כשרות משקאות חריפים

הראני

משתמש ותיק
משה הלוי-שחור אמר:
אחד התלמידים אמר:
סופר אמר:
בהחלט כך. והסיבה, כי יש מעלה גדולה מאוד במשקאות חריפים, ובפרט בחברות המובילות, שאין מצב שישנו את התפריט, כי התפריט שקיים כבר מעל מאה שנה מוביל אותם ואת המוניטין שלה, וכידוע ליודעי דבר, שבעניינים האלה כל שינוי קטן משנה את הטעם. וע"כ הוא שונה מכל שאר המוצרים שצריכים פיקוח והשגחה תמידית שמא ישנו או ינסו לרמות וכו'.
זה נכון באופן עקרוני. אבל בכל זאת יש חומרי גלם שאפשר לייצר אותם באופנים שונים, והגם שתוצר הסופי יהיה זהה להלכה זה יכול להיות כשר גמור, אסור גמור, חלבי, או קטניות.
יש לזה עוד סיבה לדעתי, והיא שכל העניין של הכשרים טובים מאוד זה חומרא [בדר"כ] כי אם סומכים על רוב וכל דפריש וכדו' הרבה מהדברים אפשר להתיר, אלא שישראל קדושים ומחמירים מאוד בעניני קדושת המאכלות, הרי בתחלת המדינה אכלו כולם תנובה בלי הכשר כולל מרן הגרי"ז הלוי שאכל לבן ועוד דברים אלא אם יש אפשרות להחמיר כדאי מאוד וכן נוהגים כל החרדים לדבר ה' כדבר פשוט, אבל כאן שאין תחליף אז מקילים יותר, האם הציבור מסכים לסברא זו?
נ.ב. אולי אפשר לומר שלא לשתות ויסקי נחשב ג"כ לתחליף טוב כי זה סוג של מותרות, אבל מי שלא מסתדר עם יין האם יותר על מצוות חיב לבסומי בשביל חומרא, ולשתות יין לאנשים רבים נחשב כמו אין תחליף
כמה אפשר לקשקש בלי שום הוכחות וקבלות.
לידיעתך מעיסוקי בתחום רבות, רוב הכשרויות בשוק הינם פשע! אין לי מילה אחרת.
משפטים כמו המשפטים הנ"ל שהכל זה בד"כ חומרא וכדו' הם משפטים שמגיעים מרצון לאכול! וכיון שרוב העולם אוהב מאד אוכל ובפרט אוכל טעים, מגיעים כל הסברות האלו.
מה שיש לדון מה קדם למה הרצון לאכול שיבש את הדעות או שהדעות השתבשו מאכול לא כשר.
 

סבא

משתמש ותיק
הראני אמר:
לידיעתך מעיסוקי בתחום רבות, רוב הכשרויות בשוק הינם פשע! אין לי מילה אחרת.
אין לי עניין שתחשוף את עצמך, אבל אולי תפרט מה פירוש "עיסוק בתחום", בירורים, השגחה בפועל, חוש לתפוס בעיות, או אולי הנך בכלל מורה הוראה שבאים להתלונן אצלך על מכשולות?
 

הראני

משתמש ותיק
סבא אמר:
הראני אמר:
לידיעתך מעיסוקי בתחום רבות, רוב הכשרויות בשוק הינם פשע! אין לי מילה אחרת.
אין לי עניין שתחשוף את עצמך, אבל אולי תפרט מה פירוש "עיסוק בתחום", בירורים, השגחה בפועל, חוש לתפוס בעיות, או אולי הנך בכלל מורה הוראה שבאים להתלונן אצלך על מכשולות?
עיסוקי בתחום לא מגיע משייכות לכשרות כזו או אחרת, אלא משנים לא מעטות של בירורים על גבי בירורים, לידיעתך ולידיעת אחרים שלא יודעים, ישנם הרבה אנשים שאינם אוכלים 'כשרויות' אלא אוכלים 'כשר' מבררים עד כמה שידם משגת ויש להם זרועות בהרבה מקומות על מפעל ומפעל ספציפית.
למשל אגלה את אזנך שאני מכיר אנשים שלמשל קונים לחם של ברמן ולא של אנג'ל- למשל!
וכן עזה"ד.
 

