הכשרים מחו"ל

כל מה שקשור לכשרות, בצורה ענינית בלבד
כללי הפורום
כל אשכול שיסטה מענינו, ימחק לאלתר. כל משתמש שידון לגופם של אנשים או יכנס לענינים פוליטים וכיוצ"ב יורחק לצמיתות.

משה יצחק הלוי
הודעות: 23
הצטרף: 05 ספטמבר 2017, 15:52
קיבל תודה: 2 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משה יצחק הלוי » 02 נובמבר 2017, 14:13

משיב כהלכה כתב:
פעלעד כתב:אתם מבינים מה הולך כאן, הוא 'כן' פתח שו"ע, ולכן הוא לא מבין איך יש כאן בעיה של חמץ כאשר בשמן טוגנו לחמניות עם סטייק חזיר עם גבינה צהובה ביחד במאות מסעדות ברחבי העיר, ושמן זה ממוחזר כעת במפעל ונמכר בבקבוק, אז למה שיהיה בזה חשש חמץ? הרי סיננו את השמן וכבר אין בו פירורים...?! ככה כתוב בשו"ע שלו.
יש כאן אולי מישהו בפורום שלמד שו"ע וידע להשיב על שאלתו בגאונית?
אתה הרי מומחה כשרות, אולי תוכל להצביע לי על מסעדה שמטגנים בה לחמניות? זה מאוד מעניין, לחמניות מטוגנות עם סטייק. חבל שלא רואים את זה בארץ, או בכל מקום בגלובוס.

וגם אם אתה סתם זורק נתונים באופן תאורטי כדי לעשות רושם על הבורים, היית צריך לעבור על הלכות חמץ בפסח, ביטול בשישים, חוזר וניעור, כדי להבין עד כמה אתה כותב שטויות, ולכתוב זאת מהתחלה ולא "להיזכר" לאחר שסיפרת מעשה על נבילות וטריפות ושקצים ורמשים ללא חשש חמץ.
מאד מעניין כנראה שכוכם לא למדתם לא שו"ע וגם לא יודעים מציאות בשטח
אז כך דבר ראשון אין כזה הלכה שבשר פוגם בשמן חס מלהזכיר שם איפה שציית מדובר על עכבר שפוגם ולא בשר נו"ט ח"ו ברור לכל לומד ששמן שנתבשל עם בשר אסור בשימוש עוד פעם לכשר
מה שכתבת בענין חמץ כנראה לא בררת את המציאות
אבל ההכשרים שכן ביררו את המציאות לדוגמא לקחו יום אחד שבא שמן למפעל המיחזור וביררו פרט פרט מאיפה היגע למסקנה 90 % היה שטיגנו בו חמץ באופן שיש בו נותן טעם שאסור לכל הדיעות ולא מצאו איזה דרך יש להתיר זאת אפילו בדיעבד אדרבה תלמד ותביא תשובות
השמן הגיע כך ממסעדות שכשפנו עליהם כולם אמרו שבשמן מטגנים גם חמץ דהיינו שניצלים עם פירורי חמץ ,פלאפל. צנימים,ועוד סוגי דברים עם פירורים
חלק היה גם ממפעל של תחליפי בשר סויה שגם כולל פירורי חמץ
עוד חלק ממפעל אטריות ושקדי מרק ועוד על זה הדרך
מדובר בבדיקה ולא בהשארות


משה יצחק הלוי
הודעות: 23
הצטרף: 05 ספטמבר 2017, 15:52
קיבל תודה: 2 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משה יצחק הלוי » 02 נובמבר 2017, 14:28

סליחה מכיון שכתבתי לא משמי דברתי שוב עם הת"ח ואני מדגיש שלא הבנתי טוב אכן כך כתוב בשו"ע אלא שהש"ך שם חולק דבוודאי נוטל"ש וכך נקטו הפוסקים להלכה למעשה
ורק בעכבר כולם מודים
אלא במאת הבעיה ביותר על חמץ

סמל אישי של משתמש

פעלעד
משתמש ותיק
הודעות: 553
הצטרף: 27 דצמבר 2015, 22:20
נתן תודה: 55 פעמים
קיבל תודה: 160 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי פעלעד » 02 נובמבר 2017, 14:34

משה יצחק הלוי כתב:סליחה מכיון שכתבתי לא משמי דברתי שוב עם הת"ח ואני מדגיש שלא הבנתי טוב אכן כך כתוב בשו"ע אלא שהש"ך שם חולק דבוודאי נוטל"ש וכך נקטו הפוסקים להלכה למעשה
ורק בעכבר כולם מודים
אלא במאת הבעיה ביותר על חמץ
וגם על בשר בחלב.

וסתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן נתלים ונאחזים על כל מילה שכותבים כמו טובע בקש, כאילו הכותבים כאן בפורומים יושבים חצי שעה ומבררים את מילותיהם בקפידה...
הוא צעק שאין חמץ, אז דפקתי לו דוגמא של לחמניה עם סטייק, עכשיו לך תבדוק כמה אחוז מההודעות ממחזרים את השאלה אם יש כזה מציאות או לא... פשוט מביא לידי גיחוך :roll:
כשנוקטים כאן בדוגמא, אז ללמד על הכלל כולו יצא כבא לומר 'תחשוב לבד ותבין'... ובמקום זאת נתלים בכל מילה כמוצא שלל רב כדי להסיט את הדיון מן העיקר אל הטפל.


