא נכון.
-
- יצירת קשר:
דלכאורה אם אמרו בסתמא מהי"ת לחלק מדעת עצמו.ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:32נכון, לא דייקתי אבל זה ממילא לא משנה כי גם אם יש צדיקים בזמן הזה ידועים לגבי צדיק גוזר וכו' מאן יימר דאיתא?יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:29זה טעות רווחת, יש מקומות מסויימים שכתוב שגדר ת"ח שנאמר במקומות מסויימים אין היום, אבל לומר שכל דבר שאמרו בקשר לתלמיד חכם נמחק לגמרי היום כי היום אין תלמידי חכמים זה ממש לא נכון.
-
- יצירת קשר:
מהיכ"ת שכן? יש דרגות שונות בצדיקים, אתה לא מאמין בירידת הדורות? הנה דוגמא לסיפור שהרבה האמינו ונדפס ביתד כדי לחזק אמונה וכל בר דעת הבין שהסיפור מצוץ מהאצבע ואפילו פרסמו בעיתון שמדובר בטעות, מי שהיה מספיק תמים להאמין יש לו יותר אמונה??!! חלילה לחשוב שאמונה=טיפשות.יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:40דלכאורה אם אמרו בסתמא מהי"ת לחלק מדעת עצמו.ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:32נכון, לא דייקתי אבל זה ממילא לא משנה כי גם אם יש צדיקים בזמן הזה ידועים לגבי צדיק גוזר וכו' מאן יימר דאיתא?יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:29
זה טעות רווחת, יש מקומות מסויימים שכתוב שגדר ת"ח שנאמר במקומות מסויימים אין היום, אבל לומר שכל דבר שאמרו בקשר לתלמיד חכם נמחק לגמרי היום כי היום אין תלמידי חכמים זה ממש לא נכון.
viewtopic.php?style=8&f=45&t=12918&start=60#p233478
-
- יצירת קשר:
ואכן גם התורה ידעה שיש ירידת הדורות, ובכל אופן כתוב צדיק גוזר... והתורה הוא נצחי, והרי גם היום יש צדיקים. (אולי גם לזה אתה מתכחש?)ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:51מהיכ"ת שכן? יש דרגות שונות בצדיקים, אתה לא מאמין בירידת הדורות?
יש הרבה אנשים שטועים וסוברים שכיון שיש סיפורים שהם לא אמיתיים, ויש אנשים שממציאים סיפורים, זה הוכחה שכל הסיפורים הם שקר ומומצאים.ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:51הנה דוגמא לסיפור שהרבה האמינו ונדפס ביתד כדי לחזק אמונה וכל בר דעת הבין שהסיפור מצוץ מהאצבע
אף אחד לא קבע שכל סיפור בעולם הוא אמת, אבל אין ענין לומר שכל סיפור הוא שקר.
-
- יצירת קשר:
@יושב אוהלים ברור שיש, לא מתקיימא עלמא וכו' מי אמר שזה לכל אחד שמכונה צדיק?! שוב, יתכן שגם הם יש כוחות לרבנים מטעם קופת העיר אבל מה נעשה שעדיין לא שוכנעתי מכל הסיפורים שזה חורג מהסטיסטיקה ומה גם שידוע לי ממקור ראשון סיפורים הפוכים אבל המנהל ימחק את זה כמו שעשה בעבר אז זה חסר טעם לכתוב.
-
- יצירת קשר:
זה בדיוק הענין, בגלל שאתה מכיר רק "סטטיסטיקה, ואוהב יותר להאמין לסיפורים המכחישים, לכן אתה משתמש בהם כהוחכה שאין להאמין לשום סיפורים של צדיק גוזר והקב"ה מקיים.ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 13:24@יושב אוהלים ברור שיש, לא מתקיימא עלמא וכו' מי אמר שזה לכל אחד שמכונה צדיק?! שוב, יתכן שגם הם יש כוחות לרבנים מטעם קופת העיר אבל מה נעשה שעדיין לא שוכנעתי מכל הסיפורים שזה חורג מהסטיסטיקה ומה גם שידוע לי ממקור ראשון סיפורים הפוכים אבל המנהל ימחק את זה כמו שעשה בעבר אז זה חסר טעם לכתוב.
