הפסוק יהיו כמוץ לפני רוח וכו'
-
- נתן תודה: 349 פעמים
- קיבל תודה: 4586 פעמים
- יצירת קשר:
- סטטוס: לא מחובר
-
- נתן תודה: 1524 פעמים
- קיבל תודה: 4895 פעמים
- יצירת קשר:
- סטטוס: מחובר
Re: הפסוק יהיו כמוץ לפני רוח וכו'
נזכרתי בסיפור משעשעירושלמי22 כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 17:58הצעיר שבחבורה כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 17:44בשביל הפעם הבאה... הרי לך "ישוי בן אשר"נדיב לב כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 17:41
לא נראה שישנו, אבל בשביל הרעיון היצירתי..:) הוצרכתי לאלתר 'שם' בעל סיומת זהה, והאסוציאציה הראשונה שעלתה בראשי זה השם 'ישראל ישראלי' המצוי בשימוש משרדי הממשלה, להפצת מידע לציבור.
אני כבר לא יודע מה יותר יצירתי, להגיד 4 פעמים פסוק יהיה לרצון
או להביא את השם ישוי (אני חשבתי הרבה איזה עוד שם ישנו, ולא הצלחתי לזכור ......)
מעשה שהי' כך הי': בא א' מתלמידי אאמו"ר זצ"ל ושאלתו בפיו האם מותר להמציא שם לבנו שנולד לו למז"ט.
שאלו אאמו"ר איזה שם הוא רוצה להמציא.
את השם "יוני" - ענה אבי הבן
אמר לו א"מ מיד "יוני הוא כינוי ליונה - או לי(ה)ונתן - אז אתה יכול לתת לו את השם יונה או יונתן ולקרוא לו 'יוני'"
השיב האב "לא! אני רוצה בדווקא לתת לו את השם 'יוני' - לא יונה ולא יונתן"
ולמה? שאלו א"מ זצ"ל
"על שם הפסוק בשיר השירים פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי..." - והרי יונתי הוא בלשון נקיבה אז זה לא מתאים לבן, אז אני רוצה לשנותו ולקרוא לבן שלי "יוני" שזה הלשון זכר שמקביל ליונתי".
ענה לו אבי מורי זצ"ל: אני לא יודע אם מותר להמציא שמות או לא, אבל דבר אחד אני יודע בבירור שלהיות משוגע ודאי אסור!"
אז הנה יש לך עוד שני שמות (או "לא שמות" - וכידוע דעת הגר"ח שליט"א שיש שמות שהם לא שמות) שמתחילות ומסתיימות באות יו"ד - "יונתי" או "יוני"
-
- נתן תודה: 349 פעמים
- קיבל תודה: 4586 פעמים
- יצירת קשר:
סנגורן של ישראל כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 20:28למיטב זכרוני הגר"ח פוסק לגמרי כחזו"א, ומצריך לומר פסוק אחד כיון שב' השמות נחשבים כשם אחד ארוך.נדיב לב כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 17:51הצעיר שבחבורה כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 17:37
ידעתי מיעוט ערכי, ולא זכיתי להבין דברי מר במה שהאריך לבאר.
אבל במש"כ שמדלא חילק משמע, אין נראה ראיה כל כך מ'השמטת' מרן הגר"ח.
אדרבה, הארכתי כדי שיהיה ברור.
בקצרה, סברת מר, תלויה איך מתייחסים לשני שמות. מרן הגר"ח כדודו סובר ששני שמות לבנ"א ה"ז כשם שלישי. זו נקודת המוצא לדינו של הגר"ח שצ"ל ג' פסוקים ולא ב'.
נקודה שניה, איך נוצר "שם שלישי" בקריאת שני שמות.
הסבר א', ע"י צירוף שני השמות ה"ז כשם אחד ארוך.
הסבר ב', שני שמות לבנ"א הרי זה שם בעל שלוש משמעויות, א' ב' - כל שם הוא משמעות בפ"ע, משמעות ג' בהצטרפות שניהם.
וממילא אם נניח כהסבר א' הרי אין שום סיבה שיצטרך לומר ג' פסוקים ולא פסוק אחד, אף בשמות שאינם זהים. ואילו להסבר השני אכן יש לחלק בין שמות זהים לשונים.
וא' מגדולי הדור אמר לי שהוא אומר ג' פסוקים מספק.