סבא

משתמש ותיק
הראני אמר:
סבא אמר:
הראני אמר:
לידיעתך מעיסוקי בתחום רבות, רוב הכשרויות בשוק הינם פשע! אין לי מילה אחרת.
אין לי עניין שתחשוף את עצמך, אבל אולי תפרט מה פירוש "עיסוק בתחום", בירורים, השגחה בפועל, חוש לתפוס בעיות, או אולי הנך בכלל מורה הוראה שבאים להתלונן אצלך על מכשולות?
עיסוקי בתחום לא מגיע משייכות לכשרות כזו או אחרת, אלא משנים לא מעטות של בירורים על גבי בירורים, לידיעתך ולידיעת אחרים שלא יודעים, ישנם הרבה אנשים שאינם אוכלים 'כשרויות' אלא אוכלים 'כשר' מבררים עד כמה שידם משגת ויש להם זרועות בהרבה מקומות על מפעל ומפעל ספציפית.
למשל אגלה את אזנך שאני מכיר אנשים שלמשל קונים לחם של ברמן ולא של אנג'ל- למשל!
וכן עזה"ד.
תודה לי, שאין זה מתאים לאדם מן השוק, צריך להיות בשביל זה מצוייד ב"כלים" מתאימים...
 

הראני

משתמש ותיק
הראני אמר:
סבא אמר:
הראני אמר:
תודה לי, שאין זה מתאים לאדם מן השוק, צריך להיות בשביל זה מצוייד ב"כלים" מתאימים...
ידידי היקר, כמו שכתבת אתה לא מבקש לחשוף וכו', אבל האמן לי שיש לי ולחברי היקרים כלים מתאימים ומותאמים, שאין אותם לפעמים להרבה ממערכות הכשרות בארץ.
 

יהודי

משתמש ותיק
תסביר לנו בדיוק מה יכולותיך בענין, אולי תהיה לנו לעזר. [למרות שעד כה לא ניכרת הבקיאות בענין]
 

סבא

משתמש ותיק
הראני אמר:
סבא אמר:
תודה לי, שאין זה מתאים לאדם מן השוק, צריך להיות בשביל זה מצוייד ב"כלים" מתאימים...
ידידי היקר, כמו שכתבת אתה לא מבקש לחשוף וכו', אבל האמן לי שיש לי ולחברי היקרים כלים מתאימים ומותאמים, שאין אותם לפעמים להרבה ממערכות הכשרות בארץ.
לא הבנת את כונתי, רציתי לומר שלי אין את הכלים, ולכן אין לי ברירה אלא לסמוך על ההכשרים.
אגב, שמעתי פעם מהגאון ר' דוד מור שליט"א שפעם היה [איני בטוח אם סיפר על עצמו] במטבח של בית מלון, לבדוק את הכשרות, ועקב בשבע עיניים אחרי כל תנועה, אך לא ראה שום דבר חשוד.
בסוף ניגש אליו השף ואמר לו תראה, אני רואה שאותך באמת מעניינת כשרות, אז דע לך, שאין דבר כזה ששף שמכבד את עצמו לא ימזוג קצת יין צרפתי לתבשילים מסויימים. כמובן אם תגיד זאת בשמי למשגיח אכחיש זאת נמרצות, אבל כיוון שאני רואה שלך באמת אכפת מכשרות, אני מספר לך זאת.
כלומר גם מי שנראה לו שיש לו הכלים לא תמיד יש לו באמת.
 

הראני

משתמש ותיק
סבא אמר:
הראני אמר:
סבא אמר:
תודה לי, שאין זה מתאים לאדם מן השוק, צריך להיות בשביל זה מצוייד ב"כלים" מתאימים...
ידידי היקר, כמו שכתבת אתה לא מבקש לחשוף וכו', אבל האמן לי שיש לי ולחברי היקרים כלים מתאימים ומותאמים, שאין אותם לפעמים להרבה ממערכות הכשרות בארץ.
לא הבנת את כונתי, רציתי לומר שלי אין את הכלים, ולכן אין לי ברירה אלא לסמוך על ההכשרים.
אגב, שמעתי פעם מהגאון ר' דוד מור שליט"א שפעם היה [איני בטוח אם סיפר על עצמו] במטבח של בית מלון, לבדוק את הכשרות, ועקב בשבע עיניים אחרי כל תנועה, אך לא ראה שום דבר חשוד.
בסוף ניגש אליו השף ואמר לו תראה, אני רואה שאותך באמת מעניינת כשרות, אז דע לך, שאין דבר כזה ששף שמכבד את עצמו לא ימזוג קצת יין צרפתי לתבשילים מסויימים. כמובן אם תגיד זאת בשמי למשגיח אכחיש זאת נמרצות, אבל כיוון שאני רואה שלך באמת אכפת מכשרות, אני מספר לך זאת.
כלומר גם מי שנראה לו שיש לו הכלים לא תמיד יש לו באמת.
אבל כמו שניכר מהסיפור שהבאת, שעל אף שאין לו את הכלים, אבל בהחלט יש לו את הסייעתא דשמייא.
 

