הכשרים מחו"ל

כל מה שקשור לכשרות, בצורה ענינית בלבד
כללי הפורום
כל אשכול שיסטה מענינו, ימחק לאלתר. כל משתמש שידון לגופם של אנשים או יכנס לענינים פוליטים וכיוצ"ב יורחק לצמיתות.

משה יצחק הלוי
הודעות: 23
הצטרף: 05 ספטמבר 2017, 15:52
קיבל תודה: 2 פעמים
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משה יצחק הלוי » 02 נובמבר 2017, 14:13

משיב כהלכה כתב:
פעלעד כתב:אתם מבינים מה הולך כאן, הוא 'כן' פתח שו"ע, ולכן הוא לא מבין איך יש כאן בעיה של חמץ כאשר בשמן טוגנו לחמניות עם סטייק חזיר עם גבינה צהובה ביחד במאות מסעדות ברחבי העיר, ושמן זה ממוחזר כעת במפעל ונמכר בבקבוק, אז למה שיהיה בזה חשש חמץ? הרי סיננו את השמן וכבר אין בו פירורים...?! ככה כתוב בשו"ע שלו.
יש כאן אולי מישהו בפורום שלמד שו"ע וידע להשיב על שאלתו בגאונית?
אתה הרי מומחה כשרות, אולי תוכל להצביע לי על מסעדה שמטגנים בה לחמניות? זה מאוד מעניין, לחמניות מטוגנות עם סטייק. חבל שלא רואים את זה בארץ, או בכל מקום בגלובוס.

וגם אם אתה סתם זורק נתונים באופן תאורטי כדי לעשות רושם על הבורים, היית צריך לעבור על הלכות חמץ בפסח, ביטול בשישים, חוזר וניעור, כדי להבין עד כמה אתה כותב שטויות, ולכתוב זאת מהתחלה ולא "להיזכר" לאחר שסיפרת מעשה על נבילות וטריפות ושקצים ורמשים ללא חשש חמץ.
מאד מעניין כנראה שכוכם לא למדתם לא שו"ע וגם לא יודעים מציאות בשטח
אז כך דבר ראשון אין כזה הלכה שבשר פוגם בשמן חס מלהזכיר שם איפה שציית מדובר על עכבר שפוגם ולא בשר נו"ט ח"ו ברור לכל לומד ששמן שנתבשל עם בשר אסור בשימוש עוד פעם לכשר
מה שכתבת בענין חמץ כנראה לא בררת את המציאות
אבל ההכשרים שכן ביררו את המציאות לדוגמא לקחו יום אחד שבא שמן למפעל המיחזור וביררו פרט פרט מאיפה היגע למסקנה 90 % היה שטיגנו בו חמץ באופן שיש בו נותן טעם שאסור לכל הדיעות ולא מצאו איזה דרך יש להתיר זאת אפילו בדיעבד אדרבה תלמד ותביא תשובות
השמן הגיע כך ממסעדות שכשפנו עליהם כולם אמרו שבשמן מטגנים גם חמץ דהיינו שניצלים עם פירורי חמץ ,פלאפל. צנימים,ועוד סוגי דברים עם פירורים
חלק היה גם ממפעל של תחליפי בשר סויה שגם כולל פירורי חמץ
עוד חלק ממפעל אטריות ושקדי מרק ועוד על זה הדרך
מדובר בבדיקה ולא בהשארות


משה יצחק הלוי
הודעות: 23
הצטרף: 05 ספטמבר 2017, 15:52
קיבל תודה: 2 פעמים
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משה יצחק הלוי » 02 נובמבר 2017, 14:28

סליחה מכיון שכתבתי לא משמי דברתי שוב עם הת"ח ואני מדגיש שלא הבנתי טוב אכן כך כתוב בשו"ע אלא שהש"ך שם חולק דבוודאי נוטל"ש וכך נקטו הפוסקים להלכה למעשה
ורק בעכבר כולם מודים
אלא במאת הבעיה ביותר על חמץ

סמל אישי של משתמש

פעלעד
הודעות: 595
הצטרף: 27 דצמבר 2015, 22:20
נתן תודה: 68 פעמים
קיבל תודה: 209 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי פעלעד » 02 נובמבר 2017, 14:34

משה יצחק הלוי כתב:סליחה מכיון שכתבתי לא משמי דברתי שוב עם הת"ח ואני מדגיש שלא הבנתי טוב אכן כך כתוב בשו"ע אלא שהש"ך שם חולק דבוודאי נוטל"ש וכך נקטו הפוסקים להלכה למעשה
ורק בעכבר כולם מודים
אלא במאת הבעיה ביותר על חמץ
וגם על בשר בחלב.

וסתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן נתלים ונאחזים על כל מילה שכותבים כמו טובע בקש, כאילו הכותבים כאן בפורומים יושבים חצי שעה ומבררים את מילותיהם בקפידה...
הוא צעק שאין חמץ, אז דפקתי לו דוגמא של לחמניה עם סטייק, עכשיו לך תבדוק כמה אחוז מההודעות ממחזרים את השאלה אם יש כזה מציאות או לא... פשוט מביא לידי גיחוך :roll:
כשנוקטים כאן בדוגמא, אז ללמד על הכלל כולו יצא כבא לומר 'תחשוב לבד ותבין'... ובמקום זאת נתלים בכל מילה כמוצא שלל רב כדי להסיט את הדיון מן העיקר אל הטפל.


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 נובמבר 2017, 09:14

סתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן כותבים שטויות ומיד אחר כך "סליחה טעיתי", באופן שמזכיר את מנהג העיתונאים, להשמיץ אדם בכותרת הראשית ואחר כך לפרסם התנצלות בעמוד האחורי...

ובא חבירו ובמקום להתבייש בטעותו עוד מחזק אותו, אתמהה.

הבשר פוגם את השמן הוא דין פשוט בשו"ע, והגם דהש"ך חולק, עדות הספרדים פוסקים כשו"ע גם נגד אלף פוסקים וקל וחומר נגד הש"ך, וכבר דחו ראיותיו (ראה בשו"ת דברי חיים), וממילא לקרוא לזה "נבילות וטריפות" מאן דכר שמיה.

כמו כן לגבי חמץ יש דין ביטול ולעדות הספרדים לא אמרינן חוזר וניעור, וגם לאשכנזים כל דין זה הוא בפסח ולא בשאר ימות השנה, ושוב אזכיר כי הנ"ל בכלל לא דיבר על חמץ מלכתחילה וגם לאחר מכן הראה את "ידיעותיו" בנדון.

וכשדיברתי עם דיין מפורסם וסיפרתי לו מה שכתבתי כאן, אמר שהדברים פשוטים. עוד אברך אמר לי שצריך לבדוק מהו תהליך המיחזור הזה, כי לא מסתבר שלוקחים שמן משומש ומשתמשים בו כמות שהוא אלא מסתמא עובר תהליך מסויים ואז הדין משתנה שוב (אלא שלא צריך לזה וכנ"ל).


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 נובמבר 2017, 09:16

ושוב פעם אדגיש שלא באתי לומר שלכתחילה צריך לסמוך על הביטולים האלה, ובוודאי לא הבד"צים המחמירים בכל מיני חומרות שבעולם עד שגעון ותוהו ובוהו. רק באתי להעיר על המעשה הנורא שמסופר מאב לבן בחרדת קודש על הבד"ץ שהאכיל נבילות וטריפות, שלא כצעקתה.


יהודי
הודעות: 3655
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 518 פעמים
קיבל תודה: 775 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יהודי » 03 נובמבר 2017, 09:44

משיב כהלכה כתב:סתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן כותבים שטויות ומיד אחר כך "סליחה טעיתי", באופן שמזכיר את מנהג העיתונאים, להשמיץ אדם בכותרת הראשית ואחר כך לפרסם התנצלות בעמוד האחורי...

ובא חבירו ובמקום להתבייש בטעותו עוד מחזק אותו, אתמהה.

הבשר פוגם את השמן הוא דין פשוט בשו"ע, והגם דהש"ך חולק, עדות הספרדים פוסקים כשו"ע גם נגד אלף פוסקים וקל וחומר נגד הש"ך, וכבר דחו ראיותיו (ראה בשו"ת דברי חיים), וממילא לקרוא לזה "נבילות וטריפות" מאן דכר שמיה.