אם היה כתוב בתורה שכהן אסור לטמא למתים, היית גם אומר, "מי אמר שלכל כהן מותר?" אם כתוב בלא חילוק אז הפשטות הוא כפשוטו, אא"כ אמרו חז"ל אחרת.
ואם שמעת על סיפור שלא קרה כך זה לא מפריך את הכל.
-
- יצירת קשר:
@יושב אוהלים אתה פסיכולוג? מה נעשה שאין לי דרך אחרת לבדוק את זה ובמיוחד שיש פה אינטרסים להפיץ סיפורים כאלה וקל וחומר שידוע לי סיפורים אמינים בדיוק הפוכים, אם אתה רוצה להאמין, בבקשה, ודי בזה.
נ.ב. תוכל גם לקבל עצה מאיגרות הקודש של מה"מ, יש פה כמה חברים שיכולים להדריך אותך בדיוק איך עושים וכנ"ל עם הפתק של הצדיק אודסר, יש אין סוף סיפורי מופת על שניהם וזה גם יותר זול מקופת העיר.
נ.ב. תוכל גם לקבל עצה מאיגרות הקודש של מה"מ, יש פה כמה חברים שיכולים להדריך אותך בדיוק איך עושים וכנ"ל עם הפתק של הצדיק אודסר, יש אין סוף סיפורי מופת על שניהם וזה גם יותר זול מקופת העיר.
-
- נתן תודה: 8 פעמים
- קיבל תודה: 20 פעמים
- יצירת קשר:
יש עובדות מוכחות על אנשים שלא יכולים היו להיוושע בדרך הטבע ונושעו בזכות צדיקים. וכמו מה שסיפרו אנשים לגאון הרב שמואל אליהו שליט"א על אביו מרן הגרמ"צ אליהו זצ*ל ומהם הועלו על הכתב בסדרת "אביהם של ישראל".ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 12:24מי אמר שיש היום צדיקים שעליהם דברו חז"ל? יתכן שיש אבל עוד לא שוכנעתי מהסיפורים של העלונים למיניהם, הרי לגבי תלמיד חכם כתוב שאין בזמן הזה, יש לציין שזה חמוד לקבל תואר כופר מקוקניק ( למרות שעיברי אנוכי ומודה במדינת ישראל...) על זה שאני מפקפק בסיפורי קופת העיר...מרן קודש קודשים כתב: ↑10 ינואר 2021, 11:18ברור שזה תלוי הקב"ה ותמיד יכולים להיות כאלו שלא ייוושעו כי נגזרה גזירה אך ישנם מכל הדורות מעשים בצדיקים גדולים שאנשים שלא יכולים היו להיוושע בדרך הטבע נושעו על ידם ועל כך אמרו חז"ל: "צדיק גוזר והקב"ה מקיים".ההוא טייעא כתב: ↑19 נובמבר 2020, 05:53כמעט כל הסיפורים הם חסרי משמעות לחלוטין, גם רובוט להבדיל שיתן ברכות למעוכבי שידוך/ילדים באופן קבוע, הרי ברור שחלק יושעו, ועל אלו שלא הרי לא מספרים, הסיפור עם הח"ק כבר ידוע שמדובר בטיפוסים עם חוש הומור, והסיפור עם החולה סרטן נשמע קצת יותר מדי טוב וכדרך הסיפורים מלא בגוזמאות אם בכלל יש גרעין של אמת ועד שלא אשמע מהבן אדם בעצמו עם כל הפרטים פשוט מנסיון אין סיבה להאמין שזה קרה.
-
- יצירת קשר:
מה נעשה? נקבל מה שאמרו לנו חז"ל צדיק גוזר והקב"ה מקיים, ולא נחשוב שנבדוק בעצמנו אם חז"ל צדקו או לא, ולא נגיד כל מיני לומדות שלא התכוונו, ואין היום דבר כזה, (אני מקווה שאתה לא מאלה ששיטתם הוא שיש לו אמונה עיוורת בחכמים הוא מכלל פתי ושוטה וטיפש ועוד לשונות שנאמרו בענין זה).
