פיילוט 0.4 כתב: ↑25 מרץ 2022, 01:28
אבקש שלא להסתפק בציון שם הספר, אלא לטרוח ולציין את המהדורה שנראית לכם כמתאימה לעניין. ולא מוכרח שדווקא המהדורה בעלת מס' הכרכים הרב ביותר או בעלת מספר מדורי ביאור וביאור־לביאור וכדו', אלא מהדורות שמספיק מדויקות מחד ומספיק נוחות מאידך.
וזיכוי הרבים יהיה כרוך בעקבכם!
בדרך כלל ספרי חסידות מודפסים בכמה וכמה מהדורות, ולא מצוי ספר שלומדיו מקפידים על 'צורת הדף' / 'מהדורה מקובלת' וכיו"ב, ובכל בית כנסת תמצא ספר המתאים לשנות ההקמה של בית כנסת זה. כך שאתה רשאי לקנות כל מהדורה שאתה מוצא בחנות, וזה תמיד יהיה לענין. תבדוק רק אם האותיות מאירות עיניים, ואם הן מנוקדות מה טוב.
יש לסייג כי אם יש הערות, רצוי שתהיינה קצרות וממוקדות. הערות ארוכות ומסרבלות שלוקחות את רוב העמוד, בדרך כלל היעדרן עדיף, זה לא מוסיף כלום מלבד בעובי הספר ומספר כרכיו.
אתן כמה דוגמאות לספרים במהדורה בינונית, לא מהדורה ישנה ומצומצמת מדי בכתב רש"י וכו', ומאידך ללא תוספת ביאורים ארוכים והערות מסורבלות, הפוגמות בטעם המקורי.
קדושת לוי ובני יששכר מצוי בחנויות מהדורות מנוקדות 2 כרכים, ממליץ עליהם.
סידורו של שבת כנ"ל.
מאור ושמש ואור המאיר יש 2 כרכים בלתי מנוקדות, לא ידוע לי לע"ע על מנוקדות.
באר מים חיים 5 כרכים בלתי מנוקדות.
נועם אלימלך כרך אחד מנוקד, אם יש יותר כרכים אל תקנה, זה ספר שאסור לגעת בו, עדיף בלי שום הערות.
פרי הארץ כרך אחד, יש מהדורה עם הערות, יש לי צד שעדיף לוותר על הערות בספר כזה ולקנות מהדורה ישנה יותר אם קיימת כזו.
תולדות יעקב יוסף יש של כרך אחד של 2/3 ושל 5, אני מעדיף את זה של 5 כרכים, כיון שהוא ספר דרוש מקוצר, ובלי הערות מרחיבות קשה להבין מה מהלך הדרוש.
יש גם בן פורת יוסף וצפנת פענח להמחבר הנ"ל, ספרים יסודיים בסגנון דומה.
יושר דברי אמת יש כמה מהדורות כולם בכרך אחד, עדיף לקנות מהדורה בה הכרך לא עבה מדי ולא דק מדי.
בעל שם טוב על התורה 2 כרכים, כנ"ל.
צוואת הריב"ש כרך אחד, מה שיותר דק יותר עדיף.
מגיד דבריו ליעקב כנ"ל.
אוהב ישראל ועבודת ישראל כרך אחד, עדיף בעובי בינוני.
דגל מחנה אפרים כנ"ל.