סבא

משתמש ותיק
הקטן למאד אמר:
כידוע עם וויסקי יש בעיה של חמץ שעבר עליו הפסח למי שמחמיר במכירה של חמץ
האם זה קיים גם בשאר משקאות? האם זה גם במשקאות שנמצאים עכשיו על המדפים?
והאם באופן כללי צריך הכשר מהודר? או שהכשר רק פורמלי?
כעת התגלתה שערוריה גדולה בניו יורק, שהסוכן הראשי והבלעדי לכל אזור ניו יורק של בירה מכל החברות, הוא יהודי, ובקשו ממנו שימכור את חמצו ולא היה מוכן בשום אופן, לכן כל הבירה הבאה משם היא חמץ שלאחר הפסח, [היה רב אחד שמכר את חמצו בתור זכין, אבל הרבנים שם לא קיבלו היתר זה].
רצו"ב קישור לדרשה ביידיש בעניין זה

http://www.ivelt.com/forum/download/file.php?id=171483
 

חכימא דיהודאי

משתמש ותיק
היום פורסם ביתד נאמן מס' טלפון למידע על כשרות כל המשקאות החריפים, מישהו יכול לכתוב כאן? [מתנצל, אינו לפני]
כמו"כ מישהו מכיר או יודע אם אפשר לסמוך על קו זה?
 

דורדיא

משתמש ותיק
02-5350535 היום התקשרתי אליהם והמוקד לא מדרג משקאות שיש עליהם כבר תעודות כשרות מכל סוג
אלא מדרג משקאות שאין עליהם חותמות ע"פ סוג המשקה, ארץ המוצא וכיו"ב.
 

שרביה

משתמש ותיק
רציתי לשאול האם למישהו יש מושג לגבי כשרות הויסקי בלאק לייבל
 

ברל

משתמש ותיק
הנ"ל מקובל ככשר מסתמכים על חוקי המדינה שלא יערבו ויזייפו את הויסקי לא שיש משגיח כשרות
 

שרביה

משתמש ותיק
כוונתי האם אלו ששותים זאת הם אלו ששותים כמעט כל המשקאות החריפים או מאלו שיודעים ומסתמכים על משהו
כיון שהבנתי שרוב הויסקי הסקוטיים אין בהם בעיה
ומצד שני ברשימה של הרב לנדא כתוב על כל הג'וני ווקר שאינו מאושר
 

מכון קול יוסף

משתמש ותיק
לא רק חוקי המדינה אלא גם היוקרה שלהם, וידוע שהסקוטי הוא מחביות חדשות, ולא מחביות שהיה שם יין.
 

יהודי

משתמש ותיק
צ"ע אם המקילים בזה עושים זאת מידיעה או מפני שפעם חשבו שאי"צ הכשר.
 

מענטשאלע

משתמש רגיל
כהיום יש ויסקי סקוטי בהכשר בד"צ העדה החרדית, אמר לי אחד שהתעסק בזה שאחרי שטיפלו בהכשר למפעל הספיציפי בתנאים המיוחדים שלו הבינו עד כמה צריכים הכשר גם ל'ויסקי' שנשמע בין הציבור שהוא דבר נקי ואינו זקוק להכשר, דרך אגב הם הביאו עכשיו גם שליבוביץ הונגרי מקורי, טעמתי משניהם ונהניתי, לא שאני מבין גדול אבל בכל זאת מרגישים טעם של משהו אחר, לענ"ד
 

שאר לעמו

משתמש ותיק
שמעתי מא' מגדולי ההוראה בימינו מומחה גדול בכשרות, ש'שיווס' כשר ללא פקפוק.
 