נכון שיש אינטרס להפיץ סיפורים כאלה, כדי לעשור לעניים ולזכות לכמה שיותר אנשים במצוות צדקה לעזור לעניים כצוות התורה, ומצד השני יש ויש אינטרס חזק מאוד עד כדי "קנאות" לא להאמין לסיפורים, יש מצד שלא מעוניינים להאמין למשהו ש"לא מסתדר עם הראש הקטן שלהם, גם אם חז"ל אמרו צדיק גוזר וכו', ויותר מזה כדי להשקיט את מצפונם שלא תורמים צדקה לעניים הצועקים ללחם. אז תעשה טובה ובבקשה די ודי עם התירוצים האלה של "אינטרסים" - אם תהיה מוכן להיות אמת עם עצמך, תביו שהאינטרס שלכם הוא לפחות חזק כמו שלהם וגם יותר חזק, ולפחות באינטרס שלהם הם מביאים הרבה צדקה לעניים. (נכון שאם לא היה להם על מה להתבסס לא היה הדרך מקדש את האמצעים, רק אל תנגח אותם עם אינטרסים, תבדוק קודם את האינטרס שלך.
זה בדיוק כמו להגיד שזה שטויות להאמין שתפילה שווה משהו, בגלל שאני מכיר המון "סיפורים אמינים" שאנשים התפללו על משהו וזה לא קרה.ההוא טייעא כתב: ↑10 ינואר 2021, 13:40וקל וחומר שידוע לי סיפורים אמינים בדיוק הפוכים, אם אתה רוצה להאמין, בבקשה, ודי בזה.
-
- נתן תודה: 313 פעמים
- קיבל תודה: 73 פעמים
- יצירת קשר:
- סטטוס: מחובר
הרב שטיינמן זצ"ל היה אומר: "רוב סיפורים שקר, והלוך אחר הרוב".יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 13:07יש הרבה אנשים שטועים וסוברים שכיון שיש סיפורים שהם לא אמיתיים, ויש אנשים שממציאים סיפורים, זה הוכחה שכל הסיפורים הם שקר ומומצאים.
-
- יצירת קשר:
וכי אמר כך גם על סיפורים שיש להם סיוע מפשטות דברי חז"ל?
-
- נתן תודה: 1198 פעמים
- קיבל תודה: 415 פעמים
- יצירת קשר:
יצרת פה פרדוקס בלתי פתירדבש לפי כתב: ↑10 ינואר 2021, 17:00הרב שטיינמן זצ"ל היה אומר: "רוב סיפורים שקר, והלוך אחר הרוב".יושב אוהלים כתב: ↑10 ינואר 2021, 13:07יש הרבה אנשים שטועים וסוברים שכיון שיש סיפורים שהם לא אמיתיים, ויש אנשים שממציאים סיפורים, זה הוכחה שכל הסיפורים הם שקר ומומצאים.
-
- נתן תודה: 313 פעמים
- קיבל תודה: 73 פעמים
- יצירת קשר:
- סטטוס: מחובר
הסיוע הוא לכך שזה היה או לכך שסיפורים כאלו יכולים להיות?
כי גם לגבי סיפורים שיכולים להיות הוא נקט שאין להאמין להם (לא שצריך להאמין בדווקא שהסיפור לא נכון, אלא שגם אחרי שסיפרו זאת אינך יודע זאת בדיוק כמו לפני שסיפרו).
-
- יצירת קשר:
תלוי מה הסיבה שלא מעונינים להאמין להם, וכמו שכבר הרחבתי לעיל, אם היו מפנימים שמה שחז"ל אומרים שצדיק גוזר והקב"ה מקיים (ולא ש"יכול להיות שהקב"ה מקיים, אלא הקב"ה מקיים), אז זה אמור להיות סיבה להאמין, ואף שאין זה הוכחה שהסיפור אמת לגמרי, אם לא יודעים שהצדיק אמר את זה, (ובניגוד לאלו שכתבו שגם אם אמר אין להאמין שזה יקרה), מ"מ יש על מה לבסס את האמונה בזה.
