האחד בא לגור אמר:
האם יש לאחד הרבנים כאן, מידע האם במטרנה הרגילה ישנם רכיבים שלא עברו תהליך בישול ? (בלי להיכנס לשאלה האם זה נחשב לח שיהיה בזה בישול אחר בישול, כוונתי לייצור הראשוני) .
העצה היעוצה להכנת מטרנה ללא חשש איסור בישול, היא למלא בבקבוק מים קרים/חלב (כ"א לפום חורפיה) לפני המים החמים, ואז להוסיף מים בשיעור שודאי לא יגיע ליד סולדת. ובזה תיפתר הבעיה הנ"ל, וכן הנושא המורכב של ייבוש הבקבוק מטיפות.
נ.ב למי בדיוק כ"ת מכין מטרנה לנכדים?..