כמו כן לגבי חמץ יש דין ביטול ולעדות הספרדים לא אמרינן חוזר וניעור, וגם לאשכנזים כל דין זה הוא בפסח ולא בשאר ימות השנה, ושוב אזכיר כי הנ"ל בכלל לא דיבר על חמץ מלכתחילה וגם לאחר מכן הראה את "ידיעותיו" בנדון.

וכשדיברתי עם דיין מפורסם וסיפרתי לו מה שכתבתי כאן, אמר שהדברים פשוטים. עוד אברך אמר לי שצריך לבדוק מהו תהליך המיחזור הזה, כי לא מסתבר שלוקחים שמן משומש ומשתמשים בו כמות שהוא אלא מסתמא עובר תהליך מסויים ואז הדין משתנה שוב (אלא שלא צריך לזה וכנ"ל).
כמה דברים לא מדויקים אפשר לכתוב באשכול א'. כנראה מדובר בסוג שבטוחים שלספרדים לא ניתנה תורה.
מה שכתב "וק"ו כנגד הש"ך" הוא טפשות ובורות, ועוד ראיה שאין להשגיח בהודעותיו של זה כלל וכלל.
אינני יודע מיהו הדיין המפורסם, מנסיוני חלק לא מבוטל מהדיינים שהכרתי אינם יוצרים אצלי אפי' ספק.
לגגל בענין נבלות וטריפות הוא עוד ראיה שאין כאן עם מי לדבר, ושוב המלצתי שיפתח אשכול נפרד לדעותיו המיוחדות.


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 מרץ 2020, 11:39

מה שכתבתי על ה-OU שמעתי מפי אנשים מומחים בכשרות, שההשגחה היא קפדנית ברמת הבד"צים של ארץ הקודש ואף למעלה מכך, אבל ההנהגה היא להקל היכא דאפשר ולסמוך על הפוסקים המקילים, בניגוד להנהגת הבד"צים בארץ הקודש שמחמירים היכא דאפשר ואף חומרות מוזרות והזויות.

ואף בזה, כתב כאן מאן דהו שבזמן האחרון החלו להחמיר גם הם (אני לא רואה זאת כמעלה, אבל המון העם מתלהבים מזה... ויש תחרות בין הבד"צים מי יותר מחמיר, ומי מצא חומרא חדשה)

אחד התלמידים כתב:
26 אוקטובר 2017, 05:06

מה שכן נכון שהוא שלפני שנים הOU ודומיהם באמת היו בעייתיים. [הגם שאף אז הרב של הכשר באחד הערים בארה"ב אמר לי שלמרות כל הבעיות שהוא לא התכחש להם נדיר שבאמת יהיו מוצרים תחת השגחתם לא כשר ממש. לפני שלושים שנה פגשתי משגיח כשרות, והוא אמר לי שלפי מה שהוא רואה בשטח הוא היה צריך להפסיק לאכול לגמרי, אבל למעשה הוא רואה ג"כ שלמעשה בדיעבד הכל כשר. שאלתי אותו מכמה מהמכשולות שאומרים עליהם שקורים, והוא הראה לי איך שלהלכה זה כשר בדיעבד].

בשנים האחרונים הם שיפרו הרבה. פעם ארגונים כמו OU, שהוא במדה מסויימת מקביל אמריקאי למזרחי, התעסקו אנשים מודרניים מציבור שלהם, ורמת ההקפדה בהלכה והידורים שלהם היה בהתאם. היום אנשים מודרניים רוצים לעסוק בהייטק ניהול השקעות ועסקים וכדומה, ואלו הפועלים בהכשרים גם אצל OU וכדומה הם חרדים, כגון אברכים מלייקווד שנאלצו לעבוד לפרנסתם ואינם רוצים להזניח עבודת הקודש לגמרי, כמה מהם ידועים ומוכרים לי אישית.

היום רמת הכשרים דוגמת OU גבוה יותר עד אין שיעור ממה שהיה פעם, ומי שכותב שהם מחפשים כל הקולות שאפשר להקל בהם הוא זה שאינו מעודכן. יש חומרות שהם שהם הקדימו בהם הכשרים הכי מהודרים בא"י כגון ההקפדה שלא להכשיר מפעל שוקולד עם שוקולד כהוזכר למעלה, א"א להגיד שהם מחפשים כל החומרות והידורים שאפשר להכניס, והם מצהירים זה להדיא [ובאמת אין אף הכשר בעולם שמקפיד על כל החומרות והידורים, זה רק שאלה של כמות] אבל למעשה הם מקפידים שיהיה לכתחילה ברמה סבירה.