כפי שכתבתי זכרונו של מר הכזיב במקרה הזה. להלן מה שהובא בשם מרן הגר"ח באתר דרשו:
במאמר מוסגר כדאי לציין דבר מעניין שלא רבים יודעים ממנו, כי דעת רבינו שליט"א שמי שיש לו שתי שמות, צריך להזכיר שלשה פסוקים: אחד לפי האותיות של שמו הראשון, השני לפי האותיות של שמו השני, והשלישי לפי האות הראשונה של שמו הראשון והאות האחרונה של שמו השני. כגון מי ששמו 'יעקב ישראל' – אומר פסוק שמתחיל בי' ונגמר בב', פסוק שמתחיל בי' ונגמר בל', ופסוק שמתחיל בי' ומסתיים בל'.
-
- נתן תודה: 5426 פעמים
- קיבל תודה: 2762 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה שנותרה, האם הדוגמא היא מדברי מרן הגר"ח, או מאתר דרשו?נדיב לב כתב: ↑03 ספטמבר 2021, 02:21
כפי שכתבתי זכרונו של מר הכזיב במקרה הזה. להלן מה שהובא בשם מרן הגר"ח באתר דרשו:
במאמר מוסגר כדאי לציין דבר מעניין שלא רבים יודעים ממנו, כי דעת רבינו שליט"א שמי שיש לו שתי שמות, צריך להזכיר שלשה פסוקים: אחד לפי האותיות של שמו הראשון, השני לפי האותיות של שמו השני, והשלישי לפי האות הראשונה של שמו הראשון והאות האחרונה של שמו השני. כגון מי ששמו 'יעקב ישראל' – אומר פסוק שמתחיל בי' ונגמר בב', פסוק שמתחיל בי' ונגמר בל', ופסוק שמתחיל בי' ומסתיים בל'.
ונפק"מ לנידון דידן הנ"ל
-
- נתן תודה: 1961 פעמים
- קיבל תודה: 469 פעמים
- יצירת קשר:
Re: בירור בשם של יוסי!
נדיב לב כתב: ↑03 ספטמבר 2021, 02:21כפי שכתבתי זכרונו של מר הכזיב במקרה הזה. להלן מה שהובא בשם מרן הגר"ח באתר דרשו:סנגורן של ישראל כתב: ↑01 ספטמבר 2021, 20:28למיטב זכרוני הגר"ח פוסק לגמרי כחזו"א, ומצריך לומר פסוק אחד כיון שב' השמות נחשבים כשם אחד ארוך.
וא' מגדולי הדור אמר לי שהוא אומר ג' פסוקים מספק.
אכן כן.הצעיר שבחבורה כתב: ↑03 ספטמבר 2021, 06:52השאלה שנותרה, האם הדוגמא היא מדברי מרן הגר"ח, או מאתר דרשו?
ונפק"מ לנידון דידן הנ"ל
כי לי זכור שאותו גדול המוזכר בהודעתי אמר לי כדברי בדעת הגר"ח.
-
- נתן תודה: 19 פעמים
- קיבל תודה: 16 פעמים
- יצירת קשר:
מקורו בקיצור השל"היראתי בפצותי כתב: ↑28 מאי 2021, 00:36פסוקים לשמות אנשים, אין שום מקור רציני - ואף שיש מגדולי אחרוני האחרונים שהביאו דבר זה, הוטעו שמקורו בשל"ה ואינו. פסוק יהיו כמוץ מקורו בהאריז"ל, ומסתמא קודם.
ומנהג ישראל
-
- נתן תודה: 841 פעמים
- קיבל תודה: 1160 פעמים
- יצירת קשר:
-
- נתן תודה: 19 פעמים
- קיבל תודה: 16 פעמים
- יצירת קשר:
קיצור השל"ה לא מספיק מקור בשבילך?
-
- נתן תודה: 116 פעמים
- קיבל תודה: 84 פעמים
- יצירת קשר:
ראיתי לר' מזוז שמביא זאת בסידודו, והמסתעף עבודת ה', אך זה לא נתקבל אצלינו ביותר בני ע"ה
-
- נושאים דומים
- תגובות
- צפיות
- הודעה אחרונה
-
- 9 תגובות
- 301 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי מלמד להועיל
29 ספטמבר 2021, 01:07
-