איך עושים שאתרוג יהיה צהוב?

אאא

משתמש ותיק
אשמח לשמוע שיטות ודרכים שהאתרוג יהפוך לצבע צהוב.
וכמו"כ, האם יש דדך להצהיב אתרוג בתוך לילה אחד בלבד?
 

אני הקטן

משתמש רגיל
שיטה ידועה לשים אותו בין תפוחים ותוך יום או יומיים הוא מצהיב, מנסיון.
 

אלכס

משתמש ותיק
אני הקטן אמר:
שיטה ידועה לשים אותו בין תפוחים ותוך יום או יומיים הוא מצהיב, מנסיון.
יש בשיטה זו משום סיכון לנפילת העוקץ
המגדלים משתמשים בחומרים כימים שגורמים לזירוז ההצהבה פעולה זו נקראת בשם הבחלה
 

צוקר

משתמש רגיל
החומרים הכימיים שהאתרוגנים שמים הם אותם חומרים שנפלטים מתפוח, וזה גז ה"אתילן", ובכל הבחלה כמעט יש אחוז מסויים שנופל העוקץ, ואם המגדל שם כמות קצת יותר מידי גדולה, אכן נופלים לו כל העוקצים.

לכן צריך לעקוב ולהוציא את האתרוג מוקדם מהתפוחים (ההצהבה ממשיכה גם אחרי שמוציאים מהתפוחים מכח החומר שהוא ספג)
 

אלכס

משתמש ותיק
צוקר אמר:
החומרים הכימיים שהאתרוגנים שמים הם אותם חומרים שנפלטים מתפוח, וזה גז ה"אתילן", ובכל הבחלה כמעט יש אחוז מסויים שנופל העוקץ, ואם המגדל שם כמות קצת יותר מידי גדולה, אכן נופלים לו כל העוקצים.

לכן צריך לעקוב ולהוציא את האתרוג מוקדם מהתפוחים (ההצהבה ממשיכה גם אחרי שמוציאים מהתפוחים מכח החומר שהוא ספג)
בהחלט
אך השימוש בחומר עצמו ומה גם בידי מקצוענים מביא לתוצאות טובות יותר
ואילו בתפוחים אין לך מושג על כמות הגז הנפלט ועל משך הזמן וזה גורם לטעויות
 

בן ישיבה

משתמש ותיק
כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
 

סופר

משתמש ותיק
לתפוחים ירוקים קוראים 'גרנד' או בלשון לע"ז granny smith.
לתפוחים האדומים הרגילים אצלנו קוראים 'חרמון', ויש גם יונתן (אלו שמעורבים עם קצת ירוק).
 

אאא

משתמש ותיק
פותח הנושא
בן ישיבה אמר:
כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
תודה רבה!!

האם העטיפה בכותנה זה לעיכובא?
 

בן ישיבה

משתמש ותיק
זה מוסיף כי הכותנה סופג טוב את ה??? שהתפוח מוציא וכך זה מעביר אותו לכל האתרוגים
 

הבוחן

משתמש ותיק
ההסבר לזה הוא כאמור לעיל שתפוחים מוציאים גז הנקרא 'אתילן' וכו', תפוח מזן 'יונתן' מוציא הכי הרבה 'אתילן'.
 

אליקו

משתמש רשום
יישר כח על העצות הנפלאות, ובפרט ל"בן ישיבה" על הפירוט הנפלא. 
יש לי שאלה קטנה, אם החוטם של האתרוג בצבע ירוק וכל האתרוג צהוב, יש דיעות שזה נקרא מנומר.
אם יש על החוטם עלה קטן, מישהו אמר לי שכשמצהיבים אותו עם תפוח זה יורד. האם זה נכון? יעיל?
תודה מראש!
 

יעקב שלם

משתמש ותיק
נראה לי יותר קל לקנות צהוב מראש...

ועכשיו ברצינות

הבנתי שהרבה פעמים שמצהיבים אתרוג מתגלים כל מיני נקודות מטרידות שבירוק לא נראות
 

ישר ולעניין

משתמש רשום
בן ישיבה אמר:
כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
רק אומר, שעשיתי כן  (מלבד זן התפוח שלא מצאתי יונתן אלא זן דומה לו), ולעת עתה (15 שעות מאז שחררתי את האתרוג משנת הלילה עם התפוחים) לא עלתה בידי... אין שום שינוי ניכר בגוון האתרוג.
 
