שליחה
על ידי יוספזון » 03 יולי 2019, 21:00
להצדיק את הצדיק דמעיקרא.
היות שהאשכול על הק' דיהאן ננעל ללא שהיה לי יכולת להגיב לחפותו של אותו קדוש שנרצח על משמר היהדות החרדית. פתחתי אשכול זה, שהיא אשכול פרטי, וכדאי שלא ינעלו אותה, ויהיה ראוי להמשיך להתנוסס כאן, אני מבקש ממי שיש לו הערות או הארות, לשלוח אלי באישי, או לפתוח אשכול אחר.
בדקתי, חקרתי ודרשתי היטב, והנה אמת נכון הדבר... 'לא' נעשתה התועבה הזאת בישראל.
בשעה האחרונה נפגשתי עם יהודי חשוב ות"ח הרה"ח ר' צ. מ"ז שליט"א שהוציא לאור עולם ספר לדמותו של דיהאן בשם 'הקדוש - ר' יעקב ישראל דה-האן הי"ד - הרצח הציוני הראשון באר"י'. (הספר נמצא ב'אוצר החכמה'). ומצאתי, שצדקתי בההשערות שלי.
א. כמי שבעצמי תרגמתי הרבה מלשה"ק לאידיש ולהפך. אני מכיר את העבודה הזאת. ואני יכול להצהיר, שאי אפשר שלא יפול טעויות, בפרט אם המתרגם יש לו מגמות ברורות, אז יכולים בקלי קלות לשנות משמעות דברים בלי בעיות. על אחת כמה וכמה בשירים. כך שאם דיהאן כתב את ספריו בהולנדית יתכן מאוד (וכך אף התברר לי מעל לכל ספק) שהמתרגם תירגם כאוות נפשו.
ב. בספר שהבאתי לעיל, הוא מביא אכן את השירים האלו, כפי שתרגמם בעצמו מהולנדית, ואכן, המשמעות הוא נקייה וזכה.
ג. ההשמצות האלו לא נולדו היום, כבר בחייו השמיצו אותו בדברים שהובאו כאן. והתייחס לכך הגריח"ז בהספדו בלשון חריף מאוד, שהאומר כך 'לא ינקה מדינו של גיהנום' (ההספד נדפס בספר הנ"ל ובספר 'מרא דארעא דישראל')
ד. סיפר לי הת"ח הנ"ל שליט"א שישב בעצמו עם שלמה נקדימון, מי שהוציא לאור את הספרים המגמתיים על הק' דיהאן, ונקדימון הודה לו על כל דבריו, אך במסגרת שאותו נקדימון הוציא את ספריו, הוא היה חייב לזייף ולסלף.
ה. בספר הנ"ל 'הקדוש' מופיע סדר כרונולגי ומפעלות חייו של הק' דיהאן, עם מקורות וציטוטים מעיתונות וכדו' של אותם הימים, שם דוקא מופיע שהוא כן קיבל משרות מכובדות אצל המזרחי כאן בארץ (הוא מציין מקורות) כך שהוא הועף לכל הרוחות, הוא עוד השמצה ציונית נבזית.
ו. בעיתון 'קול יעקב' אליה התייחס הגריח"ז בהספדו על הק', הוא אכן השמיץ את כל ההשמצות האלו עוד בחייו של דיהאן, ואף כתב על הגריח"ז והגרי"י דיסקין הלשון 'עוברי בטל' עפ"ל. כך שתנסו להשוות בין ההשמצות, ותבחרו במי להאמין.
ז. הרה"צ ר' עקיבא פרוש זצ"ל שהיה איש מורם מעם ובעל מקובל מפורסם בירושלים, שנפטר בדמי ימיו. ביקש בצוואתו שיטמנו אותו לאחר פטירתו בצמוד לקברו של דיהאן, הרה"צ ר' אהרן פישר זצ"ל אביו של מרן פוה"ד בעל ה'אבן ישראל' הגרי"י פישר זצוק"ל ראב"ד ירושלים, מצא לנכון לקרוא את שמו של בנו הנולד ה"ה ראב"ד ירושלים, ע"ש של הקדוש דיהאן, ואם שמא קגרים, ראו איזה תוצאות יצאו...
ח. הספדו המרטיט של הגריח"ז על ד"ר דיהאן, אינו משאירה שום ספק על זהותו של האיש. ומי שבא לחלוק, עליו הראיה.
ט. כל אלו שקראו כאן את ההשמצות הנבזיות, מבית היוצר של הציונים, מתבקש בזה לתקן את העול ולפחות לעבור על הספר 'הקדוש' הנ"ל, ויראה ויבין איך מסוגלים גם בדור שלנו להפוך קערה על פיה.
י. היות ואין לי אפשרות גישה לאוצר החכמה, לכן אני מבקש ממי שיוכל לשלוח לי ההספד ממרא דארעא דישראל של הגרי"ח, או מספר 'הקדוש', כמו כן פרק כ"ג מספר הקדוש, 'עלילות ברשע' שלכאורה מתייחס לעלילות אלו. אודה לו מאוד.
יהא זכרו ברוך