אגב אשכול אחר, עלה נושא זה לאור, וכמה מהכותבים כאן העיזו פניהם בספרי מנהגי גדולי ישראל מהדור האחרון, כביכול מי שמחשב אותם לגבי פסיקת הלכה, אינו יודע בין ימינו לשמאלו.
(קצת צינזרתי מחמת כבוד הכותבים והנוכחים)
חסד ומשפט כתב: ↑31 יולי 2022, 23:59הטענה השלישית שיש כמה ספרים שלא ראוי לצטט מהם הלכות (עם כל הכבוד לספרים עצמם) ביניהם ארחות רבינו, ואשרי האיש, מי מדבר על ציטוט מיתד נאמן שהוזכר לעיל...
שספרים אלו לא נכתבו מתוך יגיעת ההלכה בעיון אלא מקופיא דרך שו"ת בעלמא, ובטוחני שאם היו שואלים את מחברם היה אומר שודאי לא נאמרו הדברים להלכה.
חסד ומשפט כתב: ↑01 אוגוסט 2022, 08:31מי שפוסק מתוך ספרים אלו הוא בור ועם הארץ. אבל כשאדם מעיי' במשנ"ב הוא בא לחפש פסיקת הלכה ראויה ואז משתרבבים פסקים מספרי טרום-מלקטים.המקור הראשון כתב: ↑01 אוגוסט 2022, 00:08זה שפוסקים לפי ארחות רבינו ואשרי האיש זה בעיה אבל זה לא התחיל בדרשו, זה המנהג הרבה לפניהם.
חסד ומשפט כתב: ↑02 אוגוסט 2022, 14:07
אבל, וכאן מגיע ההבדל הגדול, ספר כמו ארחות רבינו יכול לעזור לברר הנהגה מסוימת מהנהגתו של הסטייפלר או החזו"א, אבל לצטט אותם כפוסקים זה לא עלה ע"ד אדם מעולם, תחשבו שיצטטו את מאיר עיני ישראל - הנהגות מהחפץ חיים, וכן כהנה וכהנה מסיפרי הנהגותיהם של גדולי ישראל, הנשמע כזאת?
הדור הבא יוציא ליקוטים מספרי הרב אברהם אוחיון שליט"א.