חולק נחרצותאברהם זינגר כתב: ↑02 ינואר 2022, 11:01אתה חולק על זה? ידועה האימרה שהישיבות הרגו את הע"ה והת"ח. לדעתי זו דבר פשוט וברור.
תציין לגדול אחד שאחז כך
|
---|
גם אתה לומד דף היומי? אתה לא לבד! הצטרף לקהילת לומדי דף היומי בפורום לתורה, רכוש ידיעות מחבריך, הענק להם מידיעותיך, ותעשיר את לימוד הדף שלך ושל עוד מאות חברי הפורום. מחכים לך,
היכנס עכשיו >>>
|
חולק נחרצותאברהם זינגר כתב: ↑02 ינואר 2022, 11:01אתה חולק על זה? ידועה האימרה שהישיבות הרגו את הע"ה והת"ח. לדעתי זו דבר פשוט וברור.
אני מכבד את מחלוקתך ואנסה להסביר מדוע זה קורה, אולי תסכים איתי.
לכתוב על נושא שנוגע בלב ליבה של היהדות התורניתאברהם זינגר כתב: ↑02 ינואר 2022, 11:25אני מכבד את מחלוקתך ואנסה להסביר מדוע זה קורה, אולי תסכים איתי.
כשבחור בזמן העבר הלך ללמוד תורה, הוא עשה זאת נגד מצב חברתי מסויים. נכון יותר לומר שהוא עשה זאת כבחירת אורח חיים. אורח חיים בו הוא ילמד כל היום וינסה לגדול בתורה יותר ויותר. כאשר הוא ביטל מזמנו הוא בעצם פסח על שני הסעיפים, והרגיש שקר גדול בנפשו. מכיון שכך, מי שכבר בא ללמוד עשה זאת במסירות נפש. כיום אין את כל זאת, ועוד נוסף על כך שמכיון שהכל בתלם ובמסלול, אין מקום לגדולה. הישיבות חונקות בחורים שרוצים להשקיע את כל חייהם בעיון או בבקיאות, מנסות לחנך את כולם בדרך אחת, ולגדול גודלים כשחוצבים לעצמך את הדרך.
זכורני שכך אמר החזו"א, ושמעתי ממו"ח בדומה לזה בשם ר' ישראל סלנטר.
(א) לא באתי לערער ח"ו על עולם הישיבות אלא לציין עובדה פשוטה וברורה לכל מתבונן. הישיבות חונקות את ההתרוממות. זה שגדולי ישראל מהדור הקודם הכריעו שאין אופציה אחרת זה ברור ולא באתי לערער על כך. וכיום גם רואים יותר ויותר שאין אופציה אחרת.מידות ושיעורי תורה כתב: ↑02 ינואר 2022, 13:00(א) לכתוב על נושא שנוגע בלב ליבה של היהדות התורנית הוא דבר המסור לגדולי הדור
(ב) ולא סברות כרס מופרכות שכאלו
(ג) הישיבות לא חונקות
(ד) בשביל זה יש רבנים בכל ישיבה שהם מחנכים דגולים ואפשר לדבר איתם הם יודעים ברוב המקרים שמה שהבחור חושב שהוא רוצה עיון או בקיאות זה לא נכון
(ה) במקרים שמתברר להם שזה נכון, הם שולחים אותו למקום שמתאים לכך
(ו) ברוב מוחלט של הישיבות, הצוות מסור למען הבחורים, מרוממים ומגדלים אותם, מלמדים אותם את דרכי הלימוד וההשקפה הנכונה, ואבוי לנו אם כל אחד ינסה לחצוב לעצמו את הדרך. צאי לך בעקבי הצאן
אם כסף לבד היה פותר את הבעיה הזו, העיתון הזה כבר היה קם....
יעקב שלם כתב: ↑02 ינואר 2022, 13:50יש לי רעיון
להקים עיתון לא מפלגתי שיהיה כפוף לגדולי ישראל בלבד ולא לעסקנים
ויתן לציבור מידע על מה שקרה בעולם
ולא על מה שרוצים שיקרה
חשבתי על הצורך הזה כבר לפני שנים חיפשתי עיתון כזה ולא מצאתי
ובינתיים ב"ה אין לי שום עיתון בבית מטעם זה
אלא שילדיי גדלו והם מביאים עיתונים שמחולקים חינם...
כך ששוב נזכרתי בצורך זה
אהה עוד דבר גרם לי להיזכר בכך
קראתי באשכול סמוך הנמצא תחת פיקוח...