מכון קול יוסף

משתמש ותיק
מענטשאלע אמר:
כהיום יש ויסקי סקוטי בהכשר בד"צ העדה החרדית, אמר לי אחד שהתעסק בזה שאחרי שטיפלו בהכשר למפעל הספיציפי בתנאים המיוחדים שלו הבינו עד כמה צריכים הכשר גם ל'ויסקי' שנשמע בין הציבור שהוא דבר נקי ואינו זקוק להכשר, דרך אגב הם הביאו עכשיו גם שליבוביץ הונגרי מקורי, טעמתי משניהם ונהניתי, לא שאני מבין גדול אבל בכל זאת מרגישים טעם של משהו אחר, לענ"ד
אדרבה, נשמח לשמוע, אני ראיתי תיעוד של 'נשיונל גיאוגרפיק' על ויסקי ג'ק דניאל'ס, ולא מצאתי שום דבר שיכול להיות בו איזה חשש. אולי תחכימנו?
 

יהודי

משתמש ותיק
במבי אמר:
יש אתר שמאגד את כל סוגי הוויסקי והליקרים ורמת כשרותם

http://kosherliquorlist.com/he/
השאלה מי עומד מאחורי האתר הזה, ומהי מומחיותו.
מסתמא הרב במבי יגיד שצריך להפעיל את הראש, ולכן וכו'.
 

צבי500

משתמש ותיק
גם בג'ק דניאלס אפשר להשתמש. רק ברגיל לא בג'ק דניאלס דבש
 

במבי

משתמש ותיק
יהודי אמר:
במבי אמר:
יש אתר שמאגד את כל סוגי הוויסקי והליקרים ורמת כשרותם

http://kosherliquorlist.com/he/
השאלה מי עומד מאחורי האתר הזה, ומהי מומחיותו.
מסתמא הרב במבי יגיד שצריך להפעיל את הראש, ולכן וכו'.

לפעמים אני נותן לאחרים להפעיל את הראש במקומי...

אבל על האתר הזה שמעתי מאבא שלי שליט"א.

(ואני רק בבחינת מעביר שמועה, מי עומד ומידת מומחיותו יש לי מושג בדיוק כמוך)
 

איש ירושלים

משתמש רגיל
מכון קול יוסף אמר:
מענטשאלע אמר:
כהיום יש ויסקי סקוטי בהכשר בד"צ העדה החרדית, אמר לי אחד שהתעסק בזה שאחרי שטיפלו בהכשר למפעל הספיציפי בתנאים המיוחדים שלו הבינו עד כמה צריכים הכשר גם ל'ויסקי' שנשמע בין הציבור שהוא דבר נקי ואינו זקוק להכשר, דרך אגב הם הביאו עכשיו גם שליבוביץ הונגרי מקורי, טעמתי משניהם ונהניתי, לא שאני מבין גדול אבל בכל זאת מרגישים טעם של משהו אחר, לענ"ד
אדרבה, נשמח לשמוע, אני ראיתי תיעוד של 'נשיונל גיאוגרפיק' על ויסקי ג'ק דניאל'ס, ולא מצאתי שום דבר שיכול להיות בו איזה חשש. אולי תחכימנו?
ג'ק דניאל'ס הוא וויסקי אמריקאי ולא סקוטי, ואין בו את הבעיות של הסקוטיים של יישון בחביות יין, ולכן הוא מאושר גם ע"י הרב לנדא
 
 

מכון קול יוסף

משתמש ותיק
איש ירושלים אמר:
מכון קול יוסף אמר:
מענטשאלע אמר:
כהיום יש ויסקי סקוטי בהכשר בד"צ העדה החרדית, אמר לי אחד שהתעסק בזה שאחרי שטיפלו בהכשר למפעל הספיציפי בתנאים המיוחדים שלו הבינו עד כמה צריכים הכשר גם ל'ויסקי' שנשמע בין הציבור שהוא דבר נקי ואינו זקוק להכשר, דרך אגב הם הביאו עכשיו גם שליבוביץ הונגרי מקורי, טעמתי משניהם ונהניתי, לא שאני מבין גדול אבל בכל זאת מרגישים טעם של משהו אחר, לענ"ד
אדרבה, נשמח לשמוע, אני ראיתי תיעוד של 'נשיונל גיאוגרפיק' על ויסקי ג'ק דניאל'ס, ולא מצאתי שום דבר שיכול להיות בו איזה חשש. אולי תחכימנו?
ג'ק דניאל'ס הוא וויסקי אמריקאי ולא סקוטי, ואין בו את הבעיות של הסקוטיים של יישון בחביות יין, ולכן הוא מאושר גם ע"י הרב לנדא
 
דווקא אני קראתי שהאמריקאי מיישנים בחביות יין.
 
חלק עליון תַחתִית