חוץ מחלב ישראל שהם אינם יכולים להחמיר עליו באופן גורף משום שע"י זה לא יהיה אפשר לספק אוכל כשר לעם שבשדות, ולמעשה הגר"מ פיינשטין [ולא רק הוא] התיר להדיא, קשה למצוא היום אצלם קולות גדולות. לא שאין מקום להחמיר יותר, וכשיש מערכת הבנוי באופן מסוים קשה לשנות אותו בבת אחת ואין להוציא מכלל האפשרות שעדיין יש עקבות של התנהלות הישנה שעדיין לא הצליחו לשנות.

לפני עשרים שנה שמעתי מרב הנ"ל שרמת ההכשרים בארה"ב גבוה הרבה יותר ממה שהיה פעם, אבל עדיין יש מקום לשיפור. זה היה בתחילת מגמת שינוי הנ"ל, ובל"ס היום עלה הרבה יותר, אבל מסתבר שעדיין י"ל אותו דבר

 


יהודי
הודעות: 3655
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 518 פעמים
קיבל תודה: 775 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יהודי » 03 מרץ 2020, 12:43

עד עכשיו לא כתבת חומרא אחת 'הזויה', והעיקר להפריח ססמאות מטופשות שנשמעות טוב.


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 מרץ 2020, 14:57

אתה מצפה ממני כעת לעבור על כל החוברות והפרסומים של הבד"צים השונים, ולפרט לך מה מיותר ומה הזוי?

אני דיברתי על כך שבחירת הבד"צ צריכה להיות ע"פ המקצוענות והמומחיות שלהם, וההקפדה על הכשרות במקום, שבזה כשרות OU מצויינים (גם שאר הבד"צים סומכים ומשתמשים בחומרי גלם שלהם), ולא ע"פ רמת החומרות שלהם.

אז אתן דוגמא מבד"ץ בית יוסף, שקראתי אודותיהם סיפורים רבים ברשת, כולם מדברים על רמת כשרות ירודה. אפשר לחשוב שזו שנאה טבעית של אשכנזים לספרדים, וכו', אבל קרה לי גם שקיבלתי טלפון מחבר, וסיפר לי על מסעדה בכשרות בית יוסף, דברים של הפקרות גמורה שהוא ראה בעיניו ואין כאן המקום לפרטם.

לא באתי להוציא לעז עליהם ח"ו ויתכן שאלו מקרים בודדים שתוקנו, ויש פאשלות בכל בד"ץ (אני אישית סבור שמדובר במקרים בודדים שתוקנו. גם ענין המסעדה הנ"ל תוקן לאחר שהובא לידיעתם). עכ"פ, זה מה שהם מפרסמים באתר שלהם, ואני מצטט:

"ישנו עוד נושא חמור לא פחות ממנו ובו אנו צריכים להקפיד אף יותר, והוא נושא דגים בגבינה, שאחינו האשכנזים נוהגים היתר גמור, דבר הגורם גם להשגחות טובות להקל בו [היינו, מלכלכים על השגחות אחרות שאינם מקפידים בחומרא זו...)

בפיצריות רבות נהוג להגיש פיצה המכילה גבינה צהובה וטונה יחד, ואמנם הקונה שעיניו בראשו נזהר שלא לרכוש מפיצה זו, אולם אף הקונה מפיצה ללא טונה, צריך לדעת כי לעיתים אף ללא רצונו הוא אוכל גבינה ודגים, כי הסכינים בהם חותכים את הפיצות מלוכלכים מממשות טונה, או שעובד המכין את הפיצות הכין קודם פיצה עם טונה, ועתה בבואו להכין פיצה ללא טונה לא שטף את ידיו קודם, ונמצא מאכיל את הקונה הספרדי המקפיד על איסור דגים בגבינה.

והנה מקור דין זה הוא בבית יוסף (יו"ד סי' פז)... וכן העלה להלכה מרן שר התורה, מאור ישראל, רבינו עובדיה יוסף זצ"ל, בשו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן מח), שאין לאכול דגים וגבינה, או דגים עם חלב. ע"ש.

