במה מפורסם ?יהודי אמר:הרב גלאי די מפורסם.
יש שתי הרב גלאי שנותנים כשרות מה שמו הפרטי1יהודי אמר:הרב גלאי די מפורסם.
נראה לי שמדובר בהרב מרדכי גלאי הידוע (השוחט של הגר"ח קנייבסקי).ברל אמר:יש שתי הרב גלאי שנותנים כשרות מה שמו הפרטי1יהודי אמר:הרב גלאי די מפורסם.
חלק א׳ ממעל אמר:הגרש"צ רוזנבלט התבטא שזה שחיטה בלי רב (הוא לא מסכים לאכול מזה)
יהי חסדך עלינו אמר:חלק א׳ ממעל אמר:הגרש"צ רוזנבלט התבטא שזה שחיטה בלי רב (הוא לא מסכים לאכול מזה)
"למה "העדה" הוא כן אוכל?
רב אחד שלענ"ד (וכן אמרי אינשי) אינו פחות מהגרש"צ רוזנבליט שליט"א.חלק א׳ ממעל אמר:הגרש"צ רוזנבלט התבטא שזה שחיטה בלי רב (הוא לא מסכים לאכול מזה)
האם אפשר לדעת מי הרב?מ אלישע אמר:רב אחד שלענ"ד (וכן אמרי אינשי) אינו פחות מהגרש"צ רוזנבליט שליט"א.חלק א׳ ממעל אמר:הגרש"צ רוזנבלט התבטא שזה שחיטה בלי רב (הוא לא מסכים לאכול מזה)
אמר שהכל טוב שם, (חוץ ממה שבדיקה לא על השלחן, והם טוענים שכך עדיף, מ"מ זמן הבדיקה ארוך)
(איני יודע נפק"מ למעשה מלכתוב, הרי למעשה כל אחד יכול לשאול את רבו)
זה ברור שמדובר ביהודי רציני מאוד. השאלה היא על ההתנהלות בתור מערכת כמה היא מקצועית, ויש עוד עניינים שם שראוי לבררם.אלי אבן אמר:כשוחט בעבר ובהווה פגשתי הרבה ששלטו בבדץ בית חלקיה והבנתי שזה כשרות מעולה לכל הדעות הרב של השחיטה הוא הרב יחיאל נדל תח עצום וכל עניני הכשרות נקבעים על פיו ועל פי נסיונו בענין בדיקה על השולחן ועל הליין ראיתי בעיני וכן שאלתי כמה בודקים ותיקים המקצוענים ישנם מעלות בשולחן וישנם מעלות בליין ולכל אין לפסוק ולפסול כשרות לפי מדד זה כי יתכן והרב שנותן את ההכשר הבין לפי דעתו ששלחו עדיף או שליין עדיף בכל אופן שניהם טובים אם הבודקים מקצוענים ויראלי שמים מקווה שעזרתי
לפי איך שהיה בהתחלה, רמת החלק שלהם היתה ודאי לא פחות טובה, וכנראה אף קצת יותר טובה מהמקובל בבדצי"ם, קרי האקר שא"י וכדו'.בנימין לוריא אמר:מישהו יודע אם השחיטה הזו טובה גם לספרדים? הם מקפידים על בשר חלק?
כתבתי ששחיטת הבקר שלהם טובה יותר.חדא אמר:אם רמת החלק יותר טובה והסכינים והמליחה שופרא דשופרא כמו שכתבת לעיל
למה אתה לא משתמש אפילו בשעה"ד?