אם אתה בודק תבדוק כבר מה ההבדל בין שחיטה רגילה לשחיטה עבור מי שדורש יותר. ההכשירים אינם אוהבים לדבר על זה מחשש שיפגום בשמו של ההכשר באופן רגיל, אבל למעשה יש גבול כמה הידורים אפשר לעשות בלי להעלות המחיר יותר מדאי וצריכים תמיד לשקול ריווח ההידור נגד הפסידו הכספי. ממילא גם אצל שחיטה מהודרת עדיין אפשר להוסיף עוד. יש שחיטות הנותנים אפשרות למדקדקים לבוא ולעשות זה.
בגלאט עוף יש אפשרות לעמוד על השחיטה, לבחר שוחט, לבקש מרב המשחטה לבודק הסכין בנוסף לבודק הסכינים, שלא לקחת העופות אם הסכין לא נמצא חלק לגמרי אע"פ שלפי פסקי הרבנים אין שום פגימה המטריף את העופות, לבחור בודק צוה"ג והראיות ולעמוד על הבדיקות, אפשר להכשיר העופות בלבד במפעל או לקחת אותם לפני מליחה ולהכשיר בבית, ודומני שיש אפשרות לסדר שהעופות ילכו ד' אמות. יש לזה מחיר, זה נקרא מיועד ועולה קצת יותר מעופות רגילות מלגאט עוף. [לדעתי זה מוסיף הידור גם לגבי העופות הרגילות. אין אף רגע שאין שם אברכים מדקדקים שאינם שייכים לא לההכשר ולא להמפעל המסתובבים שם בכל פינה, שאין להם שום נגיע חוץ מכשרות. מסתמא כולם מבינים לכה"פ משהו בשחיטה ומיעוטם מבינים הרבה. הם לא ישתוקו אם יראו משהו לא בסדר, ובנוסף לעצם שתיקתם יש מרתת גדולה הן מצד המפעל והן מצד ההכשר שלא יתפסו אותם ויפגם שמם.]
בהשחיטה של ר' יברוב בעוף ירושלים יש מה שנקרא שחיטת חבורה. העופות הולכות ד' אמות ויש אפשרות להכשיר שם. לא ידוע לי אם יש עוד הידורים או אם אפשר לעמוד שם ולבקש הידורים באופן פרטי, ולא אם זה עולה יותר.
שמעתי שיש אברכים המסדרים שחיטה מיוחדת אצל השחיטה של הרב לנדא. הם אינם לוקחים אלא מעופות שהמשיכו לשחוט עם הסכין אח"כ בלי להשחית אותו עוד. לא ידוע לי אם אפשר לדרוש עוד הידורים או אם יש לזה מחיר.