"מצות חבורה" על שום מה?


פותח הנושא
הכהן
משתמש ותיק
הודעות: 702
הצטרף: 28 דצמבר 2015, 03:16
נתן תודה: 198 פעמים
קיבל תודה: 223 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

"מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי הכהן » 16 אפריל 2019, 22:47

מה נשתנה מצה מכל המאכלים? שבכל המאכלים אין אנו מקפידין אלא על כשרות בד"ץ מוסמך, ובמצה כולנו 'חבורות'?
לישנא אחרינא, מאי אולמיה ד'חבורת הרב פלוני' מ'בהשגחת בד"ץ פלוני'?


ayedavid
משתמש ותיק
הודעות: 200
הצטרף: 14 אפריל 2019, 22:27
נתן תודה: 53 פעמים
קיבל תודה: 41 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי ayedavid » 16 אפריל 2019, 23:19

אולי בשאר מאכלים נצרכת בדיקה ראשונית ואח"כ רק זהירות, וכאן גם זריזות ואחריות כל העת, שבזה נוח יותר לסמוך על חבורות קטנות, כיוון שלרב החותם יש יותר קירבה למה שנעשה.


רוצה לדעת
משתמש ותיק
הודעות: 798
הצטרף: 10 אוקטובר 2018, 10:51
נתן תודה: 357 פעמים
קיבל תודה: 296 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי רוצה לדעת » 17 אפריל 2019, 00:02

א. בפסח ישראל קדושים מדקדקין יותר.
ב. כמנהג הרא"ש שהיה אוכל דוקא ממצות שהוא אפה, ואכן מעלת "חבורה" זה כאשר האדם בעצמו משתתף, וגם אם לא משתתף זה עצמו ש"מכיר" את ה"חבורה" זה מעלה.


פותח הנושא
הכהן
משתמש ותיק
הודעות: 702
הצטרף: 28 דצמבר 2015, 03:16
נתן תודה: 198 פעמים
קיבל תודה: 223 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי הכהן » 17 אפריל 2019, 00:06

רוצה לדעת כתב:
17 אפריל 2019, 00:02
א. בפסח ישראל קדושים מדקדקין יותר.
ב. כמנהג הרא"ש שהיה אוכל דוקא ממצות שהוא אפה, ואכן מעלת "חבורה" זה כאשר האדם בעצמו משתתף, וגם אם לא משתתף זה עצמו ש"מכיר" את ה"חבורה" זה מעלה.
א. אני מדבר על אלו שאת כל שאר המוצרים קונים עם הכשר.
ב. 'חבורה של הרב X מישיבת מיר' וכדו', זה נקרא ש"מכיר"?!


רוצה לדעת
משתמש ותיק
הודעות: 798
הצטרף: 10 אוקטובר 2018, 10:51
נתן תודה: 357 פעמים
קיבל תודה: 296 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי רוצה לדעת » 17 אפריל 2019, 00:08

הכהן כתב:
17 אפריל 2019, 00:06
רוצה לדעת כתב:
17 אפריל 2019, 00:02
א. בפסח ישראל קדושים מדקדקין יותר.
ב. כמנהג הרא"ש שהיה אוכל דוקא ממצות שהוא אפה, ואכן מעלת "חבורה" זה כאשר האדם בעצמו משתתף, וגם אם לא משתתף זה עצמו ש"מכיר" את ה"חבורה" זה מעלה.
א. אני מדבר על אלו שאת כל שאר המוצרים קונים עם הכשר.
ב. 'חבורה של הרב X מישיבת מיר' וכדו', זה נקרא ש"מכיר"?!
צודק טעיתי


ברל
משתמש ותיק
הודעות: 205
הצטרף: 07 מאי 2018, 06:10
נתן תודה: 11 פעמים
קיבל תודה: 39 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי ברל » 17 אפריל 2019, 00:35

א. מצינו שבחמץ החמירו הרבה יותר מכל דבר אחר
ב. מכיון שכך בכל מוצר מרגע שהוכשר הפס ייצור לכשר גם אם זה לקח שבוע אבל הוא מוכשר בשונה ממצות שכל 18 דק צריך ניקיון של 100%


במבי
משתמש ותיק
הודעות: 801
הצטרף: 10 דצמבר 2018, 22:49
נתן תודה: 335 פעמים
קיבל תודה: 217 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי במבי » 17 אפריל 2019, 00:42

מאות שנים באירופה (ואף בתימן) נשים אפו את המצות, וכמדומני החתם סופר אף אמר שזה שטויות מה שהגוים אומרים שהיהודים אופים את המצות עם הדם של הילדים הגוים אלא האמת שהמצות נאפות בדם של הנשים שעובדות להכין אותם !