עוד דוגמא שכיחא עלינו נתבקשנו לפרסם ולהזהיר את הצבור, כי באירוע שנערך לא מכבר, באולם שמחות מכובד הנושא את חותמו של גוף כשרות מפורסם וידוע, הוגשו לפני האורחים מנות דג עם רוטב, כשהאורחים נהנים מטעמו המיוחד של הרוטב, אחד מהאברכים המוזמנים שאל את המלצר בתמימות, מה מכיל הרוטב המיוחד הזה, השיב לו המלצר, רוטב שמנת, כמובן שאותו אברך שנמנה על בני עדות המזרח משך ידו מהדג, שיש בו איסור לדעת מרן הבית יוסף, אבל מאוד הצטער בראותו מוזמנים רבים בני תורה ויראי ה' מבני עדות המזרח, האוכלים מהדג עם הרוטב, אותו אברך התקשר אלינו וביקשנו לפרסם את גודל האיסור, כדי שלא יכשלו בדבר יהודים תמימים, על כן אנו מפרסמים דברים אלו לתועלת הרבים, והמזהיר והנזהר שלומם ירבה כנהר".

עתה הבה נראה כמה דברים הזויים נכתבו במאמר זה (שבא לידי ביטוי הלכה למעשה בהנהגת הבד"צ):

א. איסור דגים וגבינה עיקרו בדברי רבינו בחיי (פרשת משפטים) בשם הרופאים בזמנו, ושם מדובר על בישול: "דעת הרופאים שתערובת דגים בגבינה שנתבשלו ביחד קשה לחולי הצרעת". מהיכן הגיעו לחומרא הזויה שאולי המלצר "לא שטף את ידיו לאחר שנגע בטונה"....

ב. בהמשך להנ"ל, כתב הגר"ע יוסף בספרו יחוה דעת הנ"ל, "ואפילו למי שמקיים הנוסחא בבית יוסף נראה שאין צריך נטילה וקינוח הפה והדחה בינתים, ואף על פי שבבשר ודגים צריך נטילה וקינוח הפה, מכל מקום כאן הבו דלא להוסיף עלה, ודי לנו במה שנחמיר לאסור אכילת דגים וחלב". מסתבר שאנשי הבד"ץ אפילו לא יודעים מה כתב הגר"ע יוסף (וכדלהלן עוד).

ג. אין צורך להרחיב בדברים המפורסמים, שרוב ככל האחרונים (אשכנזים וספרדים גם יחד) ביארו בבית יוסף שהוא טעות סופר, וכן פשוט למעיינים, שהרי בשו"ע כתב במפורש להתיר דגים עם חלב (לא ראיתי מאן דהו ששם לבו לכך...) ובב"י הפנה את הקורא לבשר ודגים. ומרן הגר"ש משאש התבטא שאותם הנמנעים מכך הם "מדומיינים", שהרי כל יסוד החומרא הוא ברופאים, ולא בחז"ל (ואדרבה מובא בחז"ל שאכלו דגים וחלב) וכיום הרופאים לא סבורים כך, ולמה שנחמיר לחינם.

ד. גם הגר"ע יוסף שהם נתלים בו, לא כתב "לא לאכול" אלא "יש להימנע"! שזהו לשון של מותר אבל ראוי להימנע, ותו לא. ולא כפי שסילפו דבריו והפכו זאת לאיסור גמור (ומסתמא הסיק כך ע"פ מה שכתב שם, "ונמצא שכל עיקר איסור דגים בחלב הוא על פי יסוד רעוע, לפי דעת מרן החיד"א שאנו נגררים אחריו, וכמו שכתב עליו בספר נר מצוה (סימן יא דף קפו) וזו לשונו: וחביבים עלי דברי גאון עוזינו החיד"א, כי לדידי חזי לי דהוי כחד מן קמיא היושבים ראשונה במלכות שמים, וכמו שאמרו על הרמב"ם, ממשה עד משה לא קם כמשה, כעת יאמר מיוסף עד יוסף לא קם כיוסף, כלומר ממרן רבינו יוסף קארו עד רבינו יוסף אזולאי לא קם כיוסף. כי הגדיל לעשות ספרים הרבה, ולכל בני ישראל היה אור ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים. וכן העיד עט"ר מר אבי בשם רבינו משה חיים ז"ל שלא היה נוטה מדברי החיד"א בין להקל בין להחמיר, ושקבלנו עלינו הוראות החיד"א כדרך קבלת דברי מרן השלחן ערוך").

