פרויקט בירור כשרות השחיטות

כל מה שקשור לכשרות, בצורה ענינית בלבד
כללי הפורום
כל אשכול שיסטה מענינו, ימחק לאלתר. כל משתמש שידון לגופם של אנשים או יכנס לענינים פוליטים וכיוצ"ב יורחק לצמיתות.

פותח הנושא
MacroShadow
הודעות: 33
הצטרף: 24 אוקטובר 2017, 22:45
נתן תודה: 4 פעמים
קיבל תודה: 18 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי MacroShadow » 18 יולי 2019, 17:39

כידוע בתחום השחיטה שוררת בוקה ומבולקה, איש הישר בעיניו יעשה, או ליתר דיוק ישמיץ וימליץ כאוות נפשר, דווקא על הכשר כזה או אחר, או על רב או "מבין" כזה או אחר.
חיש מהר מתלהטים הרוחות, זה טוען בכה וזה משיב לעומתו, ואין לדבר סוף.
למרבה האבסורד, ההחלטה מהי השחיטה הכי טובה כמעט ולא מתבססת על עובדות, ובוודאי ובודאי שלא על ניתוח מכלול המעלות והחסרונות של כל אחד ואחד מהם. ההחלטה יכולה להיות פוליטית, מפלגתית, "השקפתית", או מבוססת על חלקיקי שמועות, לחשושים ורינונים. אבל לעולם לא על בדיקת כל הפרמטרים הקיימים ושקילת זה לעומת זה.
כידוע לכל מי שניסה לקבל תשובה ברורה וחד משמעית לשאלת השאלות "איזה הכשר הכי טוב?" או "על איזה הכשרים אפשר לסמוך?" וכדו'

הבעיה הכי גדולה הם אלו מתוכינו שלמדו את הסוגיה ואפילו ביקרו בעצמם במשחטה שתיים חמש או מאה, ובעיני עצמם הם כבר נעשו מומחים בינלאומיים. מה לעשות ששביבי המידע שיש להם לא מקיף את מכלול הסוגיה ולכן הדעות שהם מפיצים, רק יוצרים בלבול גדול יותר.

נעשה כעת ניסוי שאפתני (שליבי אומר לי שהוא צפוי לכשלון מהדהד מכיון שאנחנו נוטים לא לתת לעובדות לבלבל אותנו) למפות את הפרמטרים השונים, למען יוכל כל אחד לקבל החלטה מושכלת, ולמצער להתייעץ עם רבותיו באופן ענייני על נתונים מוגדרים. וכאן אני פונה לציבור הנכבד, הוסיפו פרמטרים אשר לדעתכם חשובים. בסופו של תהליך ניצור טבלה מסודרת בה יוכלו לראות את התמונה השלימה, כל הכשר והכשר היכן הוא עומד בכל פרמטר נתון.

כמובן יתכנו שינויים אפילו באותו גוף כשרות בין משחטה אחת לחברתה ובין רב המכשיר אחד לרעהו.

יש נם עשרות פרמטרים אבל בתור התחלה אמנה את מיעוטם (לדעתי), כל אחד מוזמן להוסיף ו/או לגרע.

- פיקוח שכלובי עופות לא נזרקים (חשש נפולה)
- מיקום החיסונים
- אחוז הטריפות שבגינו עוצרים את השחיטה
- בדיקת סכינים על רטוב (קיים, ע"י מי, אחת לכמה זמן)
- זמן שחיטה לעומת זמן מנוחה
- מיקום בדיקת צומת הגידים (בירך או ברגל הצהובה)
- בדיקה על שלחן או על הליין
- שטיפה/השגחה על מסוע המליחה לפני מחזור הבא


אפיל תחינתי לפני ציבור הלומדים, אנא ואנא לא להכנס או להגרר להשמצות, פוליטיקות ופרובוקציות.
לתועלת הכלל השאירו את האשכול נקי וענייני בלי חוות דעת מה טוב ומה לא.


אמונת אומן
משתמש ותיק
הודעות: 268
הצטרף: 22 יולי 2018, 17:13
נתן תודה: 18 פעמים
קיבל תודה: 59 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי אמונת אומן » 18 יולי 2019, 20:00

הלוואי והלוואי, חפץ ד' בידך יצליח.
ושלא ייעצר בשחיטה.


