לא הבנתי, פשוט דוחפים אפר לתוך הקופסא? אם כן זה סתם טיבול ולא בישול.
מבואר שם להדיא דרך עשייתן, וממש לא דחיפת אפר.
על בשר מעושן שמעת? לא שמים אותו בתוך סיגריה, אלא הוא עובר תהליך בו משאירים את נתח הבשר במקום סגור שבו העשן מצטבר, וזה מביא לעישון ובישול הבשר בדרך מיוחדת שבה הנתח מתרכך וסופח טעמי עישון מיוחדים. כנ''ל על דג מעושן - אם אתה בני ברקי כלך לך לרחוב י-ם פינת הגר''א ותרחרח חזק מה זה דג מעושן (נכון לשנות ילדותי, מאמין שעדיין שם). דגים מוזהבים שנראים כמו אחרי קרינה רדיואקטיבית, אבל הטעם שלהם מצדיק את זה.
אותו דבר טונה מעושנת (בבחינת דג מעושן לעניים) לא מוכנסת לתוך סיגר או מקטרת, אלא סופחת טעמים של עישון ע''י בעירה מקומית קטנה שנעשית מעליה, וזה ע''י שריפת טישויים ספוגים בשמן של הטונה, כשהם מעל הטונה. [אגב, בשנים האחרונות גם בטונה בשמן יש אחוזי מים גבוהים, מה שמתסכל בחורי ישיבות שרוצים לעשן טונה. הפתרון הוא קצת יקר - לקנות סטארקיסט].
ממה שאני רואה - הילדים של היום מומחים בעישון טונה בחצרות הבתים. שאל אותם!
אגב:
תיבול = נתינת תבלין [כמו מלח או פפריקה] במאכל.
טיבול = טבילת המאכל במטבל [כמו מי מלח].