16 עמודים של חומר שמצדיקים פתיחת עיתון כזה
מכיון שזה רעיון חדשני בתחילה צריך מימון משמעותי כך שלא בטוח שיספיק מימון ממדינה אחת
לדעתי השפל והנבזה לא יעבוד שפשוט לכל אדם שבאמת הפנאי שיש לאדם צריך ללמוד ולא לקרות עיתונים וא"כ תאמר איזה גדול בישראל יכשיל חסידיו .....יעקב שלם כתב: ↑02 ינואר 2022, 13:50יש לי רעיון
להקים עיתון לא מפלגתי שיהיה כפוף לגדולי ישראל בלבד ולא לעסקנים
ויתן לציבור מידע על מה שקרה בעולם
ולא על מה שרוצים שיקרה
חשבתי על הצורך הזה כבר לפני שנים חיפשתי עיתון כזה ולא מצאתי
ובינתיים ב"ה אין לי שום עיתון בבית מטעם זה
אלא שילדיי גדלו והם מביאים עיתונים שמחולקים חינם...
כך ששוב נזכרתי בצורך זה
אהה עוד דבר גרם לי להיזכר בכך
קראתי באשכול סמוך הנמצא תחת פיקוח...
16 עמודים של חומר שמצדיקים פתיחת עיתון כזה
מכיון שזה רעיון חדשני בתחילה צריך מימון משמעותי כך שלא בטוח שיספיק מימון ממדינה אחת
מסכים נחרצותמידות ושיעורי תורה כתב: ↑02 ינואר 2022, 11:21חולק נחרצותאברהם זינגר כתב: ↑02 ינואר 2022, 11:01אתה חולק על זה? ידועה האימרה שהישיבות הרגו את הע"ה והת"ח. לדעתי זו דבר פשוט וברור.
תציין לגדול אחד שאחז כך
לשלם כסף לאברכים כדי שיעבדו על פנימיות?לומד מכל אדם כתב: ↑30 דצמבר 2021, 20:20יש לי רעיון בראש כבר הרבה זמן שלדעתי ממש חסר היום בדור, אינני יודע בבירור מה דעת גדולי ישראל בעניין, צריך לחשוב איך לעשות את זה בצורה הראויה לפי דעת תורה,
כפי הידוע יש מחסור גדול בפנימיות בעבודת השם אצל בחורי ישיבות וגם אברכים, וזה גורם להרבה בעיות, כגון סיפורים שהתפרסמו לאחרונה המוכיחים שבן אדם יכול לעסוק כל החיים בחינוך והשקפה אבל שום דבר לא פנימי,
זה נובע לדעתי ממחסור בישיבות באנשים שמדברים על זה ומשפיעים ללמוד מוסר בצורה נכונה שתשפיע על האדם מבפנים, לדבר על אמונה ועל מהות החיים,
אני מבין שבדווקא לא מכניסים את זה לתוככי הישיבות, אבל הרעיון הוא להקים מסגרת כגון מחנה בני תורה שהקים הגרב"מ אזרחי, אבל רק לבחורי ישיבות בגיל מסויים ולהביא רבנים וכו' שידברו ויחדירו אמונה בצורה בריאה ומשוחררת, ולתת כלים לבחורים להתמודד עם כל החיים שמחכים להם בהמשך, אני מדבר על משהו בסדר גודל עולמי, שבאמת צריך הרבה מימון, אבל יכול לשנות את כל פני הדור הבא.
תחשבו על הדברים בכובד ראש....
אין לי בעיה שתכתוב שטויות, אבל למה להאשים אותי בהם???הרב מרודוש כתב: ↑02 ינואר 2022, 23:12לשלם כסף לאברכים כדי שיעבדו על פנימיות?לומד מכל אדם כתב: ↑30 דצמבר 2021, 20:20יש לי רעיון בראש כבר הרבה זמן שלדעתי ממש חסר היום בדור, אינני יודע בבירור מה דעת גדולי ישראל בעניין, צריך לחשוב איך לעשות את זה בצורה הראויה לפי דעת תורה,
כפי הידוע יש מחסור גדול בפנימיות בעבודת השם אצל בחורי ישיבות וגם אברכים, וזה גורם להרבה בעיות, כגון סיפורים שהתפרסמו לאחרונה המוכיחים שבן אדם יכול לעסוק כל החיים בחינוך והשקפה אבל שום דבר לא פנימי,
זה נובע לדעתי ממחסור בישיבות באנשים שמדברים על זה ומשפיעים ללמוד מוסר בצורה נכונה שתשפיע על האדם מבפנים, לדבר על אמונה ועל מהות החיים,
אני מבין שבדווקא לא מכניסים את זה לתוככי הישיבות, אבל הרעיון הוא להקים מסגרת כגון מחנה בני תורה שהקים הגרב"מ אזרחי, אבל רק לבחורי ישיבות בגיל מסויים ולהביא רבנים וכו' שידברו ויחדירו אמונה בצורה בריאה ומשוחררת, ולתת כלים לבחורים להתמודד עם כל החיים שמחכים להם בהמשך, אני מדבר על משהו בסדר גודל עולמי, שבאמת צריך הרבה מימון, אבל יכול לשנות את כל פני הדור הבא.
תחשבו על הדברים בכובד ראש....
ואם הגביר יפול ח"ו?
.
ידיד נפש כתב: ↑03 ינואר 2022, 10:57יש לי רעיון פשוט וידוע, אבל עם תוכנית מסודרת.