משיב כהלכה
משתמש ותיק
הודעות: 725
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 144 פעמים
קיבל תודה: 90 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 נובמבר 2017, 09:14

סתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן כותבים שטויות ומיד אחר כך "סליחה טעיתי", באופן שמזכיר את מנהג העיתונאים, להשמיץ אדם בכותרת הראשית ואחר כך לפרסם התנצלות בעמוד האחורי...

ובא חבירו ובמקום להתבייש בטעותו עוד מחזק אותו, אתמהה.

הבשר פוגם את השמן הוא דין פשוט בשו"ע, והגם דהש"ך חולק, עדות הספרדים פוסקים כשו"ע גם נגד אלף פוסקים וקל וחומר נגד הש"ך, וכבר דחו ראיותיו (ראה בשו"ת דברי חיים), וממילא לקרוא לזה "נבילות וטריפות" מאן דכר שמיה.

כמו כן לגבי חמץ יש דין ביטול ולעדות הספרדים לא אמרינן חוזר וניעור, וגם לאשכנזים כל דין זה הוא בפסח ולא בשאר ימות השנה, ושוב אזכיר כי הנ"ל בכלל לא דיבר על חמץ מלכתחילה וגם לאחר מכן הראה את "ידיעותיו" בנדון.

וכשדיברתי עם דיין מפורסם וסיפרתי לו מה שכתבתי כאן, אמר שהדברים פשוטים. עוד אברך אמר לי שצריך לבדוק מהו תהליך המיחזור הזה, כי לא מסתבר שלוקחים שמן משומש ומשתמשים בו כמות שהוא אלא מסתמא עובר תהליך מסויים ואז הדין משתנה שוב (אלא שלא צריך לזה וכנ"ל).


משיב כהלכה
משתמש ותיק
הודעות: 725
הצטרף: 10 יוני 2016, 15:12
נתן תודה: 144 פעמים
קיבל תודה: 90 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי משיב כהלכה » 03 נובמבר 2017, 09:16

ושוב פעם אדגיש שלא באתי לומר שלכתחילה צריך לסמוך על הביטולים האלה, ובוודאי לא הבד"צים המחמירים בכל מיני חומרות שבעולם עד שגעון ותוהו ובוהו. רק באתי להעיר על המעשה הנורא שמסופר מאב לבן בחרדת קודש על הבד"ץ שהאכיל נבילות וטריפות, שלא כצעקתה.


יהודי
משתמש ותיק
הודעות: 2931
הצטרף: 06 מרץ 2016, 13:14
נתן תודה: 416 פעמים
קיבל תודה: 571 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: הכשרים מחו"ל

שליחה על ידי יהודי » 03 נובמבר 2017, 09:44

משיב כהלכה כתב:סתם ככה נחמד לראות איך אנשים כאן כותבים שטויות ומיד אחר כך "סליחה טעיתי", באופן שמזכיר את מנהג העיתונאים, להשמיץ אדם בכותרת הראשית ואחר כך לפרסם התנצלות בעמוד האחורי...

ובא חבירו ובמקום להתבייש בטעותו עוד מחזק אותו, אתמהה.

הבשר פוגם את השמן הוא דין פשוט בשו"ע, והגם דהש"ך חולק, עדות הספרדים פוסקים כשו"ע גם נגד אלף פוסקים וקל וחומר נגד הש"ך, וכבר דחו ראיותיו (ראה בשו"ת דברי חיים), וממילא לקרוא לזה "נבילות וטריפות" מאן דכר שמיה.

כמו כן לגבי חמץ יש דין ביטול ולעדות הספרדים לא אמרינן חוזר וניעור, וגם לאשכנזים כל דין זה הוא בפסח ולא בשאר ימות השנה, ושוב אזכיר כי הנ"ל בכלל לא דיבר על חמץ מלכתחילה וגם לאחר מכן הראה את "ידיעותיו" בנדון.

וכשדיברתי עם דיין מפורסם וסיפרתי לו מה שכתבתי כאן, אמר שהדברים פשוטים. עוד אברך אמר לי שצריך לבדוק מהו תהליך המיחזור הזה, כי לא מסתבר שלוקחים שמן משומש ומשתמשים בו כמות שהוא אלא מסתמא עובר תהליך מסויים ואז הדין משתנה שוב (אלא שלא צריך לזה וכנ"ל).
כמה דברים לא מדויקים אפשר לכתוב באשכול א'. כנראה מדובר בסוג שבטוחים שלספרדים לא ניתנה תורה.
מה שכתב "וק"ו כנגד הש"ך" הוא טפשות ובורות, ועוד ראיה שאין להשגיח בהודעותיו של זה כלל וכלל.
אינני יודע מיהו הדיין המפורסם, מנסיוני חלק לא מבוטל מהדיינים שהכרתי אינם יוצרים אצלי אפי' ספק.
לגגל בענין נבלות וטריפות הוא עוד ראיה שאין כאן עם מי לדבר, ושוב המלצתי שיפתח אשכול נפרד לדעותיו המיוחדות.

שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מודים דרבנן | 0 אורחים