ואדרבה מי שלא מאמין בסיפורים יבדוק מהו המניע שלו לא להאמין, ולמה כל כך מפריע לו, וכמו שכבר הבהרתי.
-
- נתן תודה: 39 פעמים
- קיבל תודה: 75 פעמים
ידוע המשפט, בקרב גדולי החסידות ובקרב גדולי ליטא, לגבי סיפורי הבעש"ט, דשוטה מי שמאמין בהם, וכופר מי שאינו מאמין שיכול להיות.
והענין הוא כמו שכבר כתבו למעלה, דזה ודאי שיש בכחו של צדיק או ת"ח אמתי לבטל גזירות ולפעול ישועות וכו', [אני גוזר גזירה וצדיק מבטלה, מי מושל בי? צדיק, ועוד מאמרי חז"ל], רק אין הכרח שקרה הסיפור המסוים הזה ועם הצדיק המפורסם הזה, דהיינו כשרוצים להביא "הוכחה" לגדלותו של צדיק פלוני או לייסד הנהגה ע"פ איזה מעשה שהי', יש לזכור כי לא בהכרח דכך הי' ואין ללמוד מזה לבד לא לכאן ולא לכאן, אך על עצם זה שצדיק אמיתי כוחו גדול זה חובה להאמין, וככל דברי חז"ל.
וכ"א שמפקפק יבדוק מה מפריע לו, אם אוחז שלא נראה לו שעל אדם פלוני מסופר כך, זה בסדר, אך אם מפקפק בכלל על המושג הזה, המבואר בדברי חז"ל, הרי שזה נובע מחסרון אמונתו על שליטת התורה וחכמיה בטבעו של עולם.
והענין הוא כמו שכבר כתבו למעלה, דזה ודאי שיש בכחו של צדיק או ת"ח אמתי לבטל גזירות ולפעול ישועות וכו', [אני גוזר גזירה וצדיק מבטלה, מי מושל בי? צדיק, ועוד מאמרי חז"ל], רק אין הכרח שקרה הסיפור המסוים הזה ועם הצדיק המפורסם הזה, דהיינו כשרוצים להביא "הוכחה" לגדלותו של צדיק פלוני או לייסד הנהגה ע"פ איזה מעשה שהי', יש לזכור כי לא בהכרח דכך הי' ואין ללמוד מזה לבד לא לכאן ולא לכאן, אך על עצם זה שצדיק אמיתי כוחו גדול זה חובה להאמין, וככל דברי חז"ל.
וכ"א שמפקפק יבדוק מה מפריע לו, אם אוחז שלא נראה לו שעל אדם פלוני מסופר כך, זה בסדר, אך אם מפקפק בכלל על המושג הזה, המבואר בדברי חז"ל, הרי שזה נובע מחסרון אמונתו על שליטת התורה וחכמיה בטבעו של עולם.
-
- קיבל תודה: 51 פעמים
- יצירת קשר:
-
- נתן תודה: 24 פעמים
- קיבל תודה: 32 פעמים
- יצירת קשר:
ילדות הייתה בי, יום אחד יצאתי מן הישיבה והלכתי למקום שאינו ראוי, למחרת ר' שמואל העיר לי שלא קמתי לתפילה ופתאום שאל אותי: מה יהיה? איפה אתה מסתובב? בקול זועק! מי שהכיר את האווירה החופשית במעלות יודע שזה לא היה מעשה רגיל והאמינו לי שאין סיכוי שמישהו בעולם ראה אותי או משהו כזה.
כדי שלא יחשבו שהבאתי זאת לתעמולה אומר כי למרות קדושתו גדלותו וצדקתו שראיתי מקצת ממנה בעיניי, בחרתי לילך בדרכם של אחרים בענייני השעה.