ה. מה שהביאו מעשיה, וסיפרו ברגש רב "כמובן שאותו אברך שנמנה על בני עדות המזרח משך ידו מהדג, שיש בו איסור לדעת מרן הבית יוסף", ועוד הצטער על אלה שאכלו, "מאוד הצטער בראותו מוזמנים רבים בני תורה ויראי ה' מבני עדות המזרח, האוכלים מהדג עם הרוטב, אותו אברך התקשר אלינו וביקשנו לפרסם את גודל האיסור" (לא נחה דעתם עד שהפכו חומרא לאיסור גדול...) כל זה לשיטת הגר"ע יוסף מיותר לחלוטין, כי הוא התיר (ביחוה דעת שם) לאכול בדיעבד דגים שבושלו בחלב...

וזה לשון הגר"ע שם: "ולפע"ד חומרא יתרה היא לאסור בזה אף בדיעבד, כיון שהרמ"א והט"ז והש"ך והפר"ח הוכיחו להתיר אף לכתחלה".


יהודי
הודעות: 3655
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 518 פעמים
קיבל תודה: 775 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יהודי » 04 מרץ 2020, 00:16

זה נקרא חומרא יתירה?
אינני יודע אם לצחוק או להיפך. שיערב לך.


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 05 מרץ 2020, 23:29

הגר"ע יוסף קרא לזה חומרא יתרה, תעשה עם זה מה שאתה רוצה.


יהודי
הודעות: 3655
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 518 פעמים
קיבל תודה: 775 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יהודי » 06 מרץ 2020, 01:49

א"א לטעון על איסור שכתוב בהרבה פוסקים 'חומרא יתירה'.


משיב כהלכה
הודעות: 1157
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 337 פעמים
קיבל תודה: 230 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 06 מרץ 2020, 07:44

האיסור לא כתוב בהרבה פוסקים. וגם המעטים שאסרו, לא כתוב איסור מדינא אלא היות והרופאים סברו שיש בזה סכנה, ממילא אסור מחמת הסכנה.

והפוסק הבולט שאסר זאת בדורנו, כתב שאין בזה איסור אלא יש להימנע.


אלימיר
הודעות: 323
הצטרף: 17 אוגוסט 2017, 14:09
נתן תודה: 151 פעמים
קיבל תודה: 113 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי אלימיר » 13 אפריל 2020, 14:14

עוד הערה נראית לי ברורה.
ידוע שיש הרבה שיטות בפסיקה, למשל בקהילות רבות באנגליה אני יודע שהערוך השלחן חשוב אצלם יותר מאשר המשנ"ב [מכיוון שהיה רב מוסמך וכן שהכיר כל מנהגי ישראל וכדו'], וכן יש שיטת הגר"ע יוסף, וכאן בארץ ידוע שעיקר הפסק כיום ע"י בני תורה הוא ע"פ דרך המשנ"ב גר"א חזו"א [כוונתי לשיטת פסיקה, דהיינו בירור הסוגייות ולא מניית פוסקים וכן לא לילך בדרך חידושים אלא דרך הפשט וכמו שכתבו בני הגר"א בהקדמה הידועה, ולאפוקי שאין כוונתי שפוסקים ע"פ פסקי הגר"א או החזו"א דווקא], וגם בד"ץ העדה"ח שבתחילה לא היו כ"כ בדרך זו השתנו [בפרט בשנים האחרונות שאין כ"כ בעלי כתפיים רחבות שם], וכן יש ביקורת של הבני תורה והאברכים על ההכשרים שלא יכולים לעשות כרצונם, אבל לעומת זאת בחו"ל כל רב יכול לפסוק לפי סברותיו וקולותיו [או חומרותיו] וכידוע החילוק באופן הפסיקה, ומעניין אותי האם יש למישהוא ידע בזה על הרב ווסטהיים או על הרב וויסמנדל איך דרך פסיקתם והאם כפופים לדעת הרבנים בארצנו הקדושה או רק לעצמם [דאף שהם גברי רבי מ"מ מי שרגיל לצורת הפסיקה הנ"ל מתקשה להשלים עם פסקים עצמאיים].
מקווה שהובנתי.