המציאות היא שאחוז גבוה מבני הישיבות הק' אינם חוזרים על החומר שלמדו, ואחרי 5 שנות לימוד אין להם בידים כמעט כלום.
הפתרון היחיד הוא מבחנים, אלא שבהעדר שיתוף פעולה עם הבחורים זה לא מיושם ברוב הישיבות.
ההצעה שלי היא להקים מערך מבחנים בצורה כזו שכל בחור ידע מתחילת כניסתו לישיבה שהוא הולך להבחן על כל דף שהוא לומד.
כדי להרים כזה דבר חייבים 'קמפיין'.
בכל ישיבה יהיה ממונה על המבחנים, וכבר מתחילת הזמן בסוף השבוע הראשון הוא יתלה מודעה מושקעת עם 'לוגו' וכו' ובה שאלה לדוגמא מהמבחן שיהיה בסוף הזמן על החומר שלמדו השבוע.
בכל ראש חודש יהיה מבחן על החומר של אותו חודש, כהכנה למבחן הגדול.
בסוף הזמן יהיה המבחן הגדול, בחורף 100 דף בקיץ 50 דף, והוא יכלול שאלות מסכמות המצריכות תשובות מפורטות, לכל הפחות שאלה אחת לכל דף.
כמו כן תנתן אפשרות בסוף כל זמן להבחן על המסכתות הקודמות.
כמובן שכל זה עולה כסף והרבה.
לענ"ד כדי לשכנע את הבחורים להכנס לזה צריך להציב יעד של 1000 שקל למבחן שהגיע ל100, וכן 900 למי שקיבל 90 וכן ע"ז הדרך.
אם זה יתפוס זה יכול לעשות מהפכה בעולם הישיבות, ידע כל בחור שהוא הולך להבחן, יהיה לו מה לעשות בזמני הפנאי כלילות ש"ק ומוצש"ק, וגם אלו שאינם מוצאים את סיפוקם בלימוד העיוני ימצאו מקום להתגדר בו.
דומני שזהו עניין החומש הוותיק 'תורה תמימה', הלא כן?
זיכני השי"ת שלפני כמה שנים הכניס במוחי שיטה שלמה בחינוך שמביאה ילדים ובחורים (גילאי 7-14) ליכולות מפליאות הטמונות בתוך כאו"א אלא שיכולות אלו מתנוונות עם הגיל פשוט מחוסר תשומת לב ומחוסר עידוד לפיתוח יכולות אלולומד מכל אדם כתב: ↑30 דצמבר 2021, 20:20יש לי רעיון בראש כבר הרבה זמן שלדעתי ממש חסר היום בדור, אינני יודע בבירור מה דעת גדולי ישראל בעניין, צריך לחשוב איך לעשות את זה בצורה הראויה לפי דעת תורה,
תחשבו על הדברים בכובד ראש...
אולי השלב הראשון בהנחלה לציבור יכול להיות הצעת עקרון השיטה לפני החברים כאן.
דודעלע כתב: ↑03 ינואר 2022, 19:16חשבתי על זה תוך כדי..
אבל:
א. הרעיון בנוי על הנחות יסוד חסידיות -אם כי קדמוניות והגיוניות (לדוגמא: התבוננות מולידה רגש).
ב. לא בכדי הקדמתי את 'ליישם אותה' ל'להנחילה לציבור', יען כי מי שלא ניסה את העניין בעצמו יתקשה לעיתים להבין את גודל הבשורה שהדבר (יחסם של אלה שסיפרתי להם את פרטי העניין התחלק באופן קוטבי: יהודים פנימיים התלהבו ועסקנים סטנדרטיים הגיבו באדישות יחסית)
ג. כמובן שאין המקום באשכול זה כ"א בנפרד
ד. העלאת הדברים על הכתב אורכת ריבוי זמן, אם יהיה ביקוש לדבר אשתדל לעשות את המאמץ.
את הביקוש אמדוד, ברשותכם, ע''פ מספר התודות להודעה זו
תרי דף כתב: ↑30 דצמבר 2021, 19:34ב"ה
יש סכום כסף מכובד מאד שתרם אותו יהודי ממכסיקו
שהתנה איתי שאשתמש בו למטרה של פרויקט או תכנית שבעזרת השם תיקבע לדורות בעם היהודי
אני יודע שלהמון אנשים יש תכניות מקוריות בראש אבל לא עושים עם זה כלום וחבל.......
כל מי שיש לו רעיונות שלא קיימים ומוכן לכתוב אותם
לדוגמא
סדרי לימוד חדשים עם מבחנים וכ"ו שיכולים לעשות מהפך
ספרים שיהיה בהם תכנית לימוד יומית
וכן כל רעיון שישמש הרבה מאד מהיהודים מכל העולם אשמח מאד מאד שתכתבו
הקב"ה ישלם שכרכם
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], אחד מן הגולה, בן בינה, כיסופים, משה יעקב, עת הזמיר, תולעת ולא איש | 4 אורחים