סיפרו לי בישיבה 1.היה בחור שהשתדל לטבול בבוקר וסיפר שהגר"ש העלה אותו חזן רק שטבל
2. סיפרו שפעם הלכו עימו קבוצה לרחוץ בים וכולם נצרבו ממדוזות מלבדו
3. מעשה נוסף שהיה עימי איננו מופת, אבל מעניין. שאלתי אותו שאלה משהו על אדם הראשון בהתחלה שיבח אותי קצת שהשאלה יפה אח"כ קטל אותי משהו בסגנון שואלים שאלות בדברים יסודיים תוך כדי אכילה ושתייה. לבסוף ענה לי תשובה, לימים ראיתי שהכול נמצא בספר מורה נבוכים: שאלני אדם בהתחלה משבח אח"כ קוטל ולבסוף אותה תשובה [אם מעניין מישהו אשתדל להביא הקטע המדובר בלנ"ד]
כדי שלא יחשבו שהבאתי זאת לתעמולה אומר כי למרות קדושתו גדלותו וצדקתו שראיתי מקצת ממנה בעיניי, בחרתי לילך בדרכם של אחרים בענייני השעה.
סיפרו לי בישיבה 1.היה בחור שהשתדל לטבול בבוקר וסיפר שהגר"ש העלה אותו חזן רק שטבל
2. סיפרו שפעם הלכו עימו קבוצה לרחוץ בים וכולם נצרבו ממדוזות מלבדו
3. מעשה נוסף שהיה עימי איננו מופת, אבל מעניין. שאלתי אותו שאלה משהו על אדם הראשון בהתחלה שיבח אותי קצת שהשאלה יפה אח"כ קטל אותי משהו בסגנון שואלים שאלות בדברים יסודיים תוך כדי אכילה ושתייה. לבסוף ענה לי תשובה, לימים ראיתי שהכול נמצא בספר מורה נבוכים: שאלני אדם בהתחלה משבח אח"כ קוטל ולבסוף אותה תשובה [אם מעניין מישהו אשתדל להביא הקטע המדובר בלנ"ד]
-
- נתן תודה: 24 פעמים
- קיבל תודה: 32 פעמים
- יצירת קשר:
סיפר לי מישהו שאביו היה לידו והיה לעיניהם מראה שאינו צנוע והגר"ש ממש בכה.
עוד עומדת לפני עינינו דמותו המאירה בשבת שזה היה כמופת ממש.
עוד עומדת לפני עינינו דמותו המאירה בשבת שזה היה כמופת ממש.
-
- נתן תודה: 616 פעמים
- קיבל תודה: 161 פעמים
- יצירת קשר:
נשמע מרתק, תביא!עבד ה' כתב: ↑11 ינואר 2021, 21:04
-
- נושאים דומים
- תגובות
- צפיות
- הודעה אחרונה
-
-
סיפורי מופת על מרן ראש הישיבה הגאון האדיר רבי חיים שלמה ליבוביץ זיע"א
על ידי ישראל הכהן » 13 ינואר 2021, 14:16 » ב נושאים בפיקוח [הודעות בפורום זה יפורסמו רק לאחר אישור] - 52 תגובות
- 789 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי מ אלישע
16 ינואר 2021, 22:53
-
-
-
על מה אמר הגרש"ז אויערבאך "אני שונא דברים כאלה"?... - העיון היומי
על ידי כלומר » 21 יולי 2020, 13:10 » ב ענינו של יום - 21 תגובות
- 413 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי יושב אוהלים
21 יולי 2020, 22:33
-
-
- 0 תגובות
- 160 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי פרדס יוסף
06 דצמבר 2020, 23:56
-
-
קונטרס מיוחד על חג הסוכות במשנת מרן רה"י הגר"ש אויערבאך זצוק"ל
על ידי זך הרעיון » 02 אוקטובר 2020, 11:57 » ב סוכות, שמחת תורה ושמיני עצרת - 2 תגובות
- 173 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי ראש הברזל
04 אוקטובר 2020, 20:40
-
-
-
מכתב ראש הישיבה רבי גרשון אדלשטיין
על ידי חזק » 19 אפריל 2020, 19:37 » ב הקורונה והשלכותיה - באספקלריא של תורה [הודעה בפורום זה תפורסם רק לאחר אישורה ע"י מנהל] - 0 תגובות
- 194 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי חזק
19 אפריל 2020, 19:37
-
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אביגדור אהרן, רז סודך | 5 אורחים