יונה
הודעות: 5
הצטרף: 12 אוגוסט 2018, 09:06
נתן תודה: 1 פעמים
קיבל תודה: 1 פעמים
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יונה » 04 מאי 2020, 09:14

.


יונה
הודעות: 5
הצטרף: 12 אוגוסט 2018, 09:06
נתן תודה: 1 פעמים
קיבל תודה: 1 פעמים
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יונה » 04 מאי 2020, 09:16

אודות חלב עכו"ם המדובר כאן, כמדומה שהרב ממאגרוב [או רבנים אחרים אבל בכל אופן הוא אמת] מעורר כבר כמה שנים, שכהיום יש בעי' יותר חמור בחלב סתם חוץ מאיסור חלב עכו"ם, אחרי שהי' השערורי' עם הפרות שהם חשש טריפות. הרי כל החלב שאין עליהם הכשר נכנסו בחשש טריפות.


אב בבינה
הודעות: 202
הצטרף: 05 מרץ 2016, 22:23
נתן תודה: 102 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי אב בבינה » 08 מאי 2020, 14:17

ב"דף הכשרות" החדש של האו-יו, הם מפרסמים שהתחילו לפקח על המפעלים בסין דרך זום. (לא זום ממש, אלא איזה אפליקציה דומה).
ולא באתי אלא לעורר, וכל אחד יחליט המסקנות שהוא רוצה.
  
Daf28-1.pdf
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.


איש ווילנא
הודעות: 2168
הצטרף: 18 יוני 2019, 20:04
נתן תודה: 487 פעמים
קיבל תודה: 588 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי איש ווילנא » 08 מאי 2020, 14:20

אב בבינה כתב:
08 מאי 2020, 14:17
ציטוט ב"דף הכשרות" החדש של האו-יו, הם מפרסמים שהתחילו לפקח על המפעלים בסין דרך זום.

הרי במפעלים בסין בעיקר מדובר על חומרי גלם
וגם העדה החרדית סומכת על או -יו בחומרי גלם כמו שנתוודעתי לזה
ואין לעד"ח יכולת לפקח על כל קו יצור [וזה אחד הסיבות שבפסח הם ממעטים בהכשרים]
אם כן לדבריך יש לעורר על כל ההכשרים
אלא שאולי העד"ח לא יסמכו על מה שיפוקח דרך הזום


אחד התלמידים
הודעות: 1711
הצטרף: 01 ינואר 2016, 08:53
נתן תודה: 140 פעמים
קיבל תודה: 525 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי אחד התלמידים » 08 מאי 2020, 14:29

איש ווילנא כתב:
08 מאי 2020, 14:20
אב בבינה כתב:
08 מאי 2020, 14:17
ציטוט ב"דף הכשרות" החדש של האו-יו, הם מפרסמים שהתחילו לפקח על המפעלים בסין דרך זום.

הרי במפעלים בסין בעיקר מדובר על חומרי גלם
וגם העדה החרדית סומכת על או -יו בחומרי גלם כמו שנתוודעתי לזה
ואין לעד"ח יכולת לפקח על כל קו יצור [וזה אחד הסיבות שבפסח הם ממעטים בהכשרים]
אם כן לדבריך יש לעורר על כל ההכשרים
אלא שאולי העד"ח לא יסמכו על מה שיפוקח דרך הזום

ממי שמעת שהעד"ח סומכים על או-יו בחומרי גלם? אבל אני שמעתי מבכיר בהכשר בחו"ל, שעדה"ח אינם סומכים על אף אחד.
פעמים הם עובדים בשיתוף פעולה עם או-יו, אבל זה אינו אותו דבר.


איש ווילנא
הודעות: 2168
הצטרף: 18 יוני 2019, 20:04
נתן תודה: 487 פעמים
קיבל תודה: 588 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי איש ווילנא » 08 מאי 2020, 14:33

אחד התלמידים כתב:
08 מאי 2020, 14:29
ממי שמעת שהעד"ח סומכים על או-יו בחומרי גלם? אבל אני שמעתי מבכיר בהכשר בחו"ל, שעדה"ח אינם סומכים על אף אחד.

