שליחה
על ידי איכא בשוקא » 20 מאי 2022, 17:45
הודעתי זו אינה קשורה כ"כ לנושא מירון, אבל הנושא עלה כאן כו"כ פעמים, אז אציג את הטענה כאן:
'כל מה שכשאדם פרטי עשה אותו הוא מעשה רע, גם כשהמדינה עושה אותו הוא רע'
טענה זו נכונה לטעמי באופן מוחלט, אמנם לעתים יש 'רע הכרחי', אבל צריך להבין שנקודת המבט אמורה להיות שיפוט בדיוק כמו שאדם פרטי מזיק לי, כך כשהמדינה מזיקה לי, ולהיפך.
כלומר, מיסים הם רע [תחשבו על גנב שאי אפשר להתלונן עליו] אבל הם רע הכרחי, מכיון שהם מביאים תועלת גדולה יותר מהנזק.
וכך כל דבר שמדינה עושה צריך להישפט, האם זהו מעשה רע בעצם או טוב בעצם.
מכאן, שמשטרה היא דבר רע - ארגון פשיעה, אולי היא רע הכרחי, אבל היא דבר רע.
אם כן, השיח עליה לא צריך להיות מנקודת מבט של 'היא רעה או לא' אלא האם אין אפשרות להסתדר בלעדיה. לשון אחר, הפחתת כוח המשטרה הוא אינטרס של האזרחים, מכיון שהיא 'רע'.
אם ניגש לנושא מכיוון אחר, הרי שידועה האמירה 'כוח משחית, וכוח מוחלט משחית באופן מוחלט'.
למשטרת ישראל יש כוח שקרוב למוחלט (מילה של שוטר מול מילה של אזרח...), וגם אין עליה אין המנגנון שאמור למנוע זאת - מח"ש וביהמ"ש, מכיון שהם מגינים באופן כמעט רציף על השוטרים, בודאי אל מול הציבור החרדי, אם כן, הם נהפכים בהכרח למושחתים, כמו שעינינו רואות (חישבו על שוטר שישמע מאזרח את האמירה 'ראיתי אותך עובר עבירה בסתר', כמה מכות יספוג אותו האזרח, ולבסוף ייעצר בהאשמה של 'תקיפת שוטר', גם אם יורשע השוטר בביהמ"ש, את הקנס תשלם המשטרה, והשוטר יחזור לשטח, כשעל פי החלטת המפכ"ל לא ייעצר קידומו), אם כן, כל כמה שנוכל להפחית התערבות ממשלתית, ובפרט משטרתית, בחיינו, טוב הדבר לאין שיעור.
ולא, אני לא קורא לאנרכיה, זהו נושא סבוך מאוד להגדיר מהי אנרכיה 'טובה' והיכן יעמדו גבולותיה (לדוגמא, האם לאנשים יש זכות להחליט לשתות משקה מתוק, או שעליהם לשמוע להוראות הקומיסר בכל עת, זהו נידון 'אנרכיסטי' טהור), אבל גישתי היא שהפחתת מעורבות ממשלתית היא דבר טוב לאזרחים.
דא עקא, שלאחר שנות ה-90 העליזות, שהתאפיינו בהפחתת התערבות ממשלתית בכל העולם, הגיע גל הטרור של תחילת המילניום, ודחף רבים מאזרחי העולם לתת חלק ניכר מחרויותיהם למדינתם, מצב שרק הלך והחריף עם התפתחות הרשתות החברתיות.
והנה, באה לה מגיפת הקורונה, ובה מצאו ממשלות העולם כר פורה לחלומות השליטה שלהן, הרי הרבה יותר קל לנהל כשאתה כופה מאשר כשאתה צריך לתת מקום לרצונות האישיים של אזרחים, אז כפו ונהנו משכרון הכוח, וגישה זו ממשיכה בכל העולם, ובכלל זה גם בישראל. זו הסיבה להתנהלות במירון, וזו הסיבה לגישה בנושא האקדמיה/צבא/ליב"ה, כל נושא שבו יכולה המדינה לשלוט, היא מעדיפה לשלוט, וזאת משיקולים ברורים לכל, זה הרבה יותר קל.
זו לא מגמה חדשה, כבר לפני עשור ניסתה ממשלת ישראל לחייב תעודות זהות ביומטריות, תוך ידיעה שהנזק שיגרם מכך לאזרחים הוא עצום בפוטנציה (רק תדמיינו רצח ברחובה של עיר, כשליד הגופה נמצאו שלוש עשרה טביעות אצבעות, מה יקרה למסכנים שעברו חמש דקות לפני כן ברחוב, מעצר באישון לילה, כותרות אדומות בעיתון, משפט מורכב שלאחר חמש שנים תקבל הודעת זיכוי לקונית 'מחוסר ראיות' וכתם פלילי לנצח, ומה יקרה כשאדם מסכן איתרע מזלו לעבור בשני מקרים כאלו, הרי הוא ישלח לכלא 'כי הוא כנראה רוצח' בלי להידרש לחשבונות סטטיסטיקה, כמה סביר שיקרה מאורע כזה) ורק בשביל להקל על עבודת המשטרה...
אז למעשה יש הרבה נקודות לדון בהן, אבל לטעמי נקודת המוצא היא - עדיף שהמשטרה לא תתערב, עד שלא תהיה ברירה אחרת.