 

יהודי נאמן

משתמש ותיק
יעקב שלם אמר:
נראה לי יותר קל לקנות צהוב מראש...

ועכשיו ברצינות

הבנתי שהרבה פעמים שמצהיבים אתרוג מתגלים כל מיני נקודות מטרידות שבירוק לא נראות
זה כמובן לא קשור לפעולת ההצהבה, אלא באופן כללי אתרוג צהוב ניכר עליו כל נקודה, מה שאין כן בירוק.
ובכל זאת אין כמו צהוב.. בעיני זה הידור גמור שעדיף מהרבה הידורים מחודשים של נקודות וכיו"ב.
 
 

בן ישיבה

משתמש ותיק
ישר ולעניין אמר:
בן ישיבה אמר:
כאחד שמתעסק בתחום,
עדיף לקחת תפוחים אדומים לא זוכר איך קוראים לזה אולי גראנד,
1 להכניס בתוך שקית סנדויץ' לא המרשרש אלא החזק האטום יותר, לקשור את השקית, ולהניח את התפוחים על השמש שעה שעתיים עד שהשקית מתחיל להזיע בפנים,
2 אז לקחת קןפסא אטומה של פלסטיק או סיר וכד', לרפד את הקופסא מבפנים עם כותנה (לדוגמא בגד של כותנה)
3 בתוך זה להניח את האתרוגים אשר אתה מעוניין להבחיל - להצהיב,
4 להוציא את התפוחים מהשית ולהניח מסביב רק בחלק העליון של האתרוג, דהיינו להניח תפוח אחד מול הפיטם ושתי תפוחים משתי צידי האתרוג בחלק העליון, (אפשר להכניס באותו קופסא אפילו 10 אתרוגים ולא צריך יותר מ-3/4 תפוחים, אבל שכל האתרוגים יהיו באותו כיוון, ושהתפחים לא יהיו לצד החלק התחתון של האתרוג התקרב לעוקץ)
5 לעטוף גם מהצד וגם מלמעלה בכותנה,
6 לסגור את הקופסא או הסיר,
7 להכניס לתוך אשפתון שלא מרשרש אלא אשפתון מניילון עבה אטום,
להשאיר כךבמשך לילה בבוקר אפשר להוציא 90 אחוז הוא כבר את המכה שלו וכבר ימשיך להצהיב לבד,
רק אומר, שעשיתי כן  (מלבד זן התפוח שלא מצאתי יונתן אלא זן דומה לו), ולעת עתה (15 שעות מאז שחררתי את האתרוג משנת הלילה עם התפוחים) לא עלתה בידי... אין שום שינוי ניכר בגוון האתרוג.

אם לא עלתה בידך, עליך לברר אם יצאת ידי חובת נטילה באתרוג זה, כי מסתבר שהאתרוג לא הבשיל, ולכן הוא לא הבחיל,

אתרוג מצד עצמו באופן טבעי אמור להבחיל ולהצהיב מעצמו עם הזמן ללא שום פעולה נוספת, 
ההבחלה גרימת הצהבה ע"י תפוחים וכד' הוא רק למהר את התהליך, אחרי כ-10 שעות עם תפוחים הראויים לכך אמור להתחיל להישבר הצבע הירוק שבו, אפילו אם עדיין לא הצהיב אבל הצבע הירוק נשבר, ואז מתחיל להצהיב,
אם הצבע הירוק לא נשבר חוששני מאד שהאתרוג לא הבשיל ואינו מוכן, ואם כך אין יוצאים בזה ידי נטילה,

אך לסיום אשאול אותך פרט אחד האם הכנסת קודם את התפוחים לשקית שיזיע מבפנים ואז הריח מנדף חזק, האם זה אכן קרה ??, באם התפוחים לא נדפו הריח למרחוק אז פשוט לא היה לך התפוחים המתאימים,

אוסיף עוד פרט אני הראיתי לפני שנה מישהו על אתרוג שאמר שלא הצהיב לו, אז אמרתי לו שישאיר את האתרוג הוא השאיר את האתרוג עד לחנוכה והאתרוג לא התחיל להצהיב, כך שברור שהאתרוג לא הבשיל
 
חלק עליון תַחתִית