מתלבט כתב: ↑17 מאי 2022, 12:43
עד שהר' @אלי פלדמן כבר כמעט שכנע אותי
זכיתי להיות הלילה בציון הרשב"י (אני מאד מקוה להיות גם בל"ג בעומר אך היות כי איני יודע אם נוכל להגיע אז נסעתי גם אתמול - בדרך כלל אני נווסע בפעם בשבועיים), כאשר הגעתי לשם בשעה 12:45 בערך ויצאתי משם בשעה 2:30
לא היה לי זמן להסתובב ולעקוב על כל השינויים שעשו אבל אכתוב מה שראיתי על הדרך שעליתי משזיפרון לכיוון הציון ובתוככי הציון,
כבר מהיציאה מהחניון לאורך כל הדרך בכל 20 עד 30 מטרים יושבים או עומדים קבוצות של שוטרים או חיילים במעורב אנשים ונשים ומבלים את הזמן רח"ל, (כנראה כדי לדאוג לצפיפות ולבריאות 'אלפי' המתפללים בשעות הקטנות של הלילה כחצי שבוע לפני ההילולא,)העליה משזיפרון לכיון הציון שמו גדרות ברזל גבוהים לאורך כל הדרך כאשר מי שנכנס לדרך זה אין לו שום פתח מילוט, !!!, הגדרות כשלעצמו גם מוריד מרוחב הכביש ומצמצם את רוחב הכביש, כנראה מתוך דאגה כנה שהכל יהיה מרווח השנה !!, בכניסה לכביש העליה יש מחסומים עם קבוצת שורים ושוטרות מעורב, כנראה כבר מעכשיו צריך להקפיד ולהשגיח על מי שנכנס אולי שלא יכנס מחבל,
בקטע האחרון לפני הכניסה לחצר הוסיפו על ביתן השמירה עוד כמה אוהלים לשוטרים, מן הסתם ביתן השמירה והאוהלים נבנו כחוק עם רשיון אחרת היו שוברים את זה בגלל בטיחות המתפללים,
בתוככי המערה עצמו כל כרבע שעה נכנס גדוד של כ-8 חיילים חלק בלי כיפה על הראש על אף שמעירים להם כי זה מקום קדוש אך כנראה כל זה נוגע להם כי הם הרי דואגים לנו, והם עושים סיור בתוככי כל המערה של רשב"י ור' אלעזר ויוצאים, כל כרבע שעה !! וזאת בשעות הקטנות של הלילה כחצי שבוע לפני ההילולא, כנראה כדי לוודא היטב כי אין צפיפות בתוך המערה ולא צרים לסגור את המקום,
כאשר יצאתי משם נכנסתי לחדר הקפה של הרה"ח ר' שרגא שניצר הי"ו לעשות קפה ראיתי ששם השוטרים כן מצטופפים כדי לעשות לעצמם קפה, ניגשתי לאחד השוטרים ואמרתי לו שאלו שתורמים זאת הוא בתנאי שיעשו ברכה אז אני ילמד אותו איך לעשות ברכה, הוא כמעט רצה להרוג אותי,
אכן השתכנעתי כי ממש כל המטרה שלהם היא ממש לשם שמים ללא שום פניות כדי להגן עלינו ולדאוג לבטיחותנו,
לצערנו הכאב הוא נורא והכאב הגדול יותר שחלק גדול מהשומרי תורה לא מבינים או לא רוצים להבין מהנעשה שם וסומכים בעינים עצומות על היחצני"ם שנשכרו לשם כך, והם אלו שנותנים את הרוח הלגיטימציה לפעולותיהם הנלוזות, אשר ללא שום ספק אשר אם כל ציבור החרדי היה מתאחד נגד הנעשה שם ולא נותן לגיטימציה לפעולות הללו הרי שהם היו מפחדים להוציא זממם אף ללא שום מחאה והפגנה רק מעצם חוסר הלגיטימציה,
ופוק חזי כאשר שר הדתות אמר לפני כחצי שנה שמי שידליק את ההדלקה יהיה רב אחר ולא האדמו"ר מבאיאן וחזר בו ללא שום מחאות והפגנות רק בגלל חוסר הלגיטימציה שקיבל בנושא
וחבל