אני שמעתי זאת משני מקורות נפרדים
גם אחד ששמע זאת מתוך העדה
וגם מאחד מראשי ההשגחה של או יו. משהו מא"י

יתכן שקוראים לזה עובדים ביחד
שהם לא סומכים בעינים עצומות עלייהם אלא הם חוקרים על כל פרט
ואז אולי זה סיפור אחר
[ושמעתי שבעבר לא היה לעדה בכלל השגחה על חומרי גלם וסמכו על כך שיודעים את החומר שנכנס וכנראה משום שמדובר בחומרי גלם שאינם ראויים למאכל
אני לא יודע. ועם השנים התפתחה מערכת הכשרות]

ועוד שמעתי שבפסח הם לא סומכים על אף אחד אבל דווקא בפסח 


אב בבינה
הודעות: 202
הצטרף: 05 מרץ 2016, 22:23
נתן תודה: 102 פעמים
קיבל תודה: 66 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי אב בבינה » 08 מאי 2020, 17:09

איש ווילנא כתב:
08 מאי 2020, 14:33
אחד התלמידים כתב:
08 מאי 2020, 14:29
ממי שמעת שהעד"ח סומכים על או-יו בחומרי גלם? אבל אני שמעתי מבכיר בהכשר בחו"ל, שעדה"ח אינם סומכים על אף אחד.

אני שמעתי זאת משני מקורות נפרדים
גם אחד ששמע זאת מתוך העדה
וגם מאחד מראשי ההשגחה של או יו. משהו מא"י

יתכן שקוראים לזה עובדים ביחד
שהם לא סומכים בעינים עצומות עלייהם אלא הם חוקרים על כל פרט
ואז אולי זה סיפור אחר
[ושמעתי שבעבר לא היה לעדה בכלל השגחה על חומרי גלם וסמכו על כך שיודעים את החומר שנכנס וכנראה משום שמדובר בחומרי גלם שאינם ראויים למאכל
אני לא יודע. ועם השנים התפתחה מערכת הכשרות]

ועוד שמעתי שבפסח הם לא סומכים על אף אחד אבל דווקא בפסח 
עי' לעיל
viewtopic.php?f=46&t=1562&start=60#p13860
 


איש ווילנא
הודעות: 2168
הצטרף: 18 יוני 2019, 20:04
נתן תודה: 487 פעמים
קיבל תודה: 588 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי איש ווילנא » 08 מאי 2020, 17:14

אב בבינה כתב:
08 מאי 2020, 17:09
ועוד שמעתי שבפסח הם לא סומכים על אף אחד אבל דווקא בפסח 
עי' לעיל
viewtopic.php?f=46&t=1562&start=60#p13860

עכשיו ראיתי
אני יתמצת את ההודעה שלך
שאו יו. יש להם מידע טוב ועבודה טובה
רק יש להם קולות
והעדה שואבים מהם רק את המידע
אבל לא סומכים על קולותייהם
בהחלט אני מקבל את זה [בכל מקרה כאן הנושא היה אופן הפיקוח]


י.ק
הודעות: 66
הצטרף: 23 יוני 2019, 20:55
קיבל תודה: 18 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי י.ק » 18 מאי 2020, 17:06

יהודי כתב:
04 מרץ 2020, 00:16
זה נקרא חומרא יתירה?
כוונת הגר"ע יוסף זצ"ל היא שכיוון שיש מחלוקת אם אסור לערב גבינה עם דג. וגם יש נידון שלם מה דעת הב"י. לכן לא צריך להוסיף עוד חומרא שאם כבר נתבשל הגבינה והדג שלא לאכול כי יש הרבה שמתירים לכחילה גם בקרב הפוסקים הספרדים.


י.ק
הודעות: 66
הצטרף: 23 יוני 2019, 20:55
קיבל תודה: 18 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי י.ק » 19 מאי 2020, 09:14

לפי מה שרואים מכל זה, שזה אומר בכה וזה אומר בכה, זה מכשיר וזה מטריף, מהודר, מהדרין, ספק, גרוע וכל המוסיף מוסיפים לו. וכל אחד יש לו הוכחות "ברורות" לדבריו. א"כ חזרנו לדין עד אחד נאמן באיסורין ובפרט שהעד הוא ת"ח וירא שמים (כמו שאמרו על הרב ווסטהיים)

שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

חזור אל “כשרות”

מי מחובר

משתמש הגולש בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 1 אורח