אחד התלמידים
משתמש ותיק
הודעות: 1234
הצטרף: 01 ינואר 2016, 08:53
נתן תודה: 85 פעמים
קיבל תודה: 324 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי אחד התלמידים » 18 יולי 2019, 20:16

אפשר להוסיף:
מהירות השחיטה.
מהירות הבדיקות.
מהירות המליחה.
איך מגדירים פגימה הפוסל.
האם המליחה נעשה ע"י יהודי שומר תורה ומצות, או פועל ערבי.
בבהמות האם נפיחת הריאה ע"י אדם או מכונה.
איך מגדירים סירכא, ומה קוראים 'ריר' ואמרים שזה חלק.


מלאכ
הודעות: 15
הצטרף: 29 אפריל 2019, 18:08
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי מלאכ » 18 יולי 2019, 20:42

אחד התלמידים כתב:
18 יולי 2019, 20:16
אפשר להוסיף:
מהירות השחיטה.
מהירות הבדיקות.
מהירות המליחה.
איך מגדירים פגימה הפוסל.
האם המליחה נעשה ע"י יהודי שומר תורה ומצות, או פועל ערבי.
בבהמות האם נפיחת הריאה ע"י אדם או מכונה.
איך מגדירים סירכא, ומה קוראים 'ריר' ואמרים שזה חלק.
בדיקת סכין כל 3 עופות
 


אלכס
משתמש ותיק
הודעות: 333
הצטרף: 19 יולי 2016, 14:17
נתן תודה: 101 פעמים
קיבל תודה: 81 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי אלכס » 18 יולי 2019, 20:48

MacroShadow כתב:
18 יולי 2019, 17:39
כידוע בתחום השחיטה שוררת בוקה ומבולקה, איש הישר בעיניו יעשה, או ליתר דיוק ישמיץ וימליץ כאוות נפשר, דווקא על הכשר כזה או אחר, או על רב או "מבין" כזה או אחר.
חיש מהר מתלהטים הרוחות, זה טוען בכה וזה משיב לעומתו, ואין לדבר סוף.
למרבה האבסורד, ההחלטה מהי השחיטה הכי טובה כמעט ולא מתבססת על עובדות, ובוודאי ובודאי שלא על ניתוח מכלול המעלות והחסרונות של כל אחד ואחד מהם. ההחלטה יכולה להיות פוליטית, מפלגתית, "השקפתית", או מבוססת על חלקיקי שמועות, לחשושים ורינונים. אבל לעולם לא על בדיקת כל הפרמטרים הקיימים ושקילת זה לעומת זה.
כידוע לכל מי שניסה לקבל תשובה ברורה וחד משמעית לשאלת השאלות "איזה הכשר הכי טוב?" או "על איזה הכשרים אפשר לסמוך?" וכדו'

הבעיה הכי גדולה הם אלו מתוכינו שלמדו את הסוגיה ואפילו ביקרו בעצמם במשחטה שתיים חמש או מאה, ובעיני עצמם הם כבר נעשו מומחים בינלאומיים. מה לעשות ששביבי המידע שיש להם לא מקיף את מכלול הסוגיה ולכן הדעות שהם מפיצים, רק יוצרים בלבול גדול יותר.

נעשה כעת ניסוי שאפתני (שליבי אומר לי שהוא צפוי לכשלון מהדהד מכיון שאנחנו נוטים לא לתת לעובדות לבלבל אותנו) למפות את הפרמטרים השונים, למען יוכל כל אחד לקבל החלטה מושכלת, ולמצער להתייעץ עם רבותיו באופן ענייני על נתונים מוגדרים. וכאן אני פונה לציבור הנכבד, הוסיפו פרמטרים אשר לדעתכם חשובים. בסופו של תהליך ניצור טבלה מסודרת בה יוכלו לראות את התמונה השלימה, כל הכשר והכשר היכן הוא עומד בכל פרמטר נתון.

כמובן יתכנו שינויים אפילו באותו גוף כשרות בין משחטה אחת לחברתה ובין רב המכשיר אחד לרעהו.

יש נם עשרות פרמטרים אבל בתור התחלה אמנה את מיעוטם (לדעתי), כל אחד מוזמן להוסיף ו/או לגרע.

- פיקוח שכלובי עופות לא נזרקים (חשש נפולה)
- מיקום החיסונים
- אחוז הטריפות שבגינו עוצרים את השחיטה
- בדיקת סכינים על רטוב (קיים, ע"י מי, אחת לכמה זמן)
- זמן שחיטה לעומת זמן מנוחה
- מיקום בדיקת צומת הגידים (בירך או ברגל הצהובה)
- בדיקה על שלחן או על הליין
- שטיפה/השגחה על מסוע המליחה לפני מחזור הבא


אפיל תחינתי לפני ציבור הלומדים, אנא ואנא לא להכנס או להגרר להשמצות, פוליטיקות ופרובוקציות.
לתועלת הכלל השאירו את האשכול נקי וענייני בלי חוות דעת מה טוב ומה לא.
הכל טוב ויפה
אבל מניין תדע את העובדות? תלך משחטה משחטה הכשר והכשר ותבדוק?
ואגב, אני חושב שבתחום השחיטה יש בוקה ומבלוקה דווקא כי יש כן מבינים וקצת מידע
בתהליכי הכשרות במפעלי המזון אין לאף אחד שמץ ולכן אפילו מבוכה אין..... 


משה סט
הודעות: 41
הצטרף: 02 אפריל 2019, 16:46
נתן תודה: 10 פעמים
קיבל תודה: 9 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי משה סט » 18 יולי 2019, 20:49

מי נופח ריאה ע''י אדם? מהירות השחיטה תלויה במיומנות השוחטים. וכמובן יש הבדל בין עופות לגסןת.
פגימה הפוסלת. תלוי בהרגשה של הבוס א'א להגדיר בצורה מדוייקת אלא רק ע''י נסיון בשטח.
מליחה אומנם יש מהכשרויות טוענות שעדיף ע''י יהודי אבל בשטח עדיף להעמיד שתי משגיחים על גוי שעובד מאברך משי שמתעייף מהר .
אין היום כלובים שנזרקים שיש בהם חשש עפולה. החשש היה בכלובי הפלסטיק כיום לא משתמשים בהם. אבל עדיין צריך השגחה על ההעמסה.


ברל
הודעות: 195
הצטרף: 07 מאי 2018, 06:10
נתן תודה: 11 פעמים
קיבל תודה: 38 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי ברל » 18 יולי 2019, 21:22

לגבי מליחה ע"י יהודי או ערבי זה עניין נטו של פרקטיקה ששתי הצדדים יכןלים להיות צודקים.
בנוסף לזאת ככל הידוע לי לדוגמא על המסןע של עוף ירושלים עושים כמדןמניגםרבנות מהדרין ירושלים גם בית יוסף גם רובין גם בד"ץ, גם מחפוד. אף אחד לא משנה את המסוע ההבדל הוא בנהלים ורמת ההשגחה ומדניות נותן ההכשר. לא מעט פעמיםכל הצוות נשאר אותו דבר רק מקפידים אחרת.


ברל
הודעות: 195
הצטרף: 07 מאי 2018, 06:10
נתן תודה: 11 פעמים
קיבל תודה: 38 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי ברל » 18 יולי 2019, 21:25

מה שכתבו פה לגבי מזון אחת הבעיות הגדולות ובגלל זה המוצרים שמגיעים מחו"ל יותר בעיתיים, נגיד שיש מוצר שהוא 100% מרכיבים כשרים אבל בתהליך היצור הקיטור מגיע ממערכת קיטור מרכזית שמייצרת גם למפעלי טריפה, הרבה מעבר לרכיבים זה המון פרקטיקה והבנה מקיפה. אפשר לומר שאין בריריה לאדם שרוצה לאכול אוכל מתועש מוכרח לסמוך על הכשרים כי אם יבדוק בעצמו סביר להניח שיגיע לידי טעות


אחד התלמידים
משתמש ותיק
הודעות: 1234
הצטרף: 01 ינואר 2016, 08:53
נתן תודה: 85 פעמים
קיבל תודה: 324 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי אחד התלמידים » 18 יולי 2019, 21:51

משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
מי נופח ריאה ע''י אדם? ...
האבני נזר (יו"ד סי' מב) כתב שצריך לנפוח הריאה בפה דוקא, ולא ע"י מכונה. גם בספר תורת השחיטה והבדיקה, מהגר"ש מאלין, מו"ץ בביאליסטוק, פקפק בנפיחה ע"י מכונה (בהערה בעמ' נ').
אני ראיתי נפיחה ע"י אדם לראשונה בשחיטה של עדה"ח, וחשבתי שזה שמרנות יתירה ופרימיטיביות של העדה"ח. אבל מאוחר יותר הייתי אצל השחיטה של הקר [במשחטה בירושלים, שכבר נסגר מזמן], והופתעתי לגלות שגם שם נוהגים כן. דברתי עם הבודק, והוא אמר לי שכך נהוג אצל כל שחיטות המהודרות בא"י.
כמובן יש מתירים ע"י מכונה, ולא באתי לקבוע מה צריך לעשות. אבל יש מקום להדר על זה. ובודאי שלא לצחוק על המחמירים.


yosf
משתמש ותיק
הודעות: 286
הצטרף: 23 פברואר 2019, 21:48
נתן תודה: 39 פעמים
קיבל תודה: 105 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי yosf » 18 יולי 2019, 22:45

אומנם הרב הפותח נושא הזהיר מפני הלומדים והיודעים...
אבל אומר רק זאת:
מנסיוני כמנהל משחטה לשעבר [כמה הכשרים]ולאחר לימוד של שנים, הנידון נכון רק בתנאי שנעצור את העולם!!!!
כל שחיטה- כל שחיטה- משתנה כל תקופה ותקופה, מה שהיה נכון לשבוע שעבר לא בהכרח נכון כעת!!!!
זה משתנה בגלל הרבה סיבות.
לדוגמא היה תקופה שהכשר רבנות מהדרין י-ם היה המהודר שבהכשרים!!!! לעומתו בית יוסף [אני מדגיש- נכון לאותה תקופה] היה ספק קרוב לודא רבנות!!!
לכן הנידון קצת ריק מתוכן
אבל- ברור הוא שהשינויים עכ"פ בהכשרים הוותיקים, אינו משתנה דרסטית, והשינויים הם בהידור וחומרא או קולא וכו'.


תנא היכא קאי
הודעות: 20
הצטרף: 16 יולי 2019, 23:23
נתן תודה: 4 פעמים
קיבל תודה: 3 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי תנא היכא קאי » 18 יולי 2019, 23:28

yosf כתב:
18 יולי 2019, 22:45

כל שחיטה- כל שחיטה- משתנה כל תקופה ותקופה, מה שהיה נכון לשבוע שעבר לא בהכרח נכון כעת!!!!
זה משתנה בגלל הרבה סיבות.

אודה לך אם תוכל לפרט את הסיבות


אחד התלמידים
משתמש ותיק
הודעות: 1234
הצטרף: 01 ינואר 2016, 08:53
נתן תודה: 85 פעמים
קיבל תודה: 324 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי אחד התלמידים » 19 יולי 2019, 00:27

משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
... מהירות השחיטה תלויה במיומנות השוחטים. וכמובן יש הבדל בין עופות לגסןת.
ברור. אבל מהירות השחיטה משהו שאפשר להגדיר. מיומנות השוחט פחות. שחיטות מהודרות עושות גדרים בענין זה, ומקפידים על מהירות סבירה ששוחט יכול לעמוד בו ולשחוט בהידור. זה תלוי בשיקול הדעת, אבל באופן כללי זה מדד טוב להידור השחיטה. זו לא חכמה לשחוט מהר, ולהכריז שיש לנו שוחטים מיומנים היכולים לעמוד בזה.
משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
פגימה הפוסלת. תלוי בהרגשה של הבוס א'א להגדיר בצורה מדוייקת אלא רק ע''י נסיון בשטח.
גם בזה יש הבדלים בהקפדת הרבנים על פגימות. מעיקר הדין שיעור הטורף הוי כחגירת צפורן. אבל הראשונים והפוסקים כתבו שזה הרגשה עדינה, וצריך הרבה מיומנות יישוב הדעת ויראת שמים כדי לבדוק סכין. מטעם זה יש מחמירים יותר ויש פחות. לכל שחיטה יש רב או רבנים, שהם המכרעים בזה. הן מצד עצם ההוראה מה להכשיר ומה לא, והן ע"י בחירת הבודקים. זה באמת קשה להשוות שחיטות שונות בענין זה, היות שזה תלוי בהרגש ולא ניתן לכתוב. אבל בכל זאת אפשר לדעת קצת מזה.
משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
מליחה אומנם יש מהכשרויות טוענות שעדיף ע''י יהודי אבל בשטח עדיף להעמיד שתי משגיחים על גוי שעובד מאברך משי שמתעייף מהר .
זה ניתן לוויכוח. אבל כל שחיטות המהודרות שאני ראיתי, הקפידו שהמולחים יהיו יהודים יראי שמים. בכל אופן נראה לי, שהטענה שעדיף פועל ערבי, נשמע יותר טוב על הנייר מיישומה למעשה.
משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
אין היום כלובים שנזרקים שיש בהם חשש עפולה. החשש היה בכלובי הפלסטיק כיום לא משתמשים בהם. אבל עדיין צריך השגחה על ההעמסה.
נכון שהיום בד"כ לא מביאים העופות בכלובים קטנים שזורקים בידים. אבל מאידך, מביאים אותם בכלובים גדולים. ואם נהג המזלגה הערבי לא הזהיר כשהוריד אותו, מאד לא ברור שזה טוב יותר.

 


יהודי
משתמש ותיק
הודעות: 2459
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 376 פעמים
קיבל תודה: 457 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי יהודי » 19 יולי 2019, 00:42

אני מקווה שלא יתעורר מישהו עם נגיעות (מפלגתיות וכו' וכו') וינסה להרוס את האשכול.


משה סט
הודעות: 41
הצטרף: 02 אפריל 2019, 16:46
נתן תודה: 10 פעמים
קיבל תודה: 9 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי משה סט » 19 יולי 2019, 02:03

גבי פגימה הפוסלת מעבר לפינה של כדי חגירת ציפורן שזה פסול לכל הדעות. גבי הרגשות גירודים וחוסר טעם. נפסק להלכה שזה כפימהרגשת השולט. יש תשובה בנהרות איתן כמדומני ח''ב שמבאר זאת ושמענו מרב משחטה בדימוס ששאל את הגר''ח קנייבסקי לפני כמה שנים וכך הוא הורה לו שאפי' שיש צעירים שמרגישים מה שהוא כבר לא מרגיש - לא מדובר בהרגשים אלא בחוסר טעם - הוא לא צריך להפסיק לבדוק סכינים כי הכל לפיהרגשת הבודק
לגבי הכלובים הגדולים מציאות לא יכולים לבוא לידי נפוחה אא''כ הכלוב נופל לגמרי ואז כולם רואים זאת.
פועל כוח מול יהודי. בחו'ל השגחתי על גויים שמולחים וכמה משגיחים שהשגיחו בכשרויות שמולחים יהודים אמרו לי שהם לא מבינים למה לא לתת לגוי למלוח ללימוד ע'ג נכון זה קשה אבל עדיין יש להם יותר כח


משה סט
הודעות: 41
הצטרף: 02 אפריל 2019, 16:46
נתן תודה: 10 פעמים
קיבל תודה: 9 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי משה סט » 19 יולי 2019, 02:09

אחד התלמידים כתב:
18 יולי 2019, 21:51
משה סט כתב:
18 יולי 2019, 20:49
מי נופח ריאה ע''י אדם? ...
האבני נזר (יו"ד סי' מב) כתב שצריך לנפוח הריאה בפה דוקא, ולא ע"י מכונה. גם בספר תורת השחיטה והבדיקה, מהגר"ש מאלין, מו"ץ בביאליסטוק, פקפק בנפיחה ע"י מכונה (בהערה בעמ' נ').
אני ראיתי נפיחה ע"י אדם לראשונה בשחיטה של עדה"ח, וחשבתי שזה שמרנות יתירה ופרימיטיביות של העדה"ח. אבל מאוחר יותר הייתי אצל השחיטה של הקר [במשחטה בירושלים, שכבר נסגר מזמן], והופתעתי לגלות שגם שם נוהגים כן. דברתי עם הבודק, והוא אמר לי שכך נהוג אצל כל שחיטות המהודרות בא"י.
כמובן יש מתירים ע"י מכונה, ולא באתי לקבוע מה צריך לעשות. אבל יש מקום להדר על זה. ובודאי שלא לצחוק על המחמירים.

חלילה אינני צוחק על אף אחד. אבל מניסיוני כשוחט ולפי מה ששמעתי מבודקים ותיקים כיום כולם מנפחים ע''י מכונה. ושוב מניסיוני זה מאוד קשה לנפח בפה. במיוחד בקצב של המפעלים. זה שייך בשחיטות פרטיות ופירטיות


בן ישיבה
משתמש ותיק
הודעות: 331
הצטרף: 15 פברואר 2016, 17:58
נתן תודה: 102 פעמים
קיבל תודה: 122 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי בן ישיבה » 19 יולי 2019, 10:54

יש להוסיף
שחיטה בהולכה והבאה
מריטת הנוצות לפני השחיטה
האם רב המשחטה אוכל העופות משחיטה זו או לא
הנחת העוף לאחר המליחה על השולחן האם נעשה במהירות או בנוח שלא יהא ניפוץ,
האם המליחה נעשית גם תחת העור
האם נעשה ניפוץ ושטיפה לאחר שהות המליחה
בכמה אמבטיות נעשית השטיפה

המשך יבוא


שניאור
משתמש ותיק
הודעות: 391
הצטרף: 19 מאי 2019, 17:31
נתן תודה: 156 פעמים
קיבל תודה: 82 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי שניאור » 23 יולי 2019, 17:18

עזוב אתה אף פעם לא תגיע לבירור הנושא לאמיתו של דבר, כי בכל דבר יהיו שיגידו שזה הידור ויהיו שיגידו שזה חסרון.
ולדוגמא בעלמא שמעתי מאחד שעובד בכשרות הרב רובין שאומר שהם מולחים (עכ"פ בשר בהמה) דווקא ע"י גוי שיש לו כח להרים את החתיכות הגדולות ולהפכם לכל צד בלי להתעייף, כמובן עם משגיח על כל כמה מולחים,
ובעדה"ח הס מלהזכיר הם לא יתנו אף פעם לגוי למלוח כי הם סוברים שאין לסמוך על גוי גם אם יש משגיח מעליו.
איני יודע מה בשאר ההכשרים בנושא זה.


פותח הנושא
MacroShadow
הודעות: 33
הצטרף: 24 אוקטובר 2017, 22:45
נתן תודה: 4 פעמים
קיבל תודה: 18 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי MacroShadow » 23 יולי 2019, 17:37

שניאור כתב:
23 יולי 2019, 17:18
עזוב אתה אף פעם לא תגיע לבירור הנושא לאמיתו של דבר, כי בכל דבר יהיו שיגידו שזה הידור ויהיו שיגידו שזה חסרון.
ולדוגמא בעלמא שמעתי מאחד שעובד בכשרות הרב רובין שאומר שהם מולחים (עכ"פ בשר בהמה) דווקא ע"י גוי שיש לו כח להרים את החתיכות הגדולות ולהפכם לכל צד בלי להתעייף, כמובן עם משגיח על כל כמה מולחים,
ובעדה"ח הס מלהזכיר הם לא יתנו אף פעם לגוי למלוח כי הם סוברים שאין לסמוך על גוי גם אם יש משגיח מעליו.
איני יודע מה בשאר ההכשרים בנושא זה.
אין בעיה אם יש ויכוח, הבעיה אם לא יודעים על מה יש ויכוח, או גרוע מכך, אם בכלל יש ויכוח.
אחרי שהעובדות ברורות כל אחד יוכל להמלך ברבותיו. במצב הנוכחי גם לרבנים אין על מה לבסס את ההכרעות שלהם.


שניאור
משתמש ותיק
הודעות: 391
הצטרף: 19 מאי 2019, 17:31
נתן תודה: 156 פעמים
קיבל תודה: 82 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: מחובר

Re: פרויקט בירור כשרות השחיטות

שליחה על ידי שניאור » 23 יולי 2019, 19:15

לדעתי אם באמת רוצים להגיע לחקר האמת בזה צריך לפתוח תת פורום שייקרא "שחיטה", ובו לפתוח אשכול על כל נושא בנפרד.

שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 3 אורחים