ואה"נ גם זה חבורה ד"בית יעקב"


מבין ענין
משתמש ותיק
הודעות: 456
הצטרף: 09 אוקטובר 2017, 23:22
נתן תודה: 265 פעמים
קיבל תודה: 116 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי מבין ענין » 17 אפריל 2019, 01:18

שמעתי ממי שבמשך שנים התעסק באפיית מצות, שמצות הבד"ץ עדיפות על חבורה, היות ובחבורה לרוב מדובר באברך ששקע כל זמן חורף בהוויות דאביי ורבא וייתכן אף בלימוד הלכות אפיית המצה לעומקן, אך 'גדול שימושה יותר מלימודה'...
שהרי 'בעלי המקצוע' במאפיות כבר חצי שנה שמתאמנים בלישה גלגול רידלור והכנסה לתנור, וניתן לשער מי מקצועי יותר...
[ואיני מדבר על 'צורת' התוצר הסופי, אלא על הידוריו - קרי זריזות וזהירות הלישה מגושי קמח וכו'].


סופר המלך
הודעות: 69
הצטרף: 24 מרץ 2019, 01:21
קיבל תודה: 22 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי סופר המלך » 17 אפריל 2019, 01:46

מבין ענין כתב:
17 אפריל 2019, 01:18
שמעתי ממי שבמשך שנים התעסק באפיית מצות, שמצות הבד"ץ עדיפות על חבורה, היות ובחבורה לרוב מדובר באברך ששקע כל זמן חורף בהוויות דאביי ורבא וייתכן אף בלימוד הלכות אפיית המצה לעומקן, אך 'גדול שימושה יותר מלימודה'...
שהרי 'בעלי המקצוע' במאפיות כבר חצי שנה שמתאמנים בלישה גלגול רידלור והכנסה לתנור, וניתן לשער מי מקצועי יותר...
[ואיני מדבר על 'צורת' התוצר הסופי, אלא על הידוריו - קרי זריזות וזהירות הלישה מגושי קמח וכו'].
בדר"כ החבורה באה כתוספת להשגחת המפעל.
החבורה אחראית על נקיון הפירורים שנשארו במכונות שלא ירדו בנקיון הרגיל.


מבין ענין
משתמש ותיק
הודעות: 456
הצטרף: 09 אוקטובר 2017, 23:22
נתן תודה: 265 פעמים
קיבל תודה: 116 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי מבין ענין » 17 אפריל 2019, 10:01

סופר המלך כתב:
17 אפריל 2019, 01:46
מבין ענין כתב:
17 אפריל 2019, 01:18
שמעתי ממי שבמשך שנים התעסק באפיית מצות, שמצות הבד"ץ עדיפות על חבורה, היות ובחבורה לרוב מדובר באברך ששקע כל זמן חורף בהוויות דאביי ורבא וייתכן אף בלימוד הלכות אפיית המצה לעומקן, אך 'גדול שימושה יותר מלימודה'...
שהרי 'בעלי המקצוע' במאפיות כבר חצי שנה שמתאמנים בלישה גלגול רידלור והכנסה לתנור, וניתן לשער מי מקצועי יותר...
[ואיני מדבר על 'צורת' התוצר הסופי, אלא על הידוריו - קרי זריזות וזהירות הלישה מגושי קמח וכו'].
בדר"כ החבורה באה כתוספת להשגחת המפעל.
החבורה אחראית על נקיון הפירורים שנשארו במכונות שלא ירדו בנקיון הרגיל.
נכון, אבל במקרים רבים החבורה רוצה 'לעשות בפועל' ולקיים מצוות הלישה 'בגופו', ורק לעבודות המצריכות מומחיות כמו הכנסה לתנור שוכרים את הבחור הקבוע והמומחה.


פותח הנושא
הכהן
משתמש ותיק
הודעות: 702
הצטרף: 28 דצמבר 2015, 03:16
נתן תודה: 198 פעמים
קיבל תודה: 223 פעמים
יצירת קשר:
סטטוס: לא מחובר

Re: "מצות חבורה" על שום מה?

שליחה על ידי הכהן » 17 אפריל 2019, 10:09

מר אמר חדא ומר אמר חדא ולא פליגי, הא בדידא הא בדמכונא

שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמש הגולש בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 1 אורח