עפר ואפר כתב: ↑27 נובמבר 2019, 10:11
שלום, הכרתי את הרב רומפלער משיחותיו, ומאוד התרשמתי, היה ניכר שהוא בעל כשרון שמשקיע את כוחותיו בעבודות ה', היה מה לקבל ממנו
גם ניכרה שם בקשת האמת האולי קיצונית משהו (סו"ס בשביל בריאת העולם הושלכה האמת ארצה...)
עמדתו בנושא השאלים מבוארת כאן, באריכות ובפירוט כדרכו הטוב. הוא שולל לחלוטין את הרעיון להחמיר בצניעות כשהבעל לא מסכים (ולדעתו שאל זה חומרה ולא עיקר הדין), אבל סולד מאוד מהסלידה מהלבוש הזה (שהוזכרה כאן באשכול).
http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01682.html
בתכל'ס, הנתונים בצד שלו, הרדיד זה לבוש שנמצא ברמב"ם ובשו"ע. ואפי' בשאלה האם מתאים לימינו, יש פסק מהבד"ץ שבעד הלבוש הזה... משנת תשס"א
ובניגוד לאגדה האורבנית, בכרוז של הבד"ץ נגד המכונות "נשות השאלים" בכלל לא מוזכר הלבוש עצמו.
איך שאני מבין את הויכוח שהיה סביבו הוא כזה, הייתה תופעה מגונה של הכתות הללו, שצדו נשים מתחת בעליהן ועוד ועוד, הבד"ץ ושאר רבנים התנגדו, וזה גרם לאנשים לשנוא את עצם הלבוש, זה גרם שירקו והכו נשים שהלכו עם הלבוש הזה (כך מתאר הרב רומפלר שם, ולפי האשכול הזה זה נראה שעד היום אנשים מסוגלים לעשות את זה...), הרב רומפלר יצא להגנת הלבוש, והיו כאלו שראו במאבק בכת השאלים סוג של שעת השמד שאסור לתמוך בכל דבר הדומה לכתות הללו בשביל להתרחק מהם
אגב בערך של נשות השאלים במכלול נמצא הקלטה של יבדל"ח הרב שטרנבוך, שמי שנלחם ברב רומפלר הוא מושחת, וח"ו לא התכוונו אליו.
אגב הערך שם מוטעה מאוד, כאילו זו "טענה של הכת" שהשאל הוא לבוש יהודי עתיק, וכאילו צריך פלפולים והקלטות בשביל להבין שהכרוז של הבד"ץ לא מתייחס לעצם הלבוש, בעוד שיש כנ"ל, כרוז אחר מפורש של הבד"ץ המעודד את לבישת השאלים עצמה. (שהייתה מקובלת גם מאות שנים אחרי הרמב"ם)
1
יש לבוש של 'שאל' שעד היום יש הרבה משפחות בעיקר בתולדות אהרן וכד' שהולכים עם לבוש זה, ועל זה היה מכתב הבד"צ שתמך בלבוש זה, (דרך אגב לבוש זה היה בעבר נמצא גם אצל משפחות לא ירושלמיות היה לי סבתא בכלל לא משפחה ירושלמית, שהקפידה מאד על לבוש זה על אף שהלכה בכיסוי ראש של פאה,)
ויש את לבוש הרעלה שהוא כמין אהל על כל הגוף על זה מעולם לא היה מכתב הבד"צ לתמיכה,
לכן נא לא לערב,
2
כפי שכבר כתבתי הנושא היא לא ה'שאל' אלא המניע לכך, לצערינו הבעיות שלהם לא התחילו ולא הסתיימו בלבישת הרעלה, זה הסתיים בחמורות שבחמורות וד"ל,
3
לא אאריך בעצם הנושא מה שהר' רומפלער כתב, אבל מה שאני יודע באופן אישי (וכבר כתבתי אתמול שעקב סיפור מסויים נפגשתי איתו באופן אישי), הוא תמך בהם במוצהר וגיבה אותם, (הסיפור שאני הייתי מעורב היה בניגוד גמור לדעת הבעל, וגם כעונש לבעל ניתקו את הילדים ממנו, אשתו הוציאה 2 ילדים והעבירה למשפחה אחרת, עד שנכנע, והר' רומפלער גיבה בתוקף, אז בבקשה לא יודע מה אתה מדבר, אבל אני יודע מקרוב,
4
ולגבי האנשים שמסתובבים שם הן אמת שיש שם משפחות שלא הולכים ולא שייכים לכת ה'שאלים', אבל יש שם די והותר ששייכים לכת ה'שאלים' או סתם אברכים ליטאים שע"י שהתקרבו אליו במשך הזמן נפרדו מנשותיהם, ואני נמנע מלהעלות כאן משפחות, אבל אני מכיר